Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem

Audiokniha Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem

Obrázek podcastu Múdry zlatník

Múdry zlatník

Audiokniha Múdry zlatník – obsahuje 2 dramatizované rozprávky Múdry zlatník a Ako sa Janík učil latinu, ktoré na motívy rozprávok Boženy Němcovej napísala Ľuba Vančíková.

Obrázek podcastu Kouřové zrcadlo

Kouřové zrcadlo

Přání císaře je nutno splnit, ať už je sebepodivnější! Na zchudlého rytíře Jakuba Jelínka z Hiršbergu a jeho společníka Matěje Sádla čeká další, ještě zapeklitější případ. Z pověření pana Želinského, místokancléře Českého království, totiž vyrážejí hledat magický předmě

Obrázek podcastu Klapzubova jedenáctka (1990)

Klapzubova jedenáctka (1990)

Jedenáct zlobivých synů a bída nedá tatíkovi Klapzubovi spát. Ale jen do té doby, než přijde na ten úžasný nápad - prodá kozu, koupí dva míče a z kluků postaví fotbalové mužstvo. A to mužstvo dobude svět! Nestárnoucí román Eduarda Basse natočil jako dvoudílnou rozhlasov

Obrázek podcastu Jak na to, aby se nám děly samé dobré věci

Jak na to, aby se nám děly samé dobré věci

Víte o tom, že vaše emoce a myšlenky mají přímý dopad na váš organismus, na vaše vnímání skutečnosti, a dokonce i na vaše vlastní geny? Jste si vědomi, že způsob, jakým řešíte konflikty, vás může předurčovat k úzkostem nebo depresím, tedy k nejčastějším nemocem 21. stol

Obrázek podcastu Tanec na sopce

Tanec na sopce

Je to jednoduché. Z umělého lidského vajíčka a umělé spermie nemůže vzniknout nic jiného než umělý člověk. Ovšem je to ještě vůbec člověk? Anebo co vlastně? Android? Mutant? Zvíře? Umělá inteligence na biologickém základu? Profesor Panarski, který to ve své laboratoři u

Obrázek podcastu Nevhodný návrh

Nevhodný návrh

Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s "krásným princem". Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji odsoudila do role služebné. Teď se však Sophie v náruči šarama

Obrázek podcastu Filosofská historie

Filosofská historie

Historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Rozhlasová režie: Miroslav Jareš.

Obrázek podcastu Případ doktora Karpety

Případ doktora Karpety

V dramatizaci Bočkova románu se z prostého detektivního případu nečekaného zmizení doktora Milana Karpety rozvine tajuplný příběh o nesmrtelnosti. Z výpovědí doktorových příbuzných a známých se skládá obraz člověka mimořádných schopností a dovedností, který svým životem

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu My z ostrova Saltkrakan

My z ostrova Saltkrakan

{'cs': 'Nešikovný pan spisovatel Melker se syny Pellem, Niklasem, Johanem a dcerou Malin se rozhodnou opustit parný Stockholm. Léto chtějí prožít na ostrůvku Saltkrakan, obklopeni mořem, skalisky a mořskými ptáky. Ne že by ostrov byl opuštěný, žije na něm asi dvacítka d

Obrázek podcastu Čapek: Pohádka loupežnická z knihy Devatero pohádek

Čapek: Pohádka loupežnická z knihy Devatero pohádek

Překrásná dramatizace jedné z nejznámějších pohádek ze sbírky Karla Čapka Devatero pohádek Učinkují František Filipovský, Luděk Kopřiva, Vladimír Leraus, Jiří Šašek a další

Obrázek podcastu Houbové čarování

Houbové čarování

Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč

Obrázek podcastu Benátská vdovička

Benátská vdovička

Návod, jak se šikovně dostat pod čepec, nabídl vdavekchtivým dámám ve své komedii Benátská vdovička proslulý italský dramatik Carlo Goldoni. I když se to na první pohled nezdá, hra je vhodná také pro pány, kteří zde mohou poznat vlastní slabosti, pro něž se stávají snad

Obrázek podcastu Sedm principů spokojeného manželství

Sedm principů spokojeného manželství

Máte-li v manželství či vztahu potíže (nebo je má někdo ve vašem okolí), případně se jen chcete „pojistit“ proti tomu, aby se vám vztah postupně neproměnil v nevyrovnané, prázdné a stresující soužití, je tato audiokniha přesně tím řešením, které hledáte. Audiokniha Sed

Obrázek podcastu Dopamin

Dopamin

{'cs': 'Jak najít rovnováhu mezi potěšením a bolestí?\nTato kniha je o potěšení. Je ale také o bolesti. Hlavním tématem však je, jak najít křehkou rovnováhu mezi těmito dvěma protipóly, a proč je nyní více než kdy jindy nezbytné rovnováhu hledat.\nŽijeme v době neomezen

Obrázek podcastu E-mail Management

E-mail Management

Soubor rad od Davida Grubera, 1. českého lektora a nejčtenějšího autora v České i Slovenské republice v oblasti Soft Skills, jak na e-mailovou poštu: Abychom se jí nenechali zahltit nebo naopak abychom něco nezanedbali, prostě komplexní návod pro lajdáky i puntičkáře, j

Obrázek podcastu Osudy dobrého vojáka Švejka 2

Osudy dobrého vojáka Švejka 2

Pokračování úspěšné audioverze jedné z nejoblíbenějších českých knih. Kompletní znění II. dílu Na frontě v podání Oldřicha Kaisera. I. díl Osudy dobrého vojáka Švejka V zázemí získal cenu Nejlepší jednohlasná audiokniha roku 2013.

Obrázek podcastu Proces

Proces

čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno

Obrázek podcastu Sattasaí

Sattasaí

Antologie staroindické poezie. Básně rozličných autorů a také autorek do výboru s názvem Sattasaí podle tradice zařadil král Hálah z dynastie Sátaváhanů, vládnoucí počátkem 1. století na území dnešního Ándhrapradéše, podle jiných verzí bývá vznik antologie datován zhrub

Obrázek podcastu Zlý duch Lumpacivagabundus aneb Ludrácký trojlístek

Zlý duch Lumpacivagabundus aneb Ludrácký trojlístek

Tři svobodní mládenci - truhlář, švec a krejčí - vedou lehkomyslný život plný zahálky a často nad poměry svých skromných živností. Ani jeden z nich se nechce usadit a vést spořádaný rodinný život. Za všechno může zlý duch Lumpacivagabundus, který má povedený trojlístek

Obrázek podcastu Vernisáž, Anděl strážný

Vernisáž, Anděl strážný

První původně divadelní jednoaktovku natočila pro rozhlas Lída Engelová v roce 1992. Setkáme se v ní s manželským párem klasické středostavovské rodiny sedmdesátých let, Věrou a Michalem, kteří se chlubí zrekonstruovaným bytem disidentu Bedřichovi. Druhá nahrávka je z

Obrázek podcastu Noc v Lisabonu

Noc v Lisabonu

„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am

Obrázek podcastu Někdo z nás

Někdo z nás

Sourozence Herelovy od dětství pojí silné pouto, a přestože už jsou všichni dávno dospělí, nedají na sebe dopustit. Idylu jim však jednoho dne naruší hrůzný nález na zahradě rodinného domu, jenž spustí lavinu nečekaných událostí. Minulost se probouzí k životu a spolu s

Obrázek podcastu Šepot včel

Šepot včel

Každé dítě je zázrak přírody, o tomhle to však platí dvojnásob… Podivného nalezence Simonopia, odsouzeného kvůli znetvořenému obličeji k věčnému mlčení a doprovázeného odjakživa rojem včel, považují někteří obyvatelé mexického městečka Linares za dítě políbené ďáblem. P