Obrázek podcastu Jan Žižka

Audiokniha Jan Žižka

Délka:

5 hod 9 min

Čte:

Jiří Miroslav Valůšek

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Půlnoční pacient

Půlnoční pacient

Hrdinou šestidílného seriálu Půlnoční pacient napsaného na motivy stejnojmenné prózy českého spisovatele Egona Hostovského, je český lékař žijící v emigraci v Americe. Širší kulisy jeho příběhu tvoří doba tzv. studené války mezi Západem a Východem. Hlavní postava se prá…

Obrázek podcastu Ještě nejsem pod zemí

Ještě nejsem pod zemí

Když se sedmadvacetiletá Jet probudí v nemocnici, čeká ji šokující zjištění. Byla brutálně napadena, má devastující zranění hlavy a před sebou jen týden života. Mladá žena se rozhodne, že zbývající čas využije k nalezení svého vraha. Při pátrání proniká stále hlouběji d…

Obrázek podcastu Tetka Fortuna

Tetka Fortuna

Komedii Tetka Fortuna Josefa Aloise Novotného nabízíme v Radiotéce především kvůli souhře tří hereckých velikánů - Ladislava Peška, Josefa Kemra a Jiřího Sováka v postavách starých kamarádů.Pro Josefa Mrázka, účetního ve výslužbě, peníze nikdy nebyly v životě to hlavní.…

Obrázek podcastu Noc na Karlštejně (1956)

Noc na Karlštejně (1956)

Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám. Starší rozhlasové zpracování v režii Jiřího HorčičkyOsoby a obsazení: Karel IV., císař římský a král český (Otomar Korbelá…

Obrázek podcastu Zkrocení zlé ženy (2000)

Zkrocení zlé ženy (2000)

Komedie Williama Shakespeara o konfliktu tvrdohlavé a chytré Kateřiny s neméně ostrovtipným Petrucchiem. Příběh se skvělým začátkem i dobrým koncem je plný konverzačních soubojů na ostří nože. Renesanční fraška, která se zhlédla v antické komedii, je plná humoru i v jed…

Obrázek podcastu 2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea

Sci-fi román, který navždy změnil podobu žánru Předloha kultovního filmu Stanleyho Kubricka Audioknižní operní opus, který posouvá hranice mluveného slova V měsíčním kráteru Tycho je nalezen záhadný objekt: černý monolit, který vysílá pravidelný elektromagnetický signál…

Obrázek podcastu Orten: Čemu se báseň říká

Orten: Čemu se báseň říká

JIŘÍ ORTEN (*30. 8.1919 – †1.9. 1941) Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0633 "Jiří Orten Čemu se báseň říká" vydanému Supraphonem v roce 1970 a nyní vydávánému poprvé digitálně: "Když je na světě druh lidí, kterému se říká básníci, a Vy přece víte, co to znamená, pa…

Obrázek podcastu Tutanchamon

Tutanchamon

Století záhad a objevů. Tajemství Tutanchamonovy hrobky znovu ožívá... Přesně před sto lety – v listopadu 1922 – došlo na západním břehu starověkých Théb, v Údolí králů k jednomu z největších objevů světové archeologie. Egyptský chlapec Hussein Abd el-Rassul, který prac…

Obrázek podcastu Rytíř Sedmi království

Rytíř Sedmi království

Než začala Hra o trůny... Dlouho před událostmi, které znáte ze Hry o trůny, sedí Targaryenové pevně na Železném trůně. To ovšem neznamená, že v Západozemí panuje klid. Bratrovražedný boj uvnitř vládnoucí dynastie rozpoltil Sedm království. A právě v té době křižuje kra…

Obrázek podcastu Babička drsňačka

Babička drsňačka

Seznamte se s Benovou babičkou. Je jako každá jiná: * má bílé vlasy a silné brýle * nosí zubní protézu a naslouchátko * ráda hraje scrabble a chodí brzo spát Až na to, že je... mezinárodní lupičkou klenotů a má v plánu ukrást korunovační klenoty! Příběh o předsudcích a …

Obrázek podcastu Novičok nebo kulka

Novičok nebo kulka

„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani …

Obrázek podcastu Rozhovor se Zuzanou Růžičkovou nad její nahrávkou Goldbergovských variací

Rozhovor se Zuzanou Růžičkovou nad její nahrávkou Goldbergovských variací

Rozhovor Vladimíra Šefla s cembalistkou Zuzanou Růžičkovou při poslechu její nahrávky Goldbergovských variací J. S. Bacha. Pořad byl natočen v roce 1979.Zuzana Růžičková (1927-2017), česká klavíristka, cembalistka a hudební pedagožka. V letech 1945 až 1947 studovala v P…

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Obrázek podcastu Jak se daří, pane Králík?

Jak se daří, pane Králík?

Děkuju za optání, pane Lišák," opáčí na titulní otázku králík hned v úvodu pohádky. A od té doby se už bude snažit o jediné: nenechat se vychytralým lišákem napálit.Souboji pana Králíka s panem Lišákem v podání Václava Postráneckého a Josefa Dvořáka bude zdatně sekundov…

Obrázek podcastu Začátek něčeho krásného

Začátek něčeho krásného

Ilustrátorka Autumn se během jediného dne musí vyrovnat se smrtí dědečka i ztrátou vysněné práce v Londýně. Když se vydá načerpat inspiraci do Paříže, setká se s mužem, který jí kdysi zlomil srdce, což v ní probudí bolavé vzpomínky. Řešením je útěk do Jezerní oblasti v …

Obrázek podcastu Smečka

Smečka

Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal …

Obrázek podcastu Miler: Krtkova dobrodružství - Jak Krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a paraplíčko, Krtek a autíčko

Miler: Krtkova dobrodružství - Jak Krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a paraplíčko, Krtek a autíčko

Příhody nejpopulárnější české kreslené postavičky - Krtečka - vycházejí poprvé ve zvukové podobě. Vypravěčem historek z Krtečkova života se stal Marek Eben a hlavní hrdina promlouvá roztomilým hlasemčtyřletého dítěte. Pro zvukovou nahrávku texty (první ze tří podle chro…

Obrázek podcastu Je těžké být bohem

Je těžké být bohem

Pozemšťan na cizí planetě, procházející právě temným údobím středověku, plným špíny, intrik a krutosti, to nemá lehké. Znalostmi, schopnostmi a technickými možnostmi je roven bohům. Někdy je ale opravdu těžké být bohem…

Obrázek podcastu Zátiší

Zátiší

Úvodní kniha celosvětově úspěšné detektivní série s oblíbeným inspektorem Gamachem od devítinásobné držitelky prestižní Agatha Award. Vražda a kanadský venkov, kde se lidé cítí tak bezpečně, že doma nezamykají, to nejde příliš dohromady. Zvlášť když se obětí stane vážen…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Kodaňská Píseň písní

Kodaňská Píseň písní

Příběh tří generací a jednoho domu, plný překvapení, radosti i smutku jako život sám… Uměnímilovný syn váženého dánského obchodníka a nespoutaná dcera majitele ruského cirkusu – když k sobě tahle nesourodá dvojice najde cestu, začne se odvíjet poutavá a nadmíru barvitá …

Obrázek podcastu Autoři

Autoři

Umění a život mají své vlastní zákonitosti. Zvlášť když probíhají ve dvou... Komedie o dvou kamarádech, kteří spolu píší hru a zároveň prožívají nejrůznější problémy ve skutečném životě. Hrají: Vladimír Brabec a Petr Kostka.

Obrázek podcastu London: Bílý tesák

London: Bílý tesák

Strhující příběh Bílého tesáka - napůl psa a napůl vlka - je nejznámějším románem klasika dobrodružné literatury Jacka Londona. V několika vydáních vyšel i u nás, byl mnohokrát zfilmován a nynívám Supraphon nabízí jeho zvukovou verzi v hvězdném hereckém obsazení. Titul …

Obrázek podcastu Vtačí kráľ

Vtačí kráľ

Verili by ste, že obyčajný havran môže zožrať celého vola? Presne to sa totiž stalo istému statočnému mládencovi, keď so svojím volom oral pole. No keďže tento mládenec bol nielen statočný, ale aj veľmi odvážny, vydal sa havrana hľadať. Putoval veľa dní a nocí, až sa do…