Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Káča aneb Svízele učitelského mládence Ondřeje Klepetka

Audiokniha Káča aneb Svízele učitelského mládence Ondřeje Klepetka

Délka:

1 hod 3 min

Čte:

Drahomíra Fialková

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Lovec

Lovec

Na irském zapadákově se dějí věci. Chlapy z vesnice posedla zlatá horečka! Sotva si obyvatelé Ardnakelty zvykli na nového souseda v podobě vysloužilého poldy z Chicaga, už je ve vsi další pozdvižení. Z rušného Londýna se na letním žárem vysušenou rodnou hroudu vrátil vy

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro -Jičina Jirásková - Rozum v srdci

...Mluviti stříbro -Jičina Jirásková - Rozum v srdci

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. O životních rozhodnutích a jejich splátkách, s bolestí i ironií, vypráví významná česká herečka Jiřina Jirásková v otevřeném rozhovoru se s

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Šarlatové písmeno (seriál)

Šarlatové písmeno (seriál)

Slavný román Šarlatové písmeno vyšel poprvé v roce 1850. Jeho autor americký spisovatel Nathaniel Hawthorne v něm své čtenáře zavádí do Nové Anglie 17. století a vypráví příběh ženy, která odmítá říct jméno otce svého nemanželského dítěte a je veřejně odsouzena. Účinku

Obrázek podcastu O Pavlovi

O Pavlovi

Audioknižní zpracování vzpomínek Dani Horákové na svého manžela, scénáristu a režiséra Pavla Juráčka, které byly oceněny Knihou roku Lidových novin 2020. V roce 1979 se Daňa Horáková stala třetí, poslední, manželkou režiséra a scénáristy Pavla Juráčka (1935–1989). Ve st

Obrázek podcastu Zamrzlé duše

Zamrzlé duše

Renata Kalenská v silných osobních rozhovorech odkrývá příběhy ženských i mužských obětí sexualizovaného násilí. K sestavení této knihy autorku inspirovala především Jasmína Houdek, lektorka kurzů sebeobrany pro ženy. Novinářce svěřila svůj výjimečný příběh, v němž doká

Obrázek podcastu Kanálníčci zachraňují svět

Kanálníčci zachraňují svět

Kanálníčci tentokrát vyrážejí zachránit svět. A co že se to vlastně přihodilo? Paní Bída, která jindy trousí neštěstí, kudy chodí, ztratila svou tašku plnou smůly. Bez ní má teď pořád dobrou náladu a směje se jak smyslů zbavená, což se ostatním moc nelíbí – vždyť straši

Obrázek podcastu Zmizení Sáry Lindertové

Zmizení Sáry Lindertové

Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedá spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie a Sářin příte

Obrázek podcastu Zápotocký

Zápotocký

Kompletní portrét druhého dělnického prezidenta Antonína Zápotockého. Antonín Zápotocký byl jednou z nejvýraznějších postav komunistického hnutí. Se stranou byl svázán už od jejích počátků a v nejvyšších patrech KSČ setrval až do své smrti v roce 1957. Veřejnost zná mn

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Pohádky víly srdíčkové – Medvědi Míša a Máša táboří

Medvědi si s kamarády užívají sluníčka. Plavou v potoce, chytají ryby, postaví stan, a zpívají u táboráku. Škodí tam však straka zlodějka, která jim nakonec bude jen k smíchu.

Obrázek podcastu Za trest

Za trest

Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.

Obrázek podcastu Zakliata hora

Zakliata hora

Aj vy ste si všimli, že zakliate či začarované hory majú rozprávkari akosi v obľube? Veď koľko rozprávok sa už narozprávalo o zakázaných lesoch, kde na hrdinov číha strašné nebezpečenstvo, kde nikto nesmie vstúpiť a kde sa za tajomných okolností dejú tajomné veci? Stráá

Obrázek podcastu O. Henry - Povídky

O. Henry - Povídky

Krátké povídky s překvapivou pointou a s barvitou galerií uvěřitelných postav a typů. William Sydney Porter (1862-1910) Známý pod svým pseudonymem O. Henry, byl americký spisovatel, jenž se proslavil psaním krátkých povídek o obyčejných lidech. Na konci většiny jeho pov

Obrázek podcastu Alma a Svět obrazu

Alma a Svět obrazu

Když lidé vidí obraz, zastaví se před ním a dívají se. Jenomže Alma ho vidět nemohla. Vběhla přímo do něho. A obraz ji pustil dovnitř. Příběh slepé holčičky Almy, která vstoupí do obrazu, je snovou poetickou alegorií hledání sebe sama a vlastní odpovědnosti. Ten obraz

Obrázek podcastu Bajky i nebajky

Bajky i nebajky

Tak jako v Kiplingově slavné Knize džunglí se vypravíme do světa polidštěných zvířat, jeskynních prapředků, moří, řek a pralesů a uslyšíme příběhy o tom, jak získal velbloud hrb, jak vznikla abeceda či jak zdomácněl pes a kočka. Něžné i moudré, veselé i hravé příběhy pr

Obrázek podcastu Tajemství Chimneys

Tajemství Chimneys

Všechny stopy vedou do starého venkovského sídla. Ani slečna Marplová, ani Hercule Poirot. Na scénu přichází další hrdina s bystrým mozkem, inspektor Battle. Ten by však případ nerozlousknul bez pomoci sympatického, i když krutě podezřelého Anthonyho Cadea, který se ch

Obrázek podcastu Podnájemnice v závoji

Podnájemnice v závoji

Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh

Obrázek podcastu Paříž pro jednoho a jiné povídky

Paříž pro jednoho a jiné povídky

Nell je dvacet šest a nikdy nebyla v Paříži. Nikdy předtím nebyla ani na romantickém víkendu – a vlastně nebyla pořádně nikde. Cestování prostě není její parketa. Když ji ale přítel nechá na holičkách, má Nell šanci všem – a především sama sobě – dokázat, že i ona umí b

Obrázek podcastu Vídeňské bratrstvo

Vídeňské bratrstvo

Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř

Obrázek podcastu O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn

Obrázek podcastu Návraty české šlechty

Návraty české šlechty

Volné pokračování (audio)knihy: Příběhy české šlechty. Vladimír Votýpka vypravuje o českých šlechticích, z nichž většina kdysi odešla do emigrace a po roce 1989 se vrátila, aby převzala rodové majetky po svých předcích. Připomeneme si osudy Mladotů, Sternbergů, Collored

Obrázek podcastu Zvieracia farma

Zvieracia farma

Aktualizované vydanie románu Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva

Obrázek podcastu Průšvihy Billa Madlafouska

Průšvihy Billa Madlafouska

10 příběhů z úspěšné knížky pro děti čte Oldřich Kaiser. Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos

Obrázek podcastu Maigret: Noc na křižovatce

Maigret: Noc na křižovatce

Jeden z nejdramatičtějších případů komisaře Maigreta V garáži na opuštěné křižovatce padesát kilometrů za Paříží leží mrtvola, jenže podezřelý se ne a ne přiznat. Tenhle Švéd je vůbec podivín – svou sestru Elsu zamyká ve dne v noci v jejím pokoji a nepouští ji z domu… M

Obrázek podcastu Líheň I. – Smrt zrozená v Praze

Líheň I. – Smrt zrozená v Praze

První díl této zběsilé akční jízdy byl recenzenty přirovnáván jak k filmům o nesmrtelném Rambovi, tak i ke knihám Jiřího Kulhánka, dalšího krále české akční školy. Slečna Marika a její tým složený z nejdrsnějších mužů, jaké jí mohl přidělit snad jen Osud, rozjíždí v Pra