Obrázek podcastu Kallocain

Audiokniha Kallocain

Délka:

7 hod 29 min

Čte:

David Matásek

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Vražda v hrobě

Vražda v hrobě

Inspektor Haze a lord Redmond musejí zjistit, jak se do čerstvě vykopaného hrobu, který byl určen pro někoho jiného, dostal mladý kaplan. Nebohého duchovního, jenž do anglické vísky Upper Finchley přicestoval teprve nedávno, jeho rodina i známí považovali za dobrosrdečn…

Obrázek podcastu BASIL – Valašský vojvoda

BASIL – Valašský vojvoda

Legendární stvořitel mnoha fantasy hrdinů, Miroslav Žamboch, nepřestává překvapovat. Po všech fantastických hrdinech vytáhne na světlo světa obyčejnýho chlapa z Moravy. A pište si, že to není jen tak nějakej obyčejnej chlap. Protože tohle je… Basil! První polovina třin…

Obrázek podcastu Co se stalo, nemůže se odestát

Co se stalo, nemůže se odestát

Před německým soudem stojí československý emigrant, bývalý velitel internačního tábora pro Němce, a proti němu desítky svědků vypovídající o násilí a krutostech, kterých se na internovaných dopouštěl. Dokumentární drama Jaromíra Ptáčka na ožehavé téma poválečného odsunu…

Obrázek podcastu Život víry 2019/10

Život víry 2019/10

Život víry 2019/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Bohdana Gillíková, Lída Hojková, Daniel Zeman, Štěpán Matuška, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Když křesťa…

Obrázek podcastu O zahradě granátových jabloní

O zahradě granátových jabloní

Až do daleké Indie, do zahrady granátových jabloní, se vydáme s pohádkou z rozhlasového archivu. Hrdinný Dévar se právě vrátil z války, kterou vedl za svého krále, a přivedl si ženu. Krásná Máltí však není obyčejná žena, je to víla a její život i život jejích dětí je za…

Obrázek podcastu Penderwickovi

Penderwickovi

Nostalgický a svérázně vtipný příběh je stejně bezstarostný jako letní den. Jsou letní prázdniny a čtyři sestry Penderwickovy - Rosalinda, Skye, Jane a Batty - se po změně plánů vydávají se svým otcem do pronajaté chaty na panství Arundel. To, co mělo být odpočinkovým…

Obrázek podcastu Enderova hra

Enderova hra

Lidstvo čelí hrozbě třetího útoku vojsk mimozemské civilizace, jejichž předchozím invazím se jen tak tak ubránilo díky zásahům geniálního velitele Mazera Rackhama. Armáda vnímá nutnost vychovat jeho nástupce, který by snad mohl odvrátit zkázu. Vhodným adeptem se zdá být…

Obrázek podcastu Mesačná sestra

Mesačná sestra

Po smrti svojho otca, záhadného milionára tatka Slaného sa Tiggy D'Aplièse intuitívne rozhodne odcestovať na krásnu, no divokú škótsku Vysočinu. Tam prijme prácu, ktorá jej prináša potešenie – stará sa o zvieratá na odľahlom panstve Kinnaird, kde ju zamestnal tajomný ma…

Obrázek podcastu Vzletem sokolím

Vzletem sokolím

Čtyřdílný dokudramatický seriál, který připomíná roky 1918, 1938, 1948 a 1968 na půdorysu sokolského hnutí u nás. Civilní dramata a osobní příběhy na pozadí velkých dějin.Česká obec sokolská, známější jako Sokol, je naprosto ojedinělý fenomén v českých a pravděpodobně i…

Obrázek podcastu Dobrodružství šesti trampů /Rada, Žák

Dobrodružství šesti trampů /Rada, Žák

Jaroslav Štercl (*18. listopadu 1919 – 4. dubna 1996) 1 Vzpoura na lodi primátor Ditrich 2 Hej, šup, námořníci - píseň 3 Příběh dobrého skauta Motyčky 4 Ďáblova propusť 5 Cesta mořem (Little Pal) - píseň 6 Radion Mac Peresám 7 Šilhavý mariňák - píseň 8 Bitva u Kozodojí …

