Audiokniha Je těžké být lvem

Čarovné rozprávky
Spoločné dielo tímu Ako Inak o. z. obsahuje 4 obľúbené rozprávky z ľudovej tvorby Dobšinského vrátane farebných obrázkov. Diela boli nahovorené viachlasne a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi. Kombinovaná CD kniha je vhodná na čítanie i po…

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Saturnin se představuje
Ač se to může zdát k neuvěření, Saturnin nebyl sluhou odjakživa. Přesto už jako jinoch prožíval řadu neuvěřitelných příhod. Jak vypadaly jeho mladické eskapády, do nichž byla skoro vždy zapletená nějaká ta žena? Proč se jeho matka rozhodla pro jméno Saturnin? A jak se d…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Vteřinu poté
Stačí okamžik… a svět, jak ho známe, je v troskách Vysloužilý armádní důstojník John Matherson se přestěhoval s rodinou do Black Mountain v Severní Karolíně. Nedávno ovdovělý John a jeho dvě dcery žijí v přívětivé maloměstské rutině. Jednoho dne ji však něco naruší – n…

Kejklíř Pantalon
Rozverné vyprávění o poustevníkovi Pantalonovi, který se nakonec stal kejklířem, vzniklo originálním zpracováním příběhu, který autor našel ve středověké sbírce byzantských legend a mravoučných historií.Četbu na pokračování natočila Markéta Jahodová, účinkují Jan Šťastn…

Vampýrská akademie
Vstupte do tajemného a ponurého světa upírské školy. Kniha z young adult série Vampýrská akademie. Morojská upírka, princezna Lissa, je překážkou plánu Strigojů na ovládnutí světa vampýrů. Na akademii je v obrovském nebezpečí, ale stojí při ní její nejlepší přítelkyně …

Dívka beze jména
Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou …

1984
„Svoboda je svoboda říkat, že dvě a dvě jsou čtyři. Pokud je toto zaručeno, všechno ostatní už vyplyne samo.“ Ve zbídačelém Londýně na území superstátu Oceánie se v dubnu 1984 úředník Ministerstva pravdy Winston Smith přiměje vzepřít. Už se mu zajídají pěstěná stádnost …

Zelený svět
Rozhlasová hra Vlasty Dvořáčkové. Básnický obraz jednoho jarního večera na periférii velkoměsta. Osoby a obsazení: Prolog (Josef Červinka), dívka (Jorga Kotrbová), mladík (Miroslav Masopust), starý pán (Josef Patočka), otec dvojčat (Václav Postránecký), řečná sousedka (…

Werich, Kubín: Jan Werich vypráví pohádky a povídky
Z archivních pokladů Supraphonu se podařilo zpřístupnit nahrávky s Janem Werichem, které usvědčují z nepravdy mínění, že již bylo s Werichem vydáno vše! Překvapení se koná a z tohoto našeho výběru se tak může radovat celá plejáda Werichových obdivovatelůa sběratelů. Jan…

Konec dobrý, všechno dobré
V této poněkud hořké komedii William Shakespeare notně přehodnotil tradiční motiv o tom, kterak chudá, počestná, nápaditá a především důsledná dívka přece jen získala ruku milovaného mladého šlechtice. V novější rozhlasové nahrávce (2004) klasické divadelní komedie v re…

Vyšehradské mýty
Mohutný duchovní proud, který sílil na sklonku druhého tisíciletí s sebou přinesl zrod nebývalých kulturních projektů. Jedním z nich byl i Rudolf II. a Praha, k němuž se svobodně přihlásilo také vydavatelství AudioStory. Připravilo ojedinělý zvukový projekt – Praha v po…

Čtvrtek: Rumcajs, Manka a Cipísek
Dnes už klasické pohádkové vyprávěnky Václava Čtvrtka o loupežníku z lesa Řáholce se staly díky televizním večerníčkům doslova hitem několika generací. Pro Supraphon je kdysi natočil Karel Höger, vroce 1999 načetl zbylé díly z knížky Václava Čtvrtka a Radka Pilaře Josef…

Hurvínkovy večerníčky - jaro-léto
Druhá část zvukového převedení nového loutkového seriálu Hurvínkův rok (podle stejnojmenné knížky) nabízí řadu humorných situací, sedm lehce zapamatovatelných písniček, k nímž hudbu složil a nahrál Emil Viklický i mistrovskou interpretaci Martina Kláska a Heleny Štáchov…

Kubátová: Pohádky pro zimní spáče
Po jubilejních oslavách v podobě 3CD kompilace a 17CD/DVD boxu přichází digitální chvíle pro všechna důležitá samostatná alba Marie Rottrové. Fanoušci tak dostávají k dispozici maximum albových nahrávek jedné za zásadních ženských postav naší populární hudby. Druhý titu…

Vzťahy a mýty
„Majte spolu dieťa, to pomôže!“ „Rozhodne mu nesmieš napísať prvá!“ „Čože? On je v znamení Škorpióna? Tak to vám nebude fungovať!“ „No, moja, pre vzťah musíš niečo vytrpieť…“ Kto ešte nedostal zaručene osvedčenú radu do vzťahu, nech sa prihlási. A nech podrží ruku hore,…

Sál smrti
„Jedním špatným tahem lze prohrát i nejlepší partii.“ – čínské přísloví V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Na místo činu je vyslán Li Jen, protože objevené mrtvoly mohou souviset s nevyřešenou vraždou v Pekingu. Kdy…

Znamení Jidáš
z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Na Pražském hradě došlo k neslýchanému zločinu. Přímo v úředním paláci byl jedné noci zavražděn zemský sudí Dobřej a v jeho těle byla nalezena dýka se satanskými znaky. Král Přemysl II. Otakar nemá k lidem na svém dvo…

Adventní kalendář
Co mají společného vzpomínky letce RAF na štědrovečerní večeři ve válečné Anglii s vánoční tramvají v brazilském Porto Alegre a příhodou o staropražském Mikuláši, jak si ji kdysi vyslechl Eduard Bass? A může se potkat poezie Ivana Martina Jirouse s vánočním přáním Jana …

Vančura: Obrazy z dějin národa českého
Obrazy z dějin národa českého - věrná vyprávění o životě, skutcích válečných i duchu vzdělanosti. V nahrávce z roku 1970 ze studia Lucerna uslyšíte Františka Smolíka (Říše Sámova), Vlastu Fabiánovou a Karla Högera (Říše Velkomoravská), v části nazvané Šlépěje krále Přem…

Strážcové Varadínu
{'cs': 'Dobrodružství kapitána Báthoryho, kniha první. Představte si Hru o trůny, přenesenou do osmansko-habsburských válek 17. století. \nNapínavý mix historického románu a fantasy, ve kterém jedna bitva střídá druhou, a přitom se toho člověk dozví víc, než v hodinách …

Rozjímání s anděly
Nová meditační nahrávka známé psycholožky, léčitelky a muzikoterapeutky PhDr. Miroslavy Maškové 24 andělských meditací doprovázených poetickou relaxační hudbou Jakuba Přibyla - téměř 7 hodin zvukového záznamu pro uvolnění a zklidnění mysli. Titul Rozjímání s anděly nav…

Motýlí smrt
Rozhlasová hra o 18 rozhovorech. Příběh jednoho podivuhodného vztahu. Režie Jiří Horčička.Osoby a obsazení: on (Viktor Preiss), ona (Jana Hlaváčová), přítel Tecl (Radoslav Brzobohatý), spojovatelka (Drahomíra Fialková) a vyšetřovatel (Ladislav Frej).