Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jungbauer: Honza a lodička

Audiokniha Jungbauer: Honza a lodička

Délka:

6 min

Čte:

Neznámí interpreti

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Inscenace, které zaujaly II

Inscenace, které zaujaly II

Komentář k původnímu LP 0 18 0927 z roku 1971: Čtveřice autorů, jejichž dramatické dílo tvoří v úryvcích obsah naší desky, hovoří v celé škále pohledů o člověku, jeho osudech a o vztazích mezi lidmi, tedy o tom, co dalo vůbec podnět ke vzniku divadla. Každý lidský osud

Obrázek podcastu Petrarca: Sonety a kanzóny Lauře

Petrarca: Sonety a kanzóny Lauře

Francesco Petrarca (*1304 - 1374) – italský básník a prozaik, po celý svůj život psal milostné sonety, ballady, kanzóny a madrigaly věnované jedné konkrétní, idealizované ženě, šlechtičně Lauře. Význam Petrarcovy lyriky je v hloubce a pestrosti vyjádření myšlenek, nálad

Obrázek podcastu Svěrák: Povídky a Nové povídky. Komplet

Svěrák: Povídky a Nové povídky. Komplet

Zdeněk Svěrák se přiznává, že už na gymnáziu si usmyslel, že bude spisovatelem povídek a že je bude vydávat svázané v knížkách. Místo toho celý život psal filmové scénáře, texty pro divadlo a slova k písničkám. Sbírkou Povídky, která vyšla na podzim roku 2008 v nakladat

Obrázek podcastu Drda: Hastrmani

Drda: Hastrmani

19. dubna oslaví významné životní jubileum asi nejznámější pelhřimovský rodák Lubomír Lipský (* 19. dubna 1923). Se jménem Lubomíra Lipského je spjat např. dospělými i dětmi oblíbený film Šest medvědů s Cibulkou (režie bratr Oldřich Lipský), ve kterém hrál cirkusového k

Obrázek podcastu Tah dnes večer

Tah dnes večer

Rozhlasová komedie, v níž skvělá česká herečka Růžena Merunková ztvárnila mladou ženou, kterou střetnutí s novou spolupracovnicí přivede k nečekanému zamyšlení nad vlastním dosavadním postojem k životu a práci. Osoby a obsazení: Eva Outratová, vedoucí propagace (Růžena

Obrázek podcastu Matyáš Sandorf

Matyáš Sandorf

Dobrodružný příběh maďarského šlechtice Matyáše Sandorfa, který jen tak tak unikne trestu smrti a po 15 letech se objeví jako doktor Antekirt. Rozhlasová hra zpracovaná podle románu Julese Verna nás zavede do Terstu, na istrijský hrad Pazin, do Dubrovníku nebo například

Obrázek podcastu Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 1

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 1

První trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #1 Dort pro Fiškuse V úplně prvním příběhu všech dob se Pettson chystá Fiškusovi péct palačinkový dort. Kocourek totiž slaví jedny ze svých tří narozenin! Jenže doma chybí mouka. Jak ale dojet do obchodu, kdy

Obrázek podcastu Ščipačov: Sloky lásky

Ščipačov: Sloky lásky

Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu titulu DV 15190 "Stěpan Ščipačev Sloky lásky" vydanému v Supraphonu v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Není snad obdobného příkladu, jaký v české překladové literatuře, zvláště pak v poezii, představuje milostná l

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Radostné historky aneb Sedmilhářské střípky

Radostné historky aneb Sedmilhářské střípky

Mnozí mají dosud v paměti populární rozhlasový cyklus Sedmilháři, ve kterém známé osobnosti kulturního života vyprávěly úsměvné příhody ze svého okolí. K "sedmilhářům" patřil tehdy i Vladimír Kalina, který po letech přichází s novými historkami o lidech známých ale i ne

Obrázek podcastu Hříchy pro posluchače rozhlasu 1- Záhadný hlas

Hříchy pro posluchače rozhlasu 1- Záhadný hlas

Záhadný hlasPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (Dana Č

Obrázek podcastu Zajko Bojko

Zajko Bojko

Z veršov Ľudmily Podjavorinskej a Márie Rázusovej Martákovej pripravila Oľga Janíková.

Obrázek podcastu Vila Vistárie

Vila Vistárie

Přeneste se s Sherlockem Holmesem do Anglie 90. let XIX. století. Slavný detektiv a jeho věrný přítel dr. Watson se chystají vyřešit případ tajemné vraždy u Vily Vistárie. Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav Krejčí, Michal Przebinda, Petr Kubes a Jan Ťoupalík

Obrázek podcastu Deník Bridget Jonesové

Deník Bridget Jonesové

Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, paraz

Obrázek podcastu Poslední role

Poslední role

Jiří Horák. Rozhlasová hra o životě předčasně zemřelé herečky Jarmily Horákové. Herečky, která ve dvacátých letech zazářila na scéně Osvobozeného i Národního divadla.Osoby a obsazení: Jarmila Horáková (Zlata Adamovská), Milada Čálková (Taťána Fischerová), Isabela Horáko

Obrázek podcastu Zelený svět

Zelený svět

Rozhlasová hra Vlasty Dvořáčkové. Básnický obraz jednoho jarního večera na periférii velkoměsta. Osoby a obsazení: Prolog (Josef Červinka), dívka (Jorga Kotrbová), mladík (Miroslav Masopust), starý pán (Josef Patočka), otec dvojčat (Václav Postránecký), řečná sousedka (

Obrázek podcastu Heine: Píseň písní a další básně

Heine: Píseň písní a další básně

Heinrich Heine (*13.12.1797 – †17.2. 1856) druhý největší německý básník po Goethovi, byl také prozaik, publicista a esejista, představitel hnutí Junges Deutschland v období romantismu. Původní titul SP 20301 s jeho básněmi vydal Supraphon v roce 1965 - titul nyní vychá

Obrázek podcastu Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte

Obrázek podcastu Sonny Boy - Paměti

Sonny Boy - Paměti

K fanouškům nejen filmu se dostává tato exkluzivní autobiografie jedné z největších hereckých ikon minulého století. Al Pacino v knize popisuje svoje začátky v chudinských čtvrtích, temné dny strávené v ghettech a následnou lásku k hraní, která mu vydržela po celý život

Obrázek podcastu Xervelli

Xervelli

Humorně laděná pohádka na španělské motivy představí jednoho svérázného krále, ještě svéráznější vílu, které se však není třeba bát, a pak jednu osůbku, které se říká Xervelli. Snad můžeme prozradit, že je to pták s tisíci a jedním pérem na šošolce hlavy.Rozhlasovou po

Obrázek podcastu Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?

Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra

Obrázek podcastu Delfín

Delfín

Příběh se odehrává v době federalistické námořní blokády přístavu v Charlestonu v Jižní Karolíně. Na motivy Verneovy povídky Prorazili blokádu napsal Miroslav Slach, režie Gustav Heverle. Osoby a obsazení: Zdeněk Kryzánek (rejdař Vincent Playfair), Bořivoj Navrátil (p

Obrázek podcastu Lvice v erbu krále

Lvice v erbu krále

Romantika na královském dvoře V milostném románu odehrávajícím se na dvoře krále Filipa v zemi Opálie se to hemží intrikami a zradami, ale především je plný romantiky a lásky. Cesta k lásce bývá občas krkolomná. A to i na královském dvoře. Krále země Opálie Filipa ze So

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa