Audiokniha Kateřina Zaháňská

Dračinka
Co je silnějšího než odhodlaná žena? Povídka z oblasti Zeměmoří Irie, kde žije dívka Dračinka, která touží naučit se kouzlům a studovat magii na škole, kam je vstup ženám zapovězen. V době, kdy přišla na svět dívka jménem Dračinka, patřilo irijské panství k nejkrásnější…

Mrtvé vzpomínky
Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt mladého narkomana v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zpr…

Nepil: Dětem
Nezapomenutelný František Nepil a jeho pohádky a příběhy, které mají rádi posluchači několika generací Náš komplet obsahuje šest původních dětských alb a další bonusy. Skvělý titul pro všechny milovníky Františka Nepila. Devět a půl hodiny mluveného slova. Jméno autora…

Život víry 2024/04
Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož …

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 2
Druhá trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #4 Jak Fiškus sázel masovou kuličku Je jaro a Pettson už zasévá na letošní úrodu mrkve a brambor! Jenže kocourek o žádnou zeleninu nestojí! A proto si do země uloží něco mnohem chutnějšího. Jak ale „semínko“ …

Číslo 20
Další nervydrásající thriller od autorky bestsellerového Kopíráka. Nález mrtvého muže na černé skládce, jehož tělo už stihly napůl ohlodat krysy, je sice drsný, ale detektiv Adam Bishop už si zvykl na ledacos. Když však kousek od oběti objeví nastříkané číslo XII a neda…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Příběh koně
V novele Příběh koně vypráví ruský romanopisec Lev Nikolajevič Tolstoj o údělu koně Cholstoměra, jehož životní peripetie se překvapivě podobají lidským. Osud koňského hrdiny je velkolepou metaforou osudů lidských - se vší krutostí, nespravedlností i vášní, kterou život …

Na věky věků
Také ve druhém rozsáhlém příběhu s historickým námětem nás Ken Follett zavádí do středověkého anglického městečka Kingsbridge, avšak o zrhuba sto padesát let později než v románu Pilíře země. Do spletitých osudů obyvatel Kingsbrigde 14. století, jejichž život je nerozlu…

Václav Havel – The Power of the Powerless in the 20th Century
„Truth and love must triumph over lies and hatred.“ Václav Havel. Martin Vopěnka weaves historical events with biographical narratives, describing the essence of a totalitarian society and the individual's yearning for truth. Are there gaps in your children's knowledge …

Pražský hřbitov
Lhát je tak snadné. Pohřbít někoho jen o málo těžší. Teď jde pouze o to, kdo dá víc. Cílené manipulace nejsou vynálezem současnosti. Už za časů Třetí francouzské republiky, která právě cupuje pověst židovského kapitána Dreyfuse, dožívá v Paříži senilní padělatel Simonin…

Alfa & Omega: Zvrhlá hra
Dylan je všechno, čemu by se měla vyhnout. Přesto je to jediné, co chce. Když Lana potká Dylana, všechno v jejím světě se obrátí vzhůru nohama. On je arogantní, sexy a má tajemství, které může změnit úplně všechno. A ona? Ta se rozhodla, že ho odhalí, i kdyby to mělo bo…

Jack Reacher: A přece nezemřeš
Atraktivní, draze oblečená snědá třicátnice, která zrovna vyšla ze dveří čistírny, zápasila s devíti plastovými obaly na kostýmy – vypadalo to, že má zraněnou nohu. Jack Reacher zareagoval na její prosebný pohled, vzal od ní oblečení a podal jí také hůl, kterou předtím …

Zaparkuj a jeď - na západ a na jih
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Erben: Kytice II
Ve slavné básnické sbírce K. J. Erbena je 13 balad. Vy už znáte album Kytice 1, kde bylo sedm básní, Kytice 2 obsahuje dalších šest. Je mezi nimi ta nejslavnější - Vodník. Možná jste viděli film, kde příběh o vodníkovi, inspirovaný Erbenovou baladou, patří k nejpůsobivě…

Eichlerová, Havlíčková: Logopedické pohádky
Autorky této audioknihy jsou klinické logopedky. Na základě zkušeností z praxe své poradny vytvořily již řadu pomůcek k procvičování správné výslovnosti - pexesa, říkanky a především tyto pohádky. Ve veselých příbězích se často opakují hlásky, s nimiž mají děti při vys…

Já, Simon
Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

Anička v zahradě
Letní prázdniny utíkají jako voda, a Anička jejich začátek strávila na řece. Byl to báječně dobrodružný i trochu nebezpečný týden, vždyť sjela na kánoi Lužnici! Teď se Anička chystá k babičce na vesnici. Chodila tam jeden rok do školy, kamarádky ji už čekají. Anička se …

Hurvínek a Funící Billy
Nový příběh se Spejblem, Hurvínkem, Máničkou, paní Kateřinou a psem Žerykem se inspiroval skutečnými, zajímavými a především komickými okolnostmi vzniku jednoho domácího zařízení s neprávem pošramocenou pověstí - totiž vysavače, alias luxu. Pokud snad není úklid bytu př…

Staré řecké báje a pověsti 8
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Anička a její kamarádky
Poslechněte si první příběh z oblíbeného cyklu o školačce Aničce v podání Marthy Issové! Anička nastupuje do druhé třídy v malebné vesničce své babičky, kde to sice dobře zná, ale zprvu má trochu obavy. Najde si nějakou kamarádku? Co všechno ji v nové škole čeká? Brzy v…

Nobile
Životní příběh italského generála a vzduchoplavce Umberta Nobile v dramatickém rozhlasovém zpracování.Osoby a obsazení: president (Felix le Breux), excelence (Josef Patočka), plukovník (Vladimír Šmeral), Nobile (Ilja Racek), Giovanni (Ladislav Mrkvička), Antonio (Miros…

Pelyněk: Díl 2
Monarchie se zmítá ve víru revoluce. Tajné spolky, spiknutí parobaronů, zakázané technologie, vášně a krev jako z Patentního divadla. Začíná válka a události může zvrátit luxusní prostitutka s podnikavou aristokratkou i návrat cestovatelů znalých tajemství elektřiny. Do…

Tajný deník Adriana Molea
Pro všechny, kdo vědí, že život puberťáka není lehký. Bestseller napěchovaný britským humorem a jedna z nejvlivnějších knih posledního půlstoletí vám zaručeně bude vhánět slzy smíchu do očí. Adrian Mole má problém! Je mu přesně 13 a 3/4 roku, je jedináček, dostává k V…

Detektivní povídky
Chesterton dal detektivce otce Browna, Doyle Sherlocka Holmese, Emil Vachek detektiva Klubíčka a Karel Čapek? Přece doktora Mejzlíka! Detektivní žánr Čapkovi učaroval a jeho povídky plné svižných originálních zápletek a jemného humoru patří ke skvostům moderní české lit…