Audiokniha Kde líšky dávajú dobrú noc

2010: Druhá vesmírná odysea
Discovery stále pluje vesmírem. Ke kosmické lodi Discovery míří mezinárodní posádka, která má nejen objasnit příčiny havárie, ale zejména prozkoumat záhadné vesmírné těleso. „Omlouvám se, že ruším oslavy, ale máme problém,“ obrací se palubní počítač Hal k členu posádky …

Bohové na Marsu
Sci-fi pro romantické duše. Pokračování Princezny z Marsu. Tentokrát John Carter pátrá po své manželce, krásné Dejah Thoris a dostává se do mnoha nebezpečí. Dobrodružství a akce od začátku do konce. Zaposlouchejme se do starodávného příběhu o návratu dobrodruha Johna Ca…

Hadrián z Římsů
Rytířská komedie o nejen milostných dobrodružstvích třasořitky Hadriána z Římsů na hradě Čelakov patří bezesporu k tomu nejlepšímu v dějinách české komedie. Hadrián z Římsů je jednou z nejhranějších her Václava Klimenta Klicpery. Zápletku postavenou na záměně osob, jak…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Život na Mississippi
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Othello (2005)
Příběh statečného maurského vojevůdce, který podlehl "zelenooké stvůře" žárlivosti, je natolik sugestivní a přesvědčivý, že je ctěn nejen jako umělecké dílo, ale je zmiňován i v odborné psychologické literatuře.Shakespeare ovšem nezkoumá ve svých hrách pouze dispozici, …

Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už angličtinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, …

05. Francoužtina - cestovní konverzace
5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Havajský princ
Příběh o chlapci s královským jménem Kamehameha, které znamená samotu a jeho velkém tajném snu. Autor: Miloslav Stingl. Dramatizace Pavel Cmíral. Režie Ladislav Rybišar. Osoby a obsazení: vítr Tulák (Jaromír Spal), Kamnehamneha (Jan Seifert), maminka (Drahomíra Fialk…

Komisař Mejzlík zasahuje
Povídky z jedné a druhé kapsy, patří dodnes k nejoblíbenější a nejčtenější části díla Karla Čapka. Podobně jako Emil Vachek si stvořil postavu komisaře Klubíčka, Čapkův muž ve službách spravedlnosti má jméno Mejzlík.S komisařem Mejzlíkem se v několika příbězích vrátíme …

Dyk: Zmoudření Dona Quijota
Josef Kemr, představitel Dona Quijochota, se narodil 20. června 1922 - tento titul uvolňujeme do digitálního prodeje u příležitosti výročí jeho narození. Z komentáře režiséra Tomáše Vondrovice k prvnímu vydání hry v roce 1995: Zmoudření Dony Quijota je pro mě jedním z n…

Technická italština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická italština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíč…

Zdravotnická angličtina
Zdravotnická angličtina je poslechový kurz, který se skládá z 500 specializovaných slovíček a kontextových vět (1000 poslechových jednotek celkem) rozdělených do lekcí: aktivity, lidské tělo, nemocnice, vlastnosti, nemoci, léky profese a nástroje. Je určen nejen lékařům…

Případ Pavlína
Životní osudy první české top modelky Pavlíny Pořízkové. Komunistické úřady nepovolí vycestování tříletého děvčátka za svou rodinou. Po třech letech marných jednání se zoufalá matka rozhodne k riskantní akci. Pod falešnou identitou se vrátí do Československa. Unést svoj…

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. WILLIAM SHAKESPEARE (pokřtěn 26. dubna 1564 - zemřel 23. dubna 1616) byl anglický herec, básník a dramatik. I když od napsání jeho her uplynulo víc …

Sandokan I: Tygři z Mompracemu
„Dokud žiji, dotud bojuji.“ Sandokan – Malajský tygr, vůdce pirátů a vášnivý milovník žen. Nejslavnější z pirátů Sandokan, kterého krutý rádža James Brook připravil o trůn, bojuje nejen proto, aby se pomstil, ale také na obranu domorodých království. V čele obávaných …

Angličtina – Slovesa pro začátečníky
Sloveso je nejdůležitější část každé věty. Tento kurz vám nabízí stručný přehled nejdůležitějších sloves pro začátečníky Ke každému slovesu máte k dispozici i příkladovou větu, takže si konkrétní sloveso díky jeho použití v kontextu lépe zapamatujete. Zároveň si s každo…

Povídky
Dvě povídky z pera spisovatele Jeroma Klapky Jeroma. Čtou: Miloš Kopecký a Vladimír Brabec. J. K. Jerome se narodil roku 1859 v Anglii jako syn laického kazatele. Česky znějící jméno Klapka dostal po maďarském revolucionáři Györgymu Klapkovi, s nímž se rodina přátelila.…

Národní umělci jubilejní sezóny - Martin Růžek
Z komentáře k původnímu titulu 8038 0136 (řada EP Národní umělci jubilejní sezóny) vydanému v roce 1983 v Pantonu a nyní vycházejícímu porpvé digitálně v Supraphonu: Národní umělec MARTIN RŮŽEK (*23.9.1918 - 18.12.1995) dědic realistických tradic českého herectví, které…

Francúzština pre mierne pokročilých B1, časť 1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Francúzština- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už francúzštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname…

Hra s ohněm
Jakkoliv někdy hořký, často cynický či sarkastický humor najdeme i v takových dílech jako je Tanec smrti, zde Strindberg dokazuje, že ve šťastnějším období svého života uměl napsat několik komedií plných vtipu a brilantně chytlavého dialogu. Patří k nim i Hra s ohněm.

Chůze
Americký filozof a básník Henry David Thoreau (1817-1862) je považován za zakladatele přírodního eseje v moderní světové literatuře. Thoreau se na svých toulkách přírodou často setkával s různými formami divokosti, která ho se vzrůstající intenzitou přitahovala. Na toto…

O psech, zlodějích, strážníkovi i jiná vyprávění
Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele, jehož všichni znají jako autora Tří mužů ve člunu (o psu nemluv…