Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jizva

Audiokniha Jizva

Délka:

6 hod 40 min

Čte:

Vanda Hybnerová

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Nikdy se nevzdávej

Nikdy se nevzdávej

9 lekcí pro naplněný život. Inspirativní životní příběh stoletého Bena Ferencze, vyšetřovatele nacistických válečných zločinů, známého jako „žalobce zla“. Narodil se krátce po skončení první světové války v Transylvánii, v jednom z nejchudších koutů tehdejší Evropy na h

Obrázek podcastu Mozaika duše

Mozaika duše

Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznej

Obrázek podcastu Neuromancer

Neuromancer

V tomhle světě je tělo vězením, ze kterého se dá uniknout… Case to zvoral, zatraceně zvoral. Zkoušet ojebat šéfy se nevyplácí – a pro práci v kyberprostoru to platí tuplem. Kdysi vyhlášený kovboj s konzolí zavěšenou proklatě nízko a jeden z nejlepších hackerů v celém Sp

Obrázek podcastu O statečné princezně

O statečné princezně

Známý malíř a spisovatel Josef Lada napsal "nezbednou pohádku", ve kterém klasickou pohádku obrátil naruby. Poslechněte si ji ve skvělém a neopakovatelném podání herečky Ivy Janžurové.Sudičky vyvěštily Honzovi, že ho ve dvaceti letech odnese čert! A bylo tomu opravdu ta

Obrázek podcastu Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka

Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka

Audiokniha Tři kapitáni III. - Korzárská čtverylka obsahuje pokračování ryze české akční a dobrodružné space opery, kterou napsal Michael Bronec a čte Jiří Pobuda. Trojice kapitánů se rozdělila. Arnošt Kodex zůstává na Zemi, kde řeší problémy vládce Republiky a nenápadn

Obrázek podcastu Babička

Babička

Jen málokterá kniha se zapsala do srdcí čtenářů tak hluboko jako právě Babička z pera známé české spisovatelky Boženy Němcové. V průběhu let se dočkala mnohých vydání a idylický život na vesnici, jehož středobodem je postava moudré, zbožné i pověrčivé staré ženy, lákal

Obrázek podcastu Správce impéria: Císař

Správce impéria: Císař

Druhá část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Po dlouhé roky pečlivě připravovaný plán Jira z Anasati má konečně sklidit své ovoce a přinést mu mnohem více než jen titul vojevůdce. Jiro míří přímo na císařský trůn a přitom hodlá odstranit i svého hlavního protivníka –

Obrázek podcastu Vítek

Vítek

Odvážný rytíř Vítek se po Soběslavově smrti stává věrným poddaným krále Vladislava I. a v jeho službách usiluje o nastolení práva a spravedlnosti. Otakar Brousek čte z historického románu Adalberta Stiftera, rakouského spisovatele českého původu. Poslechněte si příběh z

Obrázek podcastu Rakoncaj. Měl jsem kliku

Rakoncaj. Měl jsem kliku

Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z

Obrázek podcastu Cesta na sever

Cesta na sever

Pohádku Selmy Lagerlöfové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, o putování zlobivého Nilse Holgressona Švédskem, zná už několik generací čtenářů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stala v roce 1995. V hlavních rolích se představí Vladimír Brabec, Ivan Trojan, Mi

Obrázek podcastu Flush

Flush

Očima kokršpaněla Flushe - a tedy nejen z nezvyklého úhlu pohledu, ale také s jemnou ironií - popisuje Virginia Woolfová zrod a vývoj velké, naplněné lásky dvou mimořádných osobností: básnířky Elisabeth Barrett-Browningové, autorky slavných Portugalských sonetů, a jejíh

Obrázek podcastu Já, Simon

Já, Simon

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn

Obrázek podcastu Muž, který zásadně mluvil pravdu

Muž, který zásadně mluvil pravdu

Je inženýr Bafule spořádaný člověk, nebo rafinovaný sňatkový podvodník? Většina lidí by za jeho poctivost dala ruku do ohně. Jen policejní inspektor Kryštůfek má podezření... V hlavních rolích rozhlasové komedie z roku 1965 účinkují Josef Beyvl, Bohuš Záhorský, Rudolf D

Obrázek podcastu Bez práva

Bez práva

Povídka v dopisech spisovatele K. V. Raise. Hudba Antonín Dvořák. V hlavních rolích: Jiří Langmajer, Eva Horká a Stanislav Zindulka.

Obrázek podcastu Rapl z Bartolomějský

Rapl z Bartolomějský

A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo

Obrázek podcastu Průšvihy Billa Madlafouska

Průšvihy Billa Madlafouska

10 příběhů z úspěšné knížky pro děti čte Oldřich Kaiser. Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos

Obrázek podcastu Popoluška

Popoluška

Bolo nebolo, žilo raz jedno krásne dievčatkom, ktorému zomrela mamička. Keď si jeho otec doviedol do domu novú ženu, začali pre dievčinu ťažké časy. Pracovala ako slúžka, obskakovala svoje rozmaznané sestry, no nijakej vďaky sa nedočkala. Našťastie sa našli kamaráti, kt

Obrázek podcastu Brok, Flek a strašidla

Brok, Flek a strašidla

Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo

Obrázek podcastu Apokryfy

Apokryfy

Výběr pro tento dvouhodinový pořad zahrnuje apokryfy s biblickou tematikou: O desíti spravedlivých, Pseudo-Lot čili o vlastenectví, Svatá noc, Marta a Maria, Lazar, O pěti chlebích, Benchanan, Ukřižování, Pilátův večer a Pilátovo krédo. Na rozdíl od většiny ostatních po

Obrázek podcastu Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou

Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou

Syrový a upřímný rozhovor Jolany Voldánové s generálem Petrem Pavlem. Zkušená moderátorka se nevyhýbá žádným tématům – dětství, společenské názory, členství v KSČ, zkušenosti z NATO či důvody, proč se generál Petr Pavel rozhodl kandidovat na prezidentský post. „…. může

Obrázek podcastu Cesta vlka

Cesta vlka

V audioknize Cesta vlka odhaluje Jordan Belfort tajemství svého pohádkovéhu úspěchu, zpracovaného i ve filmu Vlk z Wallstreet. Z každého se může stát opravdová hvězda... Slavného Vlka z Wallstreet určitě znáte. Ve filmovém zpracování jste mohli vidět Leonarda DiCapria a

Obrázek podcastu Podivuhodná dobrodružství barona Prášila

Podivuhodná dobrodružství barona Prášila

Přibližovat českému posluchači postavu barona Prášila by bylo nošením dříví do lesa. Kdosi uvedl, že knížka dobrodružných baronových příběhů byla původně napsána jen proto, aby se stala odstrašujícím příkladem všem chlubilům a chvastounům. Však také předmluva k vydání z

Obrázek podcastu U zlomené šavle

U zlomené šavle

"Moudrý člověk schová list do lesa. Co ale udělá, když tam les není? Nějaký si vypěstuje." To je počáteční úsudek, z něhož amatérský detektiv Otec Brown vychází při svých úvahách o brazilsko-anglické bitvě. Pátrá totiž po tom, co se stalo s hlavou anglického generála a

Obrázek podcastu Poledňáková: Jak vytrhnout velrybě stoličku

Poledňáková: Jak vytrhnout velrybě stoličku

Literární podoba legendárního rodinného filmu jako audiokniha Úsměvný příběh malého chlapce Vaška, který se snaží veškerými silami obstarat si chybějícího tatínka, zná několik generací. Velkou oblibu si získalo nejen televizní, ale i knižní zpracování autorky Marie Pol

Obrázek podcastu Hrůzostrašné pohádky podruhé

Hrůzostrašné pohádky podruhé

Druhá sbírka strašidelných pohádek oblíbeného Jiřího Žáčka potěší i příjemně zamrazí všechny malé strašpytlíky. A proč hrůzostrašné? Protože čím víc nám běží mráz po zádech, tím dychtivěji čekáme na šťastné rozuzlení. Ale buďte bez obav, Jiří Žáček svým výběrem textů a