Liturgie svátostí
Křesťané mají sedm svátostí. Každá z nich reaguje na určitou situaci v našem životě. Jedná se o chvíle, kdy se zásadně měníme nebo pro něco rozhodneme. V úvodních částech seriálu se teolog František Kunetka věnuje ritualizaci životních událostí a vysvětluje, jak se je…

Tři enšpíglovské příběhy
Obsah: 1. První enšpíglovská /Enšpígl, cizinec ze země brabantské, míří do města Kocourkova/ 2. Druhá enšpíglovská / Enšpígl v Kocourkově na jarmarku/ 3. Třetí enšpíglovská /Enšpígl v Kocourkově vyučuje purkmistrova osla/ Enšpígl, legendární hrdina německé sbírky šprý…

Na letním bytě
Zvlášť mezi ochotníky se těšila a dodnes těší oblibě starosvětská komedie Josefa Štolby Na letním bytě, ve které sledujeme tažení agilní matky Kapičkové, hledající na letním lázeňském pobytu ženichy pro své dvě dcery. Jako dobrá partie se paní Kapičkové jeví především m…

Hvězdné hodiny lidstva
Výběr šestice z celkem 12 povídkových zpracování neopakovatelných momentů lidských dějin z pera rakouského spisovatele židovského původu Stefana Zweiga. Hvězdné hodiny lidstva vystihují momenty, kdy jediný člověk změnil podobu dosavadního světa, kdy rozhodovaly dny, hod…

Šťastný princ (dramatizace)
Jak by měl nejvyšší královský hodnostář osladit život chudým, když královské pokladně kručí v útrobách? Nebude je stačit nakrmit prazvláštní podívanou na sochu Šťastného prince? Takové akce lidé přece milují! Jenže jednoho dne se mezi chodidly sochy usadí malá vlaštovič…

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.

Krysař (četba)
Nesmrtelná Dykova novela vznikala původně pro literární týdeník Lumír. Ten ji otiskoval na pokračování v letech 1911-1912 pod názvem "Pravdivý příběh". Název Krysař získala novela až při knižním vydání v roce 1915.V režii Markéty Jahodové čte Jiří Dvořák.

Kavárnička v Kábulu
Osudy dvou Afghánek, dvou Američanek a jedné Angličanky se střetnou v jedné neobyčejné kavárně uprostřed Kábulu. Provozuje ji přátelská Američanka Sunny, která v Afghánistánu najde nový domov. Její kavárna je místem, kde se potkávají cizinci s místními a kde se střetává…

Noční agent
Telefon, který neměl nikdy zazvonit. Šokující spiknutí, jež nesmí vyjít najevo. Dá se vůbec utéct před temnými stíny rodinné minulosti, zvlášť když se ocitnete uprostřed nejvražednější politické hry na světě? Otec Petera Sutherlanda byl kdysi nekompromisně označen za pr…

Všech 15 her a texty, na které se nedostalo
Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak…

Česká poezie pro Základní devítileté školy - druhý výběr 2. část
Z komentáře k původnímu LP albu DV 15156 vydanému Supraphonem v roce 1963: Druhý výběr českých básní ve školní řadě Gramofonového klubu prohlubuje a rozšiřuje možnosti prvého výběru z roku 1960: probouzet poslechem uměleckého přednesu zájem mladých lidí o poezii. Výběr …

Zlatá hora
Knihou Zlatá hora autor volně navazuje na svůj dobrodružný román Poslední zlato z Yukonu. Opět zavádí čtenáře do subtropů floridských ostrovů a do kanadské divočiny teritoria Yukon. V situaci, kdy bylo třeba znova vzít spravedlnost do vlastních rukou.

Cesta kolem světa za osmdesát dní
Nebýt sázky v Reformním klubu, těžko by se usedlý anglický džentlmen Phileas Fogg rozhodl objet za 80 dní celý svět. Na cestě zažívá se svým věrným sluhou Passepartoutem četná dobrodružství, která mu přinesou nejen slávu, ale i štěstí v lásce... Dramatizace: Ondřej Nef…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Navždy plynule
„Nic takového jako těžký jazyk neexistuje. Každý trouba dokáže mluvit jakoukoli řečí, kterou mluvili jeho rodiče, když byl malý“......řekl si operní zpěvák Gabriel Wyner a do svých třiceti let se naučil šesti jazykům. Nyní můžete i vy poznat kombinaci těch nejúčinnější…

Nešpor: Kudy do pohody
Kniha "Kudy do pohody" získala ocenění "Český Bestseller" v kategorii "Zdraví & životní styl". Nyní nově vychází v audioknižní podobě. Audiokniha známého lékaře MUDr. Karla Nešpora, kterou namluvil společně s herečkou Terezou Bebarovou, ukazuje cestu přímo "do pohody".…

Hra o trůny - Bouře mečů
Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však po…

Barabizna
Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Pyšná princezná
Kde bolo, tam bolo, v krajine kráľa Belovlasa žila princezná Krasava, ktorej na zemi v kráse páru nebolo. No nielen v kráse - ani v spupnosti a namyslenosti. Odmietala všetkých pytačov, každé úprimné vyznanie vysmiala. Ako to už v rozprávkach býva, aj tu sa nájde odvážn…

Táta za všechny prachy
Pro Franka je jeho táta hrdina. Je to totiž úspěšný automobilový závodník! Stačila ovšem jedna nehoda a z táty hrdiny je najednou táta bez nohy, bez zaměstnání, bez peněz a bez vyhlídek na lepší budoucnost. Zoufalé časy si žádají zoufalá opatření, a tak se Frankův táta …

Tři spravedliví
Hranatý, Holohlavý a Habán jsou názvy tří kopců v běloveských rovinách. Nejsou to však kopce obyčejné! Jsou pohádkové, a proto mají své kouzlo. Jen oni mají svrchovanou moc rozhodnout, zda je lidem souzeno, co si žádají. Přesvědčí se otom dva poutníci, které na tu správ…

Opravář osudů
Geroge Novak přijíždí do Prahy aby hledat své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvol…

Jak mluvit s dětmi o penězích
Proč si děti nemohou koupit všechno hned? Jak jim vysvětlit rozdíl mezi potřebou a přáním? A mohou peníze „růst“, když jim dáme čas? Finanční gramotnost začíná doma – v běžných rozhovorech, společných rozhodnutích a každodenních situacích. Tato kniha je určena rodičům d…

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…