Audiokniha Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána

15. Portugalština - cestovní konverzace
15. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Anglická slovíčka - úroveň 3 pro středně pokročilé
Anglická slovíčka - úroveň 3 pro středně pokročilé - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití.

Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky
Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý…

Lipová alej
Kniha vyšla poprvé v roce 1985 jako výsledek dlouholeté spolupráce s rozhlasovým pořadem Dobré jitro. František Nepil v něm vyprávěl svým charakteristickým hlasovým projevem v rozhlasových pořadech celé soubory fejetonů. Jeden z cyklu tvořily úvahy o vztahu k domovu, ro…

Mimochodem
Woody Allen „Nechci dosáhnout nesmrtelnosti svým dílem, ale tím, že nezemřu.“ ... „Je pěkné, když si někdo najde ženu na celý život. Ještě hezčí je, když kromě toho pozná i pár dalších.“ Ve vzpomínkách Woody Allena nejen o ženách. Dlouho očekávané vzpomínky jednoho z ne…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Vzpoura proti globalizaci
Globalizace vytrhla stamiliony lidí z chudoby, přispěla k rozšíření vzdělanosti a zdravotní péče, díky mezinárodním normám je počet konfliktů nejnižší v historii. To jsou skvělé zprávy. Proč se tedy proti ní lidé bouří? Protože také umožňuje vykořisťování, poškozuje kom…

Most sebevrahů
Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. Proto se rozhodne setkat se s policistou, který nalezl mrtvé tělo. Na jeho líčení ovšem něco nesedí. A jakmile se začnou …

Angličtina do ucha 3 - pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Půl roku na útěku před smrtí
Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Life is Awesome!
Filip is a young, beginning teacher. He lives in a modern two-room apartment at the edge of a small city with his dog Aron. He recently got broken up with by his girlfriend Elis. Thankfully, she left for England for a part-time job. It's difficult to forget someone, who…

Povětroň (1978)
"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Nenávidím tě, neopouštěj mě!
Zvládání hraniční poruchy osobnosti Zoufalá snaha zabránit reálnému nebo imaginárnímu osamění. Nestabilní a intenzivní mezilidské vztahy s výraznými změnami v postojích k druhým. Trvalé a zřetelně narušené nestálé sebehodnocení nebo mínění o sobě. Impulzivita v nejméně …

100 statečných - Host č. 76 - Mnislav Zelený 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Zelený (etnolog a cestovatel, indiánským jménem Atapana)

Porodní bába
Je pozdní léto roku 1944 a v oblasti Pečenga na severu Finska probíhá laponská válka. Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, působí jako porodní bába. Pak se ale bezhlavě zamiluje do nacistického důstojníka Johannese a z vlastní v…

Inscenace, které zaujaly IV
Komentář k původnímu albu (1 18 1477) z roku 1974: Nikolaj Vasiljevič Gogol žil v letech 1809 až 1852. Dětství strávil v romantickém prostředí rodného statku na Ukrajině a své první literární pokusy začal psát už na gymnasiu. Když mu bylo šestnáct, zemřel car Alexander …

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

5 jazykov lásky
Niekto túži po pozornosti, iný po pochvale; pre niekoho sú veľmi dôležité darčeky, pre ďalšieho vymenená žiarovka či ožehlená košeľa a zas iný potrebuje fyzický dotyk. Audiokniha vám objasní každý z týchto jazykov, pomôže vám objaviť jazyk lásky vás a vášho partnera a d…

Mám jméno
Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…

Hovory o józe a mystice č. 19
Promluvy - Přímý a neupravovaný záznam intuitivních promluv autora z veřejných meditací a seminářů, který byl sestaven na základě četných přání jejich účastníků, aby jej mohli poslouchat a čerpat tak duchovní poučení a posilu. Náměty promluv: očista mysli, provádění átm…

Oldřich Vyhlídal. Portrét básníka
Z komentáře Rudolfa Matyse k původnímu LP albu 1118 2989 "Oldřich Vyhlídal. Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...básník OLDŘICH VYHLÍDAL (*4. ledna 1921) nepsal nikdy, až na výjimky, poezii šťastných a bezpracných n…

Anglická slovíčka - úroveň 4 pro pokročilé
Anglická slovíčka - úroveň 4 pro pokročilé - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a jejich využití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 7 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 krá…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Přírodě na stopě
Jakmile vykročíme ze dveří, obklopí nás příroda. Všude probíhají tisíce malých i velkých dějů, které jsou často fascinující a krásné – pokud si jich vůbec všimneme. V dobách minulých bylo životně důležité je rozpoznat, dnes se spoléháme na odborníky a sledujeme předpově…

Píseň o Bernadettě
"Píseň o Bernadettě" pražského německého autora Franze Werfela je úchvatným literárním zpracováním mariánského zjevení, k němuž došlo v jihofrancouzských Lurdech roku 1858. Autor v duchu nejlepších tradic literárního impresionismu vytvořil dílo, které přesvědčivým způso…