Obrázek podcastu Nebezpečná místa

Nebezpečná místa

Čtvrtý případ inspektorky Lottie Parkerové Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmull…

Obrázek podcastu Jožánek

Jožánek

Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

Obrázek podcastu HATI

HATI

Jaké příběhy se vyprávěly v iglú Inuitů? Jakým legendám věřili severoameričtí Indiáni? A jaké pověsti se předávaly z otců na syny u ohňů obávaných Vikingů? Obrovský vlk přichází k malé dívce, která se bojí usnout. Vypráví jí prastaré vlčí legendy, které si po generace v…

Obrázek podcastu Noc

Noc

Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapiteln…

Obrázek podcastu Věta jako povolání - Nezapomínky

Věta jako povolání - Nezapomínky

Audiokniha obsahuje dva první oddíly knihy Věta jako povolaní - Nezapomínky: Osmý den týdne - fejetony babičce a Dobře mrtvý dědeček - fejetony a eseje. Významný český novinář a spisovatel Karel Hvížďala oslaví v srpnu roku 2021 své osmdesátiny. Při této příležitosti vy…

Obrázek podcastu Pohádkový život aneb Jak vést svůj život k souladu a štěstí

Pohádkový život aneb Jak vést svůj život k souladu a štěstí

Naučíte se vlastními schopnostmi zlepšovat okolnosti svého života. Objevíte postupy, které vás povedou k harmonii, radostnému životu a prožitku trvalého vnitřního štěstí. Zjistíte, jak se dostat do kontaktu se svým nitrem a sami se sebou. Upevníte si zdraví, protože …

Obrázek podcastu Vzpoura goliardů

Vzpoura goliardů

...z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Oldřich z Chlumu uvězněn v rozbouřených Cáchách Píše se rok 1261. Přemysl II. Otakar podpoří v boji o trůn římského krále Richarda Cornwalského a za to má přislíben majestát, který mu propůjčuje rakouské a štýrské…

Obrázek podcastu Umění války

Umění války

Proslulé pojednání mistra Suna o válečném umění se těší neutuchajícímu zájmu i po více než dva a půl tisíci let. Jeho obliba spočívá především v inspirativní síle pro taktické jednání s lidmi. Mistrovy myšlenky ocení každý člověk, neboť taktika je nutná v partnerství a …

Obrázek podcastu Co se skrývá pod břečťanem

Co se skrývá pod břečťanem

Původní pohádkový seriál o dobrodružství kolíčků Krucajse a Sakryše, kteří spadli z prádelní šňůry na dvůr.

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Obrázek podcastu Měsíc s dýmkou

Měsíc s dýmkou

Minulost nás vždycky dožene. Horác a Vašátko se představují. Měsíc s dýmkou, 6 + l a Zvláštní případ. Amatérský detektiv malíř Horác a kriminalista Vašátko hrdiny výtečných detektivních povídek. Tři zapeklité příběhy řeší Horác, sympaťák a smolař, malíř na volné noze, k…

Obrázek podcastu Muži, kteří mě zkazili

Muži, kteří mě zkazili

Pro všechny tragédy, aby viděli, že v tom taky nejsou sami. Pro všechny pěkné a inteligentní holky, aby viděly, že nejen ony to mají v životě těžké. Pro všechny, kteří chápou ironii a sarkasmus. Pro všechny, kteří nechápou ironii a sarkasmus, aby je už konečně pochopili…

Obrázek podcastu Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy? Co všechno můžeš objevit v lese: audiokniha autora oblíbené knihy Tajný život stromů, Petera Wohllebena, provádí životem lesa tentokrát děti a odpovídá i na ty nejzvídavější dětské otázky o tom, co se v lese děje. S dětmi čte Martin Preiss. Maj…

Obrázek podcastu Poutníkův deník

Poutníkův deník

Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele J. K. Jerome. Jeho Poutníkův deník je ideální čtení pro ty, kteř…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…