Audiokniha Kadlečíková, Kopecký: Řeč o lásce

Tajemný protivník
První případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky. Čte Jana Stryková. Věnováno všem těm, kdo žijí monotónní životy v naději, že zakusí alespoň z druhé ruky rozkoše i nebezpečí dobrodružství. Agatha Christie Z galerie detektivů, kterými Agatha Christie obohatila žánr …

Tichá pošta
Hrdinství není fráze Čtyři povídky zasazené do období od konce druhé světové války až do nedávně minulosti spojuje výjimečná autorská erudice Jiřího Stránského, smysl pro vystižení atmosféry a především víra v lidi a vzájemnou pomoc. Čtyři povídky Jiřího Stránského js…

Zaparkuj a jeď - s Posázavským pacifikem
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Šikmý kostel 2
Druhý díl trilogie Šikmý kostel sleduje osudy románových hrdinů Ženky, Julky, Barky, Anušky, Wojtka, Fanky, Halky a jejich blízkých v letech 1921–1945. První díl o životech jejich rodičů a prarodičů se setkal s mimořádnou odezvou, román se stal Knihou roku 2020. Ženka, …

Dvojitá výhra
Všichni své kariéry rozjíždíme s dobrými úmysly. Jak se ale v práci zvyšuje stres a napětí, propadne řada z nás dříčské mýlce. Říkáme si: když ještě trochu přidám, zvládnu to. Ať ale makáme, jak chceme, povinnosti nás vždycky předběhnou. Pracujeme více a spíme méně, v k…

Kluk v kopačkách
"Tomáš je školní fotbalová hvězda se spoustou kamarádů. Teď se ale musí kvůli tátově nové práci přestěhovat na druhý konec země. Čeká ho tu nejen nástup do nové školy, ale i noví, ne vždy přátelští spolužáci, z nichž nejhorší je populární a namyšlený Michal. Ten se Tomo…

Božský imperátor Duny
Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib, …

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

České podsvětí Josefa Klímy
Kdo jiný by měl vyprávět o zločinech 90. let než Josef Klíma? Legenda investigativní novinařiny se vrací k podcastu České podsvětí a popisuje zásadní kauzy z 90. let: navštívíte s ním Discoland Ivana Jonáka, nahlédnete pod pokličku ruskojazyčných mafií, připomenete si ř…

Dokonalé ticho
Když všechno ztichne, kdo je uslyší křičet? Čtvrtý případ inspektora Callanacha a šéfinspektorky Turnerové./Na okraji Edinburghu je nalezeno pohozené dívčí tělo s vyřezanými kusy kůže. Když později inspektor Luc Callanach objeví vedle opuštěného kojence strašidelnou pos…

Divé ženy
Vrána k vráně sedá. A totéž platí pro divé ženy napříč staletími… Těhotná Kate se rozhodne všeho nechat a prchnout před násilnickým partnerem z Londýna do domku v jezerním kraji vzdáleného hrabství Cumbria, který zdědila po pratetě. Netuší ovšem, že zchátralé venkovské …

Labyrint bolesti
Ačkoli to nemusí být jasné na první pohled, bolest má v našem životě užitečnou a smysluplnou roli – upozorňuje na to, že se v těle něco děje. Problém nastává, když se mění v chronickou nemoc. Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář rozebírá fenomén bolesti z nečekaných úhl…

Panenka
Přináší jenom zkázu a smrt… Malá Rósa si navzdory protestům své matky Dísi z plavby na rybářské lodi přinese domů starou rozbitou panenku, se kterou se ještě večer pochlubí na sociální síti. Ráno je odpudivá hračka pryč a matka mrtvá... O pět let později pátrá sympatick…

Poplach v slepičím rajónu
V jedné vesnici na Klatovsku se odehrává něco neobyčejného. Jakýsi cizí člověk zabral slepicím zpustlou zahradu. To se nesmí nechat jen tak! Slepice se rozhodnou vyhlásit člověku válku. Naštěstí mají mezi sebou Sabinu, která je rodilou vůdkyní, odbornici na vynálezy Eli…

Moře rzi
Moře rzi je drsný příběh o přežití i optimistickém dobrodružství. Uplynulo třicet let od apokalypsy a patnáct let od zavraždění poslední lidské bytosti rukou robotů. Lidstvo vymřelo. Každý muž, žena i dítě byli zlikvidováni globálním povstáním, které vymyslely právě ty …

Legie plamenů
Audiokniha Legie plamenů obsahuje druhou část fantasy série Draconis Memoria. Draconis Memoria #2 Claydon Torcreek přežil cestu džunglí plnou draggů, střet s nepřátelskými kmeny i mrazivý dotyk zrady — jeho potíže ovšem teprve začínají. Bájný Bílý dragg se totiž probouz…

Šťastný Jim
Aby byl Jim šťastný, musí o své místo na slunci zabojovat… Legendární román zesměšňující snobismus a anglické vysoké školství v polovině padesátých let na postavě Jima Dixtona, lektora historie na univerzitě. Prvotina slavného britského prozaika Kingsleyho Amise se okam…

100 statečných - Host č. 27 - Jan Mervart 07.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Mervart (pražský pekař)

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Smrt bývá nehezká
VY ZNÁTE PŘÍBĚH SVÉHO AUTA? Spisovatel Daniel Hejtman se vyrovnává s životní ztrátou. Po smrti dcery se rozpadá i jeho manželství. Ale zůstává ještě jeden stín. Stín uvnitř jeho starého vozu. Stín na starých fotografiích… Je temná postava přítel? Cesta, jak se spojit s …

Žabákova dobrodružství
Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je neodolat…

Kubátová: Jak Krakonoš vytrestal Trautenberka
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Rozsudok smrti
Bývalého manžela Alice Svrčekovej čoskoro prepustia z basy. Zúfalá Alica sa bojí nielen o svoj život, ale aj o život ich detí. Jej aktuálny priateľ Holec – taktiež namočený do nelegálnych činností – pre ňu necháva zinscenovať jej vlastný únos a spoločne dúfajú, že políc…

Čechura: Špatně vyučený čaroděj
Na náměstí přijel cirkus s čerstvě vyučeným kouzelníkem Pincálem. Kouzelník má před sebou svoje první vystoupení, ale je to skutečně řádný popleta: kouzelnické kousky se mu opravdu moc nedaří - z malého psíka chce vyčarovat bílou myšku, ale vyčaruje velikánského dinosau…

Cilčina cesta
Přežila koncentrák, aby skončila v gulagu. Přesto neztratila touhu žít a milovat… Když bylo Cecílii Kleinové pouhých šestnáct let, odvlekli ji do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Krásné dívky si brzy povšiml i velitel Schwarzhuber, díky jehož přízni Cilka přežila…