Obrázek podcastu Karkulín ze střechy

Audiokniha Karkulín ze střechy

Délka:

7 hod 2 min

Čte:

Dagmar Havlová

Vydavatel:

Albatros

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Vražda v Mezopotámii

Vražda v Mezopotámii

Na archeologickém nalezišti se čas od času vykope i pěkně uleželá averze… Slečně Amy Leatheranové se naskytla příležitost prodloužit si pobyt na Blízkém východě tím, že se přidá k Američanům provádějícím archeologický průzkum ve zříceninách asyrského města. Anglická oše…

Obrázek podcastu Černé slunce

Černé slunce

O neklidné cestě životem Donatiena Alphonse Françoise, markýze de Sade vypráví román Františka Kožíka Černé slunce. Markýz de Sade byl potomkem starobylého provensálského rodu spřízněného s francouzskou královskou rodinou, ale také jeho černou ovcí, kterou bylo třeba "d…

Obrázek podcastu David Hecl: Mluví k vám kapitán

David Hecl: Mluví k vám kapitán

Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Obrázek podcastu Marketing menších a středních firem

Marketing menších a středních firem

Marketing menších a středních firem přináší 8 důležitých rad pro podnikatele, kteří se rozhodli své podnikání podpořit marketingovými aktivitami, a chtějí to dělat efektivně. Praxe totiž ukazuje, že mnoho a mnoho podnikatelů vyhazuje spoustu peněz za aktivity, které by …

Obrázek podcastu Egypťan Sinuhet

Egypťan Sinuhet

Četba z jednoho z nejvýznamnějších světových románů 20. století. Mika Waltari (1908-1979) dopsal a dal k vydání román Egypťan Sinuhet v roce 1945 a ačkoli popisoval život egyptského lékaře doby největších faraonů, vypovídal především o válečných traumatech jeho současní…

Obrázek podcastu Tajemství

Tajemství

Neskutečný příběh Anežky České. Magnesia Litera 2022 za debut roku. Co vedlo vzdělanou dívku plnou života, dceru českého krále Přemysla Otakara I., o jejíž ruku žádal sám císař, k rozhodnutí vzdát se světské moci, tělesné lásky a stát se jeptiškou? Příběh, který román T…

Obrázek podcastu Emma

Emma

Emma, která pracuje jako masérka v jednom z bretaňských center thalassoterapie, přijme nabídku vyškolit personál luxusního wellness centra v Ománu. Exotická země ji zcela okouzlí, stejně jako šéf resortu, syn vlivného ministra. Neskutečně přitažlivý muž však za svým oko…

Obrázek podcastu O vodách, které přestaly zpívat

O vodách, které přestaly zpívat

Hráčská vášeň Unzeje, vládce nebes, kdysi málem dovedla Zemi ke zkáze. Na počátku příběhu, o kterém vypráví pohádka, bylo několik partií královské šachové hry, kterou sehráli Unzej a Zasucha. Předmětem sázky se postupně staly vodopády, potoky a řeky, jezera a moře. A pr…

Obrázek podcastu Ozvěny malých scén 1

Ozvěny malých scén 1

Komentář k původním LP 1218 0478: Když jsem byl vyzván, abych po dokončení mladofrontovní populárně vědecké publikace Proměny malých scén (Máj 1983) vypracoval pro Supraphon jakési její zvukové pokračování či zvukový "pandán", považoval jsem to zprvu za jedinečnou příle…

Obrázek podcastu Naučte se správně dýchat

Naučte se správně dýchat

Metoda dýchání založená na vědeckých poznatcích konečně dostupná všem! Nejen pro fanoušky metody Wima Hofa. Každý z nás si myslí, že dýchá správně, dýchání je přece jednou ze základních životních funkcí. Navzdory tomu, co si intuitivně myslíme, dýcháme většinou špatně. …

