Audiokniha Ještě to promysli

Teplouš
Bezbranný v nepřátelském světě Drásavá novela duchovního otce beatniků. Hlavní postava, homosexuál a narkoman, autorovo alter ego, nesmlouvavě k sobě i k okolí popisuje léta strávená v Mexiku. Drásavá, k podstatě bytí prodírající se novela duchovního otce beatniků, kter…

Ostrov tučňáků
Anatole France ve své satiře Ostrov Tučňáků reflektoval zejména francouzské společensko-historické reálie se středopólem v antisemické vlně, která svého vrcholu dosáhla v tzv. Dreyfusově aféře. Avšak pro Franceho obrovský intelektuální rozmach, kdy francouzské dějiny al…

Němčina pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky němčštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Brouk
Tato detektivka obdržela „Cenu Jiřího Marka“ v roce 2015 udělovanou českou sekcí „Asociace autorů detektivní literatury (AIEP)“ jako nejlepší detektivní kniha roku 2014. Během oslav pohanského svátku Juhannus na finském ostrově Ukko Kokko náhle zmizí dívka – a několik …

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Meditační promluvy 1 - Sestup Ducha Svatého
Spojení átmavičáry a vnitřní pránájámy rozšířené o vnitřní dýchání sušumnou. Záznam živé meditace ze svatodušního pondělí 28. 5. z meditačního semináře Jiřího Vacka na Morávce 2007. Nejde o studiovou nahrávku.

Les
Dva provinční herci komik Šťastlivec a tragéd Nešťastlivec se setkají, když marně hledají po ruském venkově angažmá. Společná cesta je zavede na statek, kde se statkářka Gurmyžská snaží připravit svou neteř o dědictví. To je výchozí situace komedie klasika ruského divad…

Lada: Nejlepší pohádky Josefa Lady
Malíř Josef Lada byl nejenom ilustrátorem, ale také spisovatelem pohádek, které, právě tak jako jeho obrázky, patří ke zlatému fondu tvorby pro děti. Z archivu Supraphonu jsme vybrali čtyři zdramatizované příběhy z jeho knih nejznámějších. V našem výběru se kocour Mikeš…

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Karafiát: Broučci
Dramatizace jednoho ze základních děl české dětské literatury - pohádkového vyprávění evangelického kněze Jana Karafiáta o Broučkovi, o jeho tatínkovi a mamince, o jeho kamarádce Berušce, o jejím tatínkovi Kmotříčkovi a mamince Kmotřičce, o tetě Janince a dalších broučc…

Bárta: Muzikantská pohádka pro tuze pěknou princeznu
...představ si princeznu, která sedí u takové truhlice s jarmarou a hraje na ni...a vezme si jenom toho, kdo dokáže zahrát tak, jako ona... Tak začíná pohádka plná muziky a písniček o putování muzikanta Martina za tou tuze pěknou princeznou, co hraje na ..na co to vlast…

Mumie
Další z dobrodružných příběhů A. C. Doyla, který neprávem zůstává ve stínu detektivních případů Sherlocka Holmese a Dr. Watsona. Nejčastě ji bývá publikován pod názvem: Exponát č. 249. Čte Stanislav Šárský.Vzhledem k datu nahrávky, omluvte, prosím, drobné technické ne…

Smrt na Nilu
Linnet Ridgewayová má vše, co si může žena přát. Je mladá a půvabná, zámožná, slavná a také zvyklá dostat vždy to, po čem touží. Když ji nejlepší přítelkyně Jacqueline de Bellefort požádá, aby zaměstnala mladíka Simona Doyla, do nějž se bláznivě zamilovala a chce si ho …

Německá gramatika B1
Děkujeme za zájem o kurz Německá gramatika B1. V tomto kurzu pro mírně a středně pokročilé si zopakujete a rozšíříte znalosti v používání časů, složitějších předložek, zájmen, podmiňovacího způsobu, infinitivu a dalších témat. Kurz je založen na kontextovém učení, to z…

Veľký Gatsby
Veľký Gatsby je najslávnejším románom F. S. Fitzgeralda. Dej príbehu je situovaný do 20. rokov 20. storočia, z obdobia prohibície a tzv. džezového veku v USA. Mladý zbohatlík James Gatz, prezývaný aj Veľký Gatsby, a krásna Daisy Buchananová prenikli do sfér lepšej spolo…

Průvodce Londýnem
Poznejte s námi jednu z nejpestřejších metropolí Evropy. Náš audio průvodce Vás provede po nejznámějších místech, které by jste při své toulce Londýnem neměli vynechat. Získáte: - Více než 80 minut zvukového záznamu k historii města a těm nejvýznamnějším místům a pamá…

Zmizela v mlze
Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katri…

Motýlí smrt
Rozhlasová hra o 18 rozhovorech. Příběh jednoho podivuhodného vztahu. Režie Jiří Horčička.Osoby a obsazení: on (Viktor Preiss), ona (Jana Hlaváčová), přítel Tecl (Radoslav Brzobohatý), spojovatelka (Drahomíra Fialková) a vyšetřovatel (Ladislav Frej).

Robinson Crusoe
{'cs': "Klasická audiopovídka v angličtině namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače.\n\nRobinson Crusoe is shipwrecked on an island for 27 years and this is the diary of his survival and eventual escape. After living peacefully for …

Díky, Jeevesi
Nový koníček Bertieho Woostera – hra na banjo – trýzní obyvatele okolních bytů natolik, že s ním odmítají sdílet stejný dům. Rozhodnutí amatérského muzikanta odebrat se s nástrojem na venkovskou samotu ovšem nepotěší doposud věrného komorníka, který vystoupí z jeho služ…

Na černé hodince u Spejblů
Na černé hodince u Spejblů V dobách, kdy ještě nebyla v každé domácnosti elektřina, si naši dědečkové a babičky nemohli pustit televizi, nebo rádio, natož se usadit u počítače. Tak večer, když se setmělo, pozvali sousedy a při svíčce si vyprávěli veselé příhody a říkánk…

V chrámu tělesnosti
Podivuhodná bohoslužba v chrámu našeho těla a příbytku duše. S pomocí vizualizace, hlubokého dechu a hudby stoupáme od nejnižších úrovní k nejvyšším, od hutných vitálních základů naší existence až k těm nejjemnějším spojením s vyšším Já a prožitku Jednoty. Prastaré uče…

Anička u moře
Anička odlétá se svými rodiči na krátké prázdniny do Egypta. Bere si s sebou opět svůj deník a je plná očekávání, co všechno v neznámé exotické zemi prožije. Na prázdninách si Anička najde novou kamarádku a pozná i zajímavosti Egypta. Nejúžasnější zážitek ji čeká při po…

Básnik
Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre s…