Audiokniha Jan Vojáček: Umění být zdráv

Cizinka
Po druhé světové válce se Claire, bývalá armádní zdravotní sestra, vydá se svým mužem do Skotska na druhé líbánky. Když se však při prohlídce starobylého kamenného kruhu nazvaného Craigh na Dun dotkne jednoho z menhirů, propadne se časem téměř o 200 let zpátky – do roku…

Vítězství
Původní 2LP album 1218 4611 se vzpomínkami příslušníků 1. čs. armádního sboru v SSSR vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Marie Kubátová - Pohádky
Komplet obsahuje 277 minut pohádkových příběhů s plejádou známých českých herců Spisovatelka Marie Kubátová napsala řadu oblíbených knih pro děti, známá je také jako autorka literární předlohy televizního večerníčku Krkonošská pohádka. Komplet pohádek Marie Kubátové ob…

Skřítkové pod stříbrným městem
Pohádky ze stejnojmenné knížky vyprávějí Jan Přeučil a Eva Hrušková. Volné pokračování Pohádek ze stříbrného města zkušené autorské dvojice Petříčková-Vaněček vychází opět dílem ze starých kutnohorských pověstí a dílem se zakládá na fantazii autorů Pohádky o skřítcích, …

Někdo blízký
Když rodiče osmileté Daisy Masonové nahlásí její zmizení z večírku na zahradě, inspektor Adam Fawley se soustředí na výslechy lidí, kteří děvčátko znali. Příbuzní totiž reagují poněkud zvláštně – matka dbá především o to, jak vypadá, otec se chová chladně a nepřístupně.…

AudioDiktáty pro 2. ročník
Balíček 20 audiodiktátů pro druháky pomáhá upevnit základy českého pravopisu zábavnou a samostatnou formou. Děti si procvičí tvrdé a měkké slabiky, bě–pě–vě–mě, dě–tě–ně, párové souhlásky, psaní ú/ů i další klíčové jevy učiva 2. ročníku. Součástí jsou také opakovací dik…

Brány času
Velšská princezna a římský generál si kdysi dávno dali slib. Slib, jehož ozvěny se nesou staletími a o němž si šeptá sama prastará louka. Jejich milostný příběh ale skrývá tajemství, které chce být nyní vyslyšeno. Dokáže mladá spisovatelka převyprávět minulost dřív, než…

Bretaňská pýcha
Čtvrtý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa Na břehu malebné řeky Belon, v oblasti, kde se pěstují světově proslulé ústřice, objeví svéhlavá stárnoucí herečka mrtvolu muže. Jen o něco…

Případů se ujímá Jeeves
Když má mladý gentleman rozum, pořídí si komorníka. A když má štěstí, je tím komorníkem Jeeves. Pět povídek slavného britského humoristy, ve kterých ožívá svět staré dobré Anglie s mladými pány v kamaších, jejich strýčky, tetami, snoubenkami, komorníky a čaji o páté. V…

Černý korzár
Padouch musí za své činy zaplatit! Příběh italského šlechtice, který mstí smrt svých bratrů. Odehrává se pozadí bojů námořních lupičů a korzárů proti španělským koloniím v 17. století. Ze tmy vystoupil muž v hedvábném kabátci. „Černý korzár,“ zašeptali piráti. „Vy jst…

Balzamovač
V brightonském Přírodovědném muzeu je nalezeno čerstvě mumifikované tělo. Když se spolu s kryptickými zprávami začnou objevovat egyptské pohřební nádoby a v nich části těla, má detektiv Francis Sullivan jasno – jde o práci sériového vraha. V ohrožení se navíc ocitá i Fr…

Dousková: Hrdý Budžes & Oněgin byl Rusák
Kniha Ireny Douskové Hrdý Budžes vyvolala hned po svém vydání v roce 1998 obrovský zájem. Ten ještě narostl poté, co dílo autorka zdramatizovala a v premiéře je uvedlo Divadlo v Příbrami (uvádí je s velkým úspěchem doposud). Za excelentní výkon v hlavní roli získala v r…

Pád nebes
Není to sice nejvyšší hora Evropy, ale prý je nejkrásnější. Poslední vrchol Alp, jenž v polovině 50. a 60. let 19. století ještě nebyl pokořen, provokoval a přitahoval horolezce, kteří se ho pokoušeli zdolat. Reinhold Messner líčí „boj o Matterhorn“ z roku 1865 – soupeř…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Guláš pro Masaryka
Guláš pro Masaryka je zčásti fiktivní rodinnou kronikou vyhlášené hostinské z jihomoravských Židlochovic, která skutečně vařila guláš pro prezidenta T. G. Masaryka. Výstižně vylíčené útrapy a radosti nejednoho obyčejného lidského života na pozadí několika válek zachycuj…

Kouzelný klíč - Konec duchů na Hlodavčím zámku
Na podzimní prázdniny u strýčka na Hlodavčím zámku se Lukáš s Adélkou velmi těšili. Hned po příjezdu je strýček, který je zde kastelánem, vezme na prohlídku. Během ní se děti dozví, že pod zámkem se údajně nachází vstup do jiné dimenze a na chodbách mohou potkat ducha r…

Máj (2008)
Jednou z nejpozoruhodnějších divadelních inscenací Máje se pyšnilo brněnské Divadlo U stolu. V něm se Máje ujal František Derfler. Ke spolupráci přizval rockového bubeníka Zdeňka Kluku, a dva mladičké účinkující: Jiřího Valůška pro roli Viléma, strašného lesů pána, a Er…

Milé rozednění. Světová lidová poezie
Původní k EP komplet 1088 0591 "Milé rozednění" vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul světové lidové poezie ve skvostné nterpretaci Viktora Preisse, Borise Rösnera a Dany Syslové vychází poprvé digitálně.

Pohádky 6
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již šestý díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

Markéta Lazarová
Klasický román Vladislava Vančury, baladická próza Markéta Lazarová, příběh předem ztraceného boje středověké loupeživé bandy s královským vojskem a velké osudové lásky krásné a něžné Markéty a syna loupeživého rytíře. Román Vladislava Vančury přináší příběh o čisté du…

Klekí Petra, bílý otec Apačů
Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem…

Taliančina - gramatika pre mierne pokročilých B1
Ďakujeme za záujem o audiokurz Talianska gramatika B1. V tomto kurze pre mierne a stredne pokročilých si môžete zopakovať základy, ale aj zdokonaliť sa v zložitejších témach, ako sú minulé časy, spojovací spôsob, budúci čas a trpný rod. Súčasťou kurzu sú tiež konverzačn…

Šimek, Grossmann: Návštěvní den 1
V roce 1962 jsem jako student Pedagogické fakulty založil ve Spálené ulici v sále České státní pojišťovny divadelní klub Olympik. S kapelou Dixi-party přišel v témže roce do klubu Jiří Grossmann. A bylo rozhodnuto. Osud tomu chtěl, abychom se rychle spřátelili a začali …

Plzeňské mordy
Úvodní příběh audioknižní řady Letopisy královské komory, odehrávající se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského, je zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pom…

Putování za Svatým Grálem
Putování za Svatým Grálem je mimořádným dílem nejen v kontextu celého pětidílného cyklu, ale i v kontextu celého francouzského písemnictví 13. století. Dokonale zvládnutý mýtus hledání grálu se stává velkolepou metaforou cesty k osobnímu zdokonalení a k nadosobnímu řádu…