Obrázek podcastu Král Lear

Král Lear

Rozhlasová nahrávka z roku 1989 v režii Jiřího Horčičky. Osoby a obsazení: Lear, británský král (Martin Růžek), Goneril (Alena Vránová), Regan (Růžena Merunková), Cordelie (Taťjana Medvecká), Hrabě z Glostru (Jiří Adamíra), Hrabě z Kentu (Eduard Cupák), Edmund, Glostr…

Obrázek podcastu Největší vodvaz v dějinách svangu

Největší vodvaz v dějinách svangu

Největší vodvaz v dějinách svangu byl Grapo Wolinski. A můžete mi věřit. Znali jsme se už od učáku, měli jsme společný holky, kouřili jsme slámu z jedný fajfky a když nám bylo dvanáct a z učáku nás vykopli, táhli jsme to spolu dál, protože tenkrát začal fičet svang. A o…

Obrázek podcastu Kód růže

Kód růže

Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z …

Obrázek podcastu Eugenie

Eugenie

Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v…

Obrázek podcastu Pohřbeni zaživa

Pohřbeni zaživa

„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla si vypůjčuje motivy hned z několika děl Edgara Allena Poea, především z povídky Předčasný pohřeb. V děsivém příběhu excelují démonický Martin Finger a nevinné oběti Eliz…

Obrázek podcastu Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Jan Werich a Miroslav Horníček na Kampě

Šest setkání s povídáním o Voskovcovi, Osvobozeném divadle i o životě a jako bonus společné setkání s Jiřím Suchým v pořadu Gramotingltanglu. Rozhlasové nahrávky z roku 1966.

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Obrázek podcastu Život víry 2025/06

Život víry 2025/06

Život víry 2025/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Když je vědec poctivý, začne se ptát „proč“ Odborník na organickou chemii T…

Obrázek podcastu Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Velký otec moderní literatury, Giovanni Boccaccio, napsal své nejslavnější dílo v polovině 14. století. Od té doby žil Dekameron po celá staletí oslavován i zatracován, parafrázován, napodobován. Zesta příběhů, které si v Dekameronu vypráví společnost sedmi mladých uroz…

Obrázek podcastu Stopy dávnej minulosti - Slovensko v staroveku

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v staroveku

Audiokniha nadväzuje na prvý zväzok Stopy dávnej minulosti 1 (Slovensko v praveku). Aj táto audiokniha vychádza z rovnomenného televízneho cyklu, no popritom je paralelou prinajmenšom troch televíznych seriálov. Rozpráva o dejinách Slovenska od mladšej doby bronzovej až…

Obrázek podcastu 5 jazykov lásky

5 jazykov lásky

Niekto túži po pozornosti, iný po pochvale; pre niekoho sú veľmi dôležité darčeky, pre ďalšieho vymenená žiarovka či ožehlená košeľa a zas iný potrebuje fyzický dotyk. Audiokniha vám objasní každý z týchto jazykov, pomôže vám objaviť jazyk lásky vás a vášho partnera a d…

Obrázek podcastu Sherlock Holmes - Vzpomínka na prázdný dům / Dr.Watson vzpomíná

Sherlock Holmes - Vzpomínka na prázdný dům / Dr.Watson vzpomíná

Sherlock Holmes není nesmrtelný. Jeho konec se přiblížil. Nebo že by šlo o další mistrovský kousek legendárního detektiva, jak vyzrát na soupeře ? - dvě dramatizace z archivu Českého rozhlasu. V hlavních rolích Ilja Prachař a Alois Švehlík. Režie Igor Froněk. Vychází ja…

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa…

Obrázek podcastu AudioDiktáty pro 2. ročník

AudioDiktáty pro 2. ročník

Balíček 20 audiodiktátů pro druháky pomáhá upevnit základy českého pravopisu zábavnou a samostatnou formou. Děti si procvičí tvrdé a měkké slabiky, bě–pě–vě–mě, dě–tě–ně, párové souhlásky, psaní ú/ů i další klíčové jevy učiva 2. ročníku. Součástí jsou také opakovací dik…