Audiokniha Jeden svět

Kdo židli má, bydlí 2.
Posezení v divadle Ungelt. Pořad s Martou Kubišovou, Milanem Heinem a jejich hosty: H. Maciuchová, Z. Bydžovská, I. Orozovič, C. Höschl

Bětka a její cesta od Chmury
Bětka je desetiletá holčička. Chodí do školy, má svoje běžné dětské starosti. Přičemž největší starost je, že se jí děti často smějí nejen kvůli brýlím, které nosí, ale hlavně kvůli okluzoru. A to pořád není nic proti tomu, když zjistí, že se maminka a tatínek budou roz…

O život
Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa…

Dobrý člověk ještě žije (1991)
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove…

Bohatý táta, chudý táta
Tato kniha by měla být povinnou četbou pro finanční plánovače nebo kohokoliv, kdo se zajímá o to, jak se stát finančně nezávislým. Je to jedinečný úvod do psychologie tvoření bohatství. Abyste se dostali nad finanční vrchol, musíte si přečíst tuto knihu Roberta Kiyosaki…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Havran a slunce
Korijacký lovec Havran zabloudil tundrou k ledové hoře. Žije v ní sněhová panna. Říká se, že kdo ji spatří, promění se v ledový kámen. Svým mrazivým pohledem prý sežehne všechno živé. Král slunce, bratr sněhové panny, roznesl tuhle pověst po světě. Ze zlosti totiž vyhna…

Luisa a Lotka
Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo, i když je osud zase rozdělil? To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky, snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná, že tyhle devítil…

Hovory o józe a mystice č. 19
Promluvy - Přímý a neupravovaný záznam intuitivních promluv autora z veřejných meditací a seminářů, který byl sestaven na základě četných přání jejich účastníků, aby jej mohli poslouchat a čerpat tak duchovní poučení a posilu. Náměty promluv: očista mysli, provádění átm…

Yentl a jiné povídky
Nejznámější povídky nositele Nobelovy ceny. Yentl, mladá žena, která se vzpírá tradici. V Singerových knihách je každodenní život propleten zázraky, realita je utkaná ze snů a minulost se mísí s přítomným okamžikem. Takové jsou i povídky z tohoto souboru. Chasidští židé…

Donleavy: Dáma, která měla ráda čisté záchodky
Román Jamese Patricka Donleavyho vypráví příběh ženy, které se ve třiačtyřiceti letech stalo to, co potkává mnoho lidí v tomto věku - opustí ji životní druh a dospělé děti vyletí z rodného hnízda. Hlavní hrdinka Jocelyn Guenevere Marchantierová-Jonesová (Petra Špalková)…

Krajiny vnitřní a vnější
Ztrácíme vnější krajinu. Znamená to, že se něco děje i s krajinou vnitřní… Ne nadarmo se říká, že o nitru člověka nejvíc vypovídá pohled z okna jeho pokoje. A v tomto směru nejsou naše vyhlídky zrovna lichotivé – letitý nezájem o krajinu domova mnohde vyústil ve zjevnou…

Hurvínek unter den Käfern
Původní LP album 1 18 2259 Hurvínek unter den Käfern vydal Supraphon v roce 1978 - nyní toto album vychází poprvé digitálně

Preclík: Smírčí kříže
Sochař, řezbář, spisovatel Vladimír Preclík (*23. května 1929) zemřel 3. dubna 2008. Napsal 20 knih a mezi nimi i knižní předlohu naší nahrávky. Vyprávění o kamenech, na které občas narazíme přinašich vycházkách a nevíme, proč tam jsou, co znamenají - smírčí kříže. Smír…

Pirát jménem Šampaňský
Malý Jirka by si rád hrál s kamarády, ale žádné ještě nemá. A tak na sídliště, kde bydlí, přivolá pirátskou loď s kapitánem a mluvícím papouškem. Ta loď je podivuhodná, protože umí plout, i když kolem ní není moře. Díky tomu se Jirka spřátelí s dvěma kluky, společně nas…

Hovořil se zvěří, s ptáky a rybami
Mříže? Jistě. Přece nechcete, aby se zvířata zase vloupala do domu. Jak si představíte držitele Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství? Pokud jako vědce trávícího život výlučně v přítomnosti zkumavek, nelze být v případě Konrada Lorenze dále pravdě. Autor s hlubokou od…

Dobrý člověk
Dobrým člověkem nazývá Němcové ve své povídce "velkého českého vozku", pantátu Hájka, a jeho postavu kreslí tak, aby doplňovala další osoby povídky, poutavě a pravdivě líčící život vídeňských Čechů. Přechody z prostředí do prostředí, přesvědčivé rozložení světel a stínů…

Pigyho vesmírná odysea
Vydejte se s prasátkem Pigy na dobrodružnou cestu vesmírem! Pigy touží mít, stejně jako jeho další zvířecí kamarádi, vlastní hvězdu. Jednoho dne se omylem ocitne v raketě, která s ním vyletí do vesmíru. Právě tam se setká s odvážnou mimozemšťankou Lily, společně s níž n…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

03. Angličtina - cestovní konverzace
3. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Longing
The sixth step into the Darkness is called Longing, and it features a single short story; a very distinctive one indeed. It is a relatively short masterpiece by Howard Phillips Lovecraft, the author who is a pillar of our series. The Outsider is one of his most often pu…

Čertí babička
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

Der fliegende Koffer / Die Bremer Stadtmusikanten
Na titulech 03542 resp. 03543 (pro ARTIA SUK 36542 a SUDK SUK 36541) vydal Supraphon (Supraphon-Artia) v roce 1964 pohádky Létající kufr a Brémští muzikanti v německé verzi - nyní tyto tituly vydáváme poprvé digitálně

Figurky
Figurky uzavírají Nerudovy Povídky malostranské a spolu s "Týdnem v tichém domě" tvoří rámec celého cyklu obrázků ze života pražské čtvrti, kterou autor důvěrně poznal od útlého dětství. Na Malé Straně prožil Jan Neruda víc než třicet let, v roce 1934 se narodil v Újezd…

Dobrý člověk ještě žije (1960)
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove…