Obrázek podcastu Jednou za život

Audiokniha Jednou za život

Autor:

T.L. Swan

Délka:

13 hod 52 min

Čte:

Veronika Lazorčáková

Vydavatel:

Metafora

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Mapa z kostí

Mapa z kostí

Otevírá se další případ pro speciální jednotky Sigma Force. Během bohoslužby v Kolíně nad Rýnem rozpoutala skupina ozbrojených mnichů běsnění plné krve a smrti, když popravila kněze i shromážděné věřící. Tito zabijáci ale nepřišli pro zlato ani cenná umělecká díla. Přiš…

Obrázek podcastu Příběhy starého Izraele

Příběhy starého Izraele

Poslouchejte povídání, z něhož čerpají všechna další… Jak vznikl svět a proč byli lidé vyhnáni z ráje? Kdo přežil nesmírnou potopu? Co je to babylonská věž a kterak došlo ke zmatení jazyků? Kdo byl Mojžíš a jak probíhala cesta do zaslíbené země? Kde se skrývala síla báj…

Obrázek podcastu Jubileum

Jubileum

Absurdní poezie textů Jana Vodňanského je nadčasová a trvalá K nedožitým osmdesátým narozeninám textaře, básníka, zpěváka, herce a autora svérázných proslovů vychází výběr z představení Jana Vodňanského a Hani Navarové, které uváděli v Činoherním klubu v novém tisícile…

Obrázek podcastu Oldřiška

Oldřiška

Pod jménem Františka Nepila jsou čtenáři a rozhlasoví posluchači zvyklí nacházet úsměvné a laskavé příběhy.Nepilův příběh s názvem Oldřiška nás vrátí do druhé poloviny 10. století, kdy českou zemi ovládl bratrovražedný boj mezi Přemyslovci a ostatními rody. Apokryf z ča…

Obrázek podcastu Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky

Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří mezi hereckou elitu. Každý z nich samostatně funguje jako mistr jeviště i filmového plátna v rolích vážných i komických. Sejdou-li se však tito dva herci jako komická dvojice, stane se zázrak podivuhodného řetězení nápadů, náhlých inspi…

Obrázek podcastu Legendy a pověsti staré Šumavy

Legendy a pověsti staré Šumavy

Šumava záhad a tajemství. Skrytá místa, hluboké lesy, rokle a strže Šumavy jsou nezřídka opředeny množstvím záhad a tajemství. Výbor z původních záznamů šumavských pověstí vybral, z němčiny přeložil a uspořádal Josef Rauvolf. Legendy a pověsti dotvářejí podobu každého k…

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Dvě povídky z pera spisovatele Jeroma Klapky Jeroma. Čtou: Miloš Kopecký a Vladimír Brabec. J. K. Jerome se narodil roku 1859 v Anglii jako syn laického kazatele. Česky znějící jméno Klapka dostal po maďarském revolucionáři Györgymu Klapkovi, s nímž se rodina přátelila.…

Obrázek podcastu Date

Date

What starts as a simple date… can quickly spiral into something completely unexpected. Date is a sharp, witty three-act comedy that explores the unpredictable world of modern relationships where first impressions deceive, intentions clash, and nothing ever goes quite as…

Obrázek podcastu Větičky na nepravidelná slovesa

Větičky na nepravidelná slovesa

Anglická nepravidelná slovesa si teď můžete procvičit v krátkých větách a lépe si je zapamatovat. Za dvě hodiny uslyšíte celkem 500 vět. Poznáte, jak se sto nepravidelných sloves používá ve větách. Každou větičku uslyšíte nejprve dvakrát anglicky a potom jednou česky. …

Obrázek podcastu Poslední role

Poslední role

Jiří Horák. Rozhlasová hra o životě předčasně zemřelé herečky Jarmily Horákové. Herečky, která ve dvacátých letech zazářila na scéně Osvobozeného i Národního divadla.Osoby a obsazení: Jarmila Horáková (Zlata Adamovská), Milada Čálková (Taťána Fischerová), Isabela Horáko…

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Obrázek podcastu Křížová cesta

Křížová cesta

Méně známá dramatizovaná četba na pokračování ze zásadního románu a literárního dokazu spisovatele Alexeje Tolstého.Překlad Olga Bojarová a Pavel Bojar. Dramatizace Jan Strejček. Hudba Vadim Petrov. Režie Ludvík Pompe.

Obrázek podcastu Tatér z Osvětimi

Tatér z Osvětimi

Tetování vězňů v Osvětimi se stala symbolem holocaustu. Jedním z těch, kdo čísla na předloktí tetovali, byl slovenský Žid Lale Sokolov, rodným jménem Ludwig Eisenberg. Jeho příběh připomíná děsivé události v dějinách lidstva a ukazuje, že vedle sebe mohou existovat prom…

Obrázek podcastu Jak hledat nové zaměstnance

Jak hledat nové zaměstnance

Každá firma a její úspěch či neúspěch stojí především na kvalitě zaměstnanců a spolupráci celého týmu. Dozvíte se vše o personální problematice firmy, od náboru nových zaměstnanců, jejich výběru a rozvoji ve firmě, přes tvorbu zaměstnaneckých smluv, vyplácení mezd až př…

Obrázek podcastu Infusorie

Infusorie

Autorem je pražský německy píšící spisovatel a malostranský rodák Rudolf Slawitschek (1880-1945). Povídka vyšla poprvé v německém originále v roce 1942 - Die wundersame Stadt (1942), s. 62-68. Zvuk: Vendula Přikrylová Režie: František Jílek Natočeno ve spolupráci se Stu…

Obrázek podcastu Hordubal

Hordubal

Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Obrázek podcastu Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Z komentáře k LP albu 1118 2987 vydaného Supraphonem v roce 1982 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Na této gramofonové desce, označené titulem uvádějícím pořad z Kainara už na scéně pražské Violy, znějí slova a verše jistě osobité. Když se začaly na konci třicátých…

Obrázek podcastu Disney - Kniha džunglí

Disney - Kniha džunglí

Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, Kniha džunglí, je o nezbedném klukovi Mauglím, který žije v indické džungli s medvědem Bálúem, černým panterem Baghírou a dalšími divokými zvířat…

Obrázek podcastu Nezval: Manon Lescaut. Výběr scén

Nezval: Manon Lescaut. Výběr scén

Z komentáře k pásmu vybraných scén z básnické hry Vítězslava Nezvala vydanému Supraphonem v roce 1963 na LP DV 15177 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Jakoby v temnotách okupované Prahy, ochromené zvlčilostí nacistického násilí, zasvítil zářivý paprsek posilující n…

Obrázek podcastu Národní umělec Ladislav Pešek vzpomíná

Národní umělec Ladislav Pešek vzpomíná

Původní titul 1 18 1856 se vzpomínkami Ladislava Peška vydal Supraphon v roce 1975 - titul nyní vychází poprvé digitálně. Části vyprávění: Jak to začalo - Ježíšek, králík a polenta - K.H. Hilar - Pseudolus - Nálet na Prahu - Celý rod

Obrázek podcastu Hrompac a Tancibůrek (1968)

Hrompac a Tancibůrek (1968)

Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak …

Obrázek podcastu Galerie slávy - Václav Upír Krejčí

Galerie slávy - Václav Upír Krejčí

Galerie slávy - Václav Upír Krejčí - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý, účinkuje Václav Upír Krejčí. Vydavatelství Six Fresh s.r.o. připravilo pro posluchače cyklus poutavých biografických rozhovorů se známý…

Obrázek podcastu Doktor Marcus a jeho rod

Doktor Marcus a jeho rod

Historický příběh z prostředí slavné berlínské nemocnice Charité. Napsal Jaroslav Dietl, rozhlasová úprava a režie Jaroslav KodešPo úspěšném televizním seriálu Nemocnice na kraji města dostal Jaroslav Dietl v roce 1980 od východoněmecké televize nabídku, aby napsal po…

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Obrázek podcastu Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští

Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští

Tento dobrodružný román pro děti je jakousi „českou Narnií“. Hrdinové příběhu (tři sourozenci a bratranec) se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely, a společně putují za Pastýřem.