Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Karel IV. Vzpoura vévodů

Audiokniha Karel IV. Vzpoura vévodů

Délka:

14 hod 17 min

Čte:

Radek Valenta

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu To byli pánové Šimek a Grossmann

To byli pánové Šimek a Grossmann

Koláž sestavená z nejznámějších povídek a skečů obou protagonistů z doby jejich společného působení v pražském divadle SEMAFOR na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století s písněmi Jiřího Grossmanna v interpretaci autora i dalších zpěváků známých z jeviště

Obrázek podcastu Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Velký otec moderní literatury, Giovanni Boccaccio, napsal své nejslavnější dílo v polovině 14. století. Od té doby žil Dekameron po celá staletí oslavován i zatracován, parafrázován, napodobován. Zesta příběhů, které si v Dekameronu vypráví společnost sedmi mladých uroz

Obrázek podcastu Pučálkovic Amina

Pučálkovic Amina

Humoristické vyprávění Jindřicha Plachty o trampotách s nalezeným štěnětem, z něhož nakonec vyroste žirafa. Děti pana poštovního tajemníka Pučálky našly na místě bývalého cirkusu štěně a teprve po mnoha ztřeštěných příhodách a dobrodružstvích zjistí rodina, že doma přec

Obrázek podcastu Snad jsem zas tolik neřekl

Snad jsem zas tolik neřekl

Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h

Obrázek podcastu Inferium II – Invaze

Inferium II – Invaze

Válka proti vzbouřenému lidskému dobytku skončila, lidé jsou zpět v ohradách masokombinátů a život v Inferiu se vrací do starých kolejí. Rónan se po návratu z Pekla snaží zapomenout a opět žít. Jde mu to však ztěžka, neustále myslí na Amálku. Na židovskou holčičku, kter

Obrázek podcastu Prokapaný čas

Prokapaný čas

Šestinásobný držitel cen Grammy Vince Mendoza je znám pro rozličné hudební aktivity – hostování u Metropole Orchestra, spoluprací s Elvisem Costellem či aranžemi pro Melody Gardot, podílel se rovněž na prvních dvou albech zpěvačky Björk. Novým projektem vrací ke svým sk

Obrázek podcastu Duch Llana Estacada

Duch Llana Estacada

Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta

Obrázek podcastu Nebe nad Jemenem

Nebe nad Jemenem

Český chirurg uprostřed největší humanitární katastrofy na světě. Odjet jako chirurg na misi s Lékaři bez hranic neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a ned

Obrázek podcastu Rodiny a rodinky

Rodiny a rodinky

Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími. A přesně to platí i pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raf

Obrázek podcastu Neopouštěj mě

Neopouštěj mě

Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck

Obrázek podcastu Tenkrát o Vánocích

Tenkrát o Vánocích

Vánoce jsou tradičně nazývány svátky klidu a míru, pro hrdiny povídek devíti soudobých českých autorů je to ovšem spíše období plné nejistot, pochyb a často také tíživé samoty. Ale kdy jindy věřit ve šťastné konce než právě o Vánocích?

Obrázek podcastu Revizor

Revizor

Zaposlouchejte se do mistrovské scény, kdy notně podroušený Chlestakov rozvíjí velkolepou vizi o důležitosti své osoby předstíráním, že je místo obyčejného úředníka vysoce postavenou osobou, revizorem, který může ohrozit postavení a majetkové poměry v městečku, které se

Obrázek podcastu Miler & Hercíková: O zvědavém štěňátku

Miler & Hercíková: O zvědavém štěňátku

Tvůrce populárního Krtečka, Zdeněk Miler, vytvořil na námět Ivy Hercíkové i řadu filmů s dalším roztomilým hrdinou, zvědavým štěňátkem. Filmové příběhy, literárně zpracované, vypráví nyní s půvabem okouzlující Libuše Šafránková. Štěňátko se stále touží něco dozvědět. Kd

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči

Obrázek podcastu Žiarlivec a iné príbehy

Žiarlivec a iné príbehy

Vyšetrovateľ sa vďaka trpkej životnej skúsenosti stáva expertom na zločiny spáchané zo žiarlivosti. Podarí sa mu vystopovať muža podozrivého z vraždy svojho dvojčaťa? O tisíce kilometrov ďalej nájde taxikár náušnicu svojej manželky v šéfovom aute. Ako sa tam dostala? V

Obrázek podcastu Mrazivý polibek

Mrazivý polibek

Strigojové útočí na vampýrskou akademii Zákeřní Strigojové nepolevují ve svém plánu ovládnout svět vampýrů. Dhampýrka Rose, v jejíchž žilách koluje krev vampýrů a lidí, může útočníkům lépe čelit než její spolužáci. I přesto se ocitá v obrovském nebezpečí. Zákeřní Strigo

Obrázek podcastu Básnický portrét Jaroslava Seiferta

Básnický portrét Jaroslava Seiferta

Původní EP album DV 15227 se čtyřmi básněmi JAROSLAVA SEIFERTA (*23.9.1901 – †10.1.1986) vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul Básnický portrét Jaroslava Seiferta vydáváme poprvé digitálně

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

Člověk versus technika. Kdo zvítězí? Dobrodružství tří trosečníků, na nedobrovolné cestě kolem světa v zajetí kapitána Nema na jeho podmořské lodi Nautilus. Jeden z nejúspěšnějších románů od průkopníka fantastické literatury Julese Verna. Legendární kniha sleduje osudy

Obrázek podcastu Sněhurka z vesmíru

Sněhurka z vesmíru

Spisovatel Sebastian neprožívá zrovna nejšťastnější období svého života. Vztah s manželkou skomírá, syn se proti jeho vůli chce vydat také na spisovatelskou dráhu. On sám je totiž slavný, uznávaný a bohatý, ale vůči svým schopnostem, a vlastně i vůči možnostem literatur

Obrázek podcastu Ostrov

Ostrov

Každý vypravěč je zároveň hrdinou vlastního příběhu… Kupec Izar se na Ostrově po letech opět shledá s kněžnou Núrit, tentokrát se však namísto milostných hrátek opájejí kouzlem starých příběhů. Co všechno charismatický obchodník za dobu jejich odloučení prožil? Jak si s

Obrázek podcastu Ledová obluda

Ledová obluda

Další soubor deseti strašliváckých historek o dětech jako Hladový Hubert, Krutá Klotylda, Hnusná Háta, Mlsný Marcel, Superhvězda Stáza a dalších. Malá Elsie žije v Londýně roku 1899, kde to sirotci jako ona rozhodně nemají jednoduché. Během protloukání se v šedivých ul

Obrázek podcastu Hurvínkova cesta do Tramtárie

Hurvínkova cesta do Tramtárie

Titul je zvukovou verzí stejnojmenného představení z repertoáru Divadla S+H. A o čem je? Napoví vám to názvy jednotlivých obrazů.

Obrázek podcastu Přestaňte řešit h*vna

Přestaňte řešit h*vna

Dostaňte se ze sevření vepsaných vzorců chování a buďte maximálně efektivní. Stále opakujete stejné chyby? Nejste schopni ušetřit peníze? Nebaví vás vaše práce? Ničíte si svůj život? Přestaňte řešit h*vna (máme na mysli knihu) je právě pro vás! V již světovém bestseller

Obrázek podcastu Superkomunikátoři

Superkomunikátoři

>> „Dokonalá kombinace příběhů, výzkumů a rad, která má potenciál proměnit i ty nejhorší komunikátory v jedny z nejlepších.“ — ADAM GRANT, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál >> # O knize Kolik jste promarnili příležitostí, protože vám uniklo to podstatn

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je