Audiokniha Jan Vojáček: Rozhodni se být zdráv

Kočky od 311. peruti
Mohly obyčejné kočky zasáhnout do leteckých soubojů druhé světové války? Jasně že mohly! A dokonce zásadně! Hangáry v Honingtonu jsou základnou československých letců bojujících v Anglii proti Německu, ale také domovem dvou koček, Čertiny a Božky. Obě šelmičky si tu vce…

Soudce Jack
Padouch je sice znám, ale jde o to, dokázat mu vinu? Podaří se to soudci Jackovi, což ale není ctihodnost v soudcovském taláru, nýbrž tajemná bytost, která se zjevuje v nečekaných chvílích. V rozhlasové hře podle románu Edgara Wallace "Křížový spodek" účinkují Miroslav …

Benátská zrcadla
Jan Neruda. Fejeton z knihy Obrazy z ciziny z roku 1868 od zakladatele českého fejetonu. V cyklu Noční bibliotéka, režie Jana Bezdíčková.Účinkuje Václav Postránecký.

2001: Vesmírná odysea
Sci-fi román, který navždy změnil podobu žánru Předloha kultovního filmu Stanleyho Kubricka Audioknižní operní opus, který posouvá hranice mluveného slova V měsíčním kráteru Tycho je nalezen záhadný objