Audiokniha Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Inferium II – Invaze
Válka proti vzbouřenému lidskému dobytku skončila, lidé jsou zpět v ohradách masokombinátů a život v Inferiu se vrací do starých kolejí. Rónan se po návratu z Pekla snaží zapomenout a opět žít. Jde mu to však ztěžka, neustále myslí na Amálku. Na židovskou holčičku, kter…

My
Lidé = čísla, city zakázány… Proslulá antiutopie, která líčí život v totalitní společnosti, kde lidé jsou čísly a den je rozplánovaný na minuty. Pro city není místo, ale dvě čísla opačného pohlaví se vymknou kontrole. Matematik D-503 žije spokojený život v dokonalém svě…

Láska, sex a lajky
Jsou oblíbenější než William a Kate, skandálnější než Harry a Meghan a přitom žijí v malém městě na Moravě. Seznamte se. Karel a Josefína. Pár influencerů co žijí tak trošku spolu a tak trošku na sociálních sítích. Jejich motem je: „Co nelze změřit na lajky, to neexistu…

Křesťanská konference 2011
Nahrávky kázání a seminářů v MP3 z 24. Křesťanské konference, jejímž mottem bylo „Co je u Čechů nemožné, je u Boha možné“. Řečníci: James Goll, Dave Patty, Lubomír Ondráček, Lukáš Targosz, Pavol Zsolnai, Kateřina Lachmanová, Jiří Unger, Michal Vaněk…

Čisté radosti mého života
Odložená lvice hledá svého člověka. Zn. Oddanost zaručena. Vyprávění o soužití obchodního cestujícího na americkém Jihozápadě a opuštěné cirkusové lvice patří ke klasice české humoristické literatury. Příhody Nata Jessela a jeho spolucestující ve staré fordce rozesmějí …

Sleva 30% - Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Smečka
Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal …

Na volné noze
„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred…

Galerie slávy – Luboš Xaver Veselý
Galerie slávy –Luboš Xaver Veselý - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje tentokrát Václav Knop. VydavatelstvíSixFresh s.r.o. připravilo pro posluchače cyklus poutavých biografických rozhovorů se známými osobnostmi. Každý, kdo za…

Adelheid
Milostný příběh s nadčasovým významem: drama podivné lásky příslušníka zahraničního odboje Viktora Chotovického a dcery nacistického pohlavára Adelheid Heidenmannové. Bezprostředně po válce v severomoravské pohraniční obci Schwarzbach – Černá Voda svede osud k sobě dva …

Wakan Tanka
Hodiny náboženství pro věčné začátečníky. „Budu v této knize často používat jméno Wakan Tanka. Moc se omlouvám všem ortodoxním katolíkům, klidně si pokaždé dosaďte to naše staré dobré „Bůh“, přesně to tím myslím. Wakan Tanka by snad šlo přeložit jako Velké Tajemství, c…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Zlá minuta
Pro příznivce detektivního žánru jsme vybrali původní dramatizaci románu Emila Vachka Zlá minuta, ve které policejní inspektor Klubíčko vyšetřuje vraždu mladé služky. V režii Jiřího Horčičky účinkují Bohuš Záhorský, Jaroslav Kepka, Martin Růžek, Zdeněk Řehoř, Jaroslav M…

ČERVENÝ TRPASLÍK 1: Nekonečno vítá ohleduplné řidiče
Připojte se k Jupiterské důlní a objevte vesmír! Toto je volání o pomoc z těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka zahynula v důsledku ozáření, přežil jen David Lister, který byl v době nehody ve stavu nevědomí… Jenže to už z televize znáte. Neznáte ale hloubku průšvihu,…

Milosrdný samaritán
Ne každý, kdo tvrdí, že chce pomáhat lidem, říká pravdu... Olivia Rönningová zmizela. Její kolegyni Lise Hedqvistové brzy dojde, že musela být unesena. Když se Tom Stilton dozví, co se stalo, rozhodne se hned opustit svou ostrovní covidovou karanténu. Lisa a Tom se vydá…

Vražedná mysl
Samanthu Brownovou, mladou vysokoškolačku, nalezli doma v posteli s proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Bez zjevných známek násilí či boje. Působí to jako jasný případ sebevraždy. Podivná reakce dívčiných rodičů však tuto teorii zvrátí a inspektorka Kim Stoneová pochopí,…

Atuánské hrobky
Pokračování kultovní fantasy série o Zeměmoří, světě čarodějů, tajemství a magie. Děvčátko Tenar připravili v útlém věku o rodinu a domov, dali jí jméno Arha, Pozřená. Jako velekněžka, zasvěcená starodávným, bezejmenným silám země, musí přebývat v Místě hrobek v atuánsk…

Dámy a pánové
Kruhy se otevírají, ale staré čarodějky ještě nepatří do starého železa! V království Lancre nastává den letního slunovratu, blíží se horká svatojánská noc plná shakespearovských čar a kouzel. V hospodářských porostech se objevují kola – a výjimkou není ani květináček s…

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka
Lady Di je mrtvá, ať žije Marie z Kostky! Po tragické smrti lad Diany se ruší repríza rozverné historické revue s Helenkou Vondráčkovou a Heinrichem Himmlerem a na Kostce je vyhlášen smutek. V zámecké kapli vzniká pietní místo a z oken visí černé prapory. Marie tedy vyu…

Alaska Joe
Život tropí hlouposti. Jedete hledat svého biologického otce do Německa, ale shodou okolností skončíte na čtyři roky na Aljašce. A když se tam seznámíte s bohémským, nespoutaným a bezstarostným Slovákem Jožinkem, řečeným Joe, o neuvěřitelné situace je postaráno. Třeba l…

Já, Finis
Nepřítel, který unáší kluky ze Země, není z téhle planety… Svět má potíže. Mizí z něj všichni aspoň trošku zdraví chlapci, jen co oslaví osmé narozeniny. Dvanáctiletého Petra sice prokletí minulo, protože jako světloplachý jedinec nesundává černé brýle, a přece není sle…

Kořist
Fantastická audiokniha v podání Jany Strikové. Mrazivý příběh dvaadvacetileté dívky jménem Eileen, která se ztratí během pěšího výletu v odlehlém lese Ashlough. O pár dní později je na břehu blízké řeky nalezen její fotoaparát obsahující podivné snímky, které byly vyfoc…

Spolok Judášov
Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Praha v proměnách času
Již počtvrté ožívají příběhy pražských rodin v audioknize od Petra Sojky, redaktora magazínu Z metropole ČT a tvůrce pořadu Tajemství pražských dvorků; tentokrát v kontextu míst, která již zanikla – plováren, nádraží, zahrad a podobně. Nechme se pozvat k vyprávění o osu…