Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kauza Česko

Audiokniha Kauza Česko

Délka:

18 hod 26 min

Čte:

Jakub Saic

Vydavatel:

Prah

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Absurdities

Absurdities

A story about a generation born in Czechoslovakia after World War II, who attended elementary school in the 1950s, enjoyed the delights of the 1960s at university, and with the onset of so-called normalization after the occupation of the country by Warsaw Pact troops, e

Obrázek podcastu Knoflíková válka

Knoflíková válka

Celosvětově oblíbený příběh o nesmiřitelné válce Loverňáků a Velraňáků, dvou klukovských part ze sousedních vesnic, které se zarputile nenávidí a bojují proti sobě všemi možnými způsoby. V každé z bitev získává vítězná strana válečné trofeje - knoflíky, kšandy nebo pásk

Obrázek podcastu Volný pád

Volný pád

Scarlett Vandermeerová studuje na Stanfordu a soustředí se jen na to, aby se dostala na medicínu a zotavila se ze zranění, které jí málem ukončilo kariéru skokanky do vody. Na vztahy nemá čas – alespoň si to říká. Lukas Blomqvist, kapitán plaveckého týmu, mistr světa a

Obrázek podcastu Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu,

Obrázek podcastu Klaun to zkouší znovu

Klaun to zkouší znovu

Knížka Jiřího Suchého Klaun si povídá s Bohem vyvolala okamžitě po vydání mimořádný zájem čtenářů a autor obdržel celou řadu ohlasů. Po několika letech se Jiří Suchý k tématu vrací a zpracoval řadu svých postřehů do volného pokračování s názvem Klaun to zkouší znovu. Čí

Obrázek podcastu Obrazy ze Šumavy

Obrazy ze Šumavy

„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž

Obrázek podcastu Jedna želva za druhou

Jedna želva za druhou

Je v pohodě nebýt v pohodě. Šestnáctiletá Aza se sice jmenuje příjmením stejně jako slavný detektiv, ale přesto neměla vůbec v plánu pátrat po záhadně zmizelém miliardáři, s jehož synem se v dětství přátelila. V sázce je však sto tisíc dolarů a její nejlepší kamarádka D

Obrázek podcastu Michelup a motocykl

Michelup a motocykl

Michelup a motocykl je román z roku 1935 od známého českého prozaika Karla Poláčka. Hlavní postavou je Michelup, typický maloměšťák, člověk posedlý sháněním nejrůznějších výhodných koupí. Žije klidně a bez výstřelků a jeho dům je přecpaný všemi možnými věcmi, které poří

Obrázek podcastu Pelyněk: Díl 2

Pelyněk: Díl 2

Monarchie se zmítá ve víru revoluce. Tajné spolky, spiknutí parobaronů, zakázané technologie, vášně a krev jako z Patentního divadla. Začíná válka a události může zvrátit luxusní prostitutka s podnikavou aristokratkou i návrat cestovatelů znalých tajemství elektřiny. Do

Obrázek podcastu Osudy

Osudy

O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže

Obrázek podcastu Flora

Flora

Adam a Sára, dlouholetí partneři, najdou během nočního návratu domů podivného tvora a rozhodnou se, že ho odnesou do chaty po babičce a druhý den zavolají veterináře. Chata se nachází ve Stepi, části města, která se postupně mění v rumiště s posledními odvážnými a svérá

Obrázek podcastu Felix Holzmann ztracený a nalezený

Felix Holzmann ztracený a nalezený

Soukromý zvukový archiv stále obdivovaného komika Felixe Holzmanna vydal svá tajemství. Je to především téměř pět desítek anekdot v neopakovatelném Holzmannově přednesu a tři jeho dialogy s Františkem Budínem, které v celé šíři pamatují pouze diváci jejich veřejných vys

Obrázek podcastu Na ostřích čepelí I.

Na ostřích čepelí I.

Legenda české fantasy, bojovník Koniáš, dostává největší úkol svého života. Bohatí obchodníci a rejdaři po něm chtějí, aby vedl početnou karavanu osadníků na jih kontinentu. Jde ale o něco jiného. O bezskrupulózní boj o moc mezi Obchodní ligou a Cramberijském impériu.

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1201-1218

Toulky českou minulostí 1201-1218

Závěrečné díly oblíbeného seriálu pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého.

Obrázek podcastu Stíny mých otců

Stíny mých otců

První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy

Obrázek podcastu Vládce vlků

Vládce vlků

1. díl série Černokněžník. Temný epos, v němž na pozadí skutečných historických událostí ožívá svět slovanských hrdinů, čarodějů, ale i tajemných rituálů, bohů a strašlivých běsů. Černý Rogan je legendární lukostřelec z osobní družiny vogastohradského knížete Vlastibor

Obrázek podcastu Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války - audiokniha obsahuje fantasy příběh, který napsal Jan Dobiáš. Načetl Jiří Pobuda. Svět, který za nocí osvětlují dva měsíce – modrý a rudý – se podobá středověké tapiserii. Má množství dějových linek - a každou barvitou. Má množství

Obrázek podcastu Pan Nikdo a bílá tma

Pan Nikdo a bílá tma

Lehce hororový příběh pro děti. CHCETE SE TROCHU BÁT? Po krásném podzimním dni se maminka s holčičkami vrací domů. Čekají, že jim otevře tatínek, ale ten doma není a nepřichází. Čím dál víc je trápí nejistota. Kde jen může být? Nestalo se mu něco? Místo tatínka nakonec

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Rapl z Bartolomějský

Rapl z Bartolomějský

A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo

Obrázek podcastu Alaska Joe

Alaska Joe

Život tropí hlouposti. Jedete hledat svého biologického otce do Německa, ale shodou okolností skončíte na čtyři roky na Aljašce. A když se tam seznámíte s bohémským, nespoutaným a bezstarostným Slovákem Jožinkem, řečeným Joe, o neuvěřitelné situace je postaráno. Třeba l

Obrázek podcastu Doskočiště protektorát 2

Doskočiště protektorát 2

Druhý díl úspěšného titulu z roku 2018 přináší zvukové portréty 58 parašutistů z londýnských výsadků za II. světové války. Tentokrát z období 1943-1945. Mapuje jejich životy před válkou, cestu do exilu i odvážný návrat do okupované vlasti, včetně mnohdy tragických konců

Obrázek podcastu Zmizela v mlze

Zmizela v mlze

Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katri

Obrázek podcastu Zaklínač IV Čas opovrhnutia

Zaklínač IV Čas opovrhnutia

Vojská Nilfgaardu nezastaviteľne postupujú a čarodeji už nie sú ochotní nečinne sa prizerať. Snem, na ktorý smerujú Geralt, Ciri a Yennefer, má rozhodnúť o ďalšom osude sveta. V Geraltovi sa stupňuje nepríjemný pocit. Toľko čarodejnej moci na jednom mieste môže uvrhnúť

Obrázek podcastu Šestnáct stromů na Sommě

Šestnáct stromů na Sommě

Spletitý příběh o válce a rodinných tajemství. Mladý Edvard chce pochopit historii své rodiny, která je zahalena tajemstvími, jež mu jeho dědeček nechce odkrýt. Po jeho smrti se proto z rodného Norska vydává za odpověďmi na daleké Shetlandy i na francouzské bojiště u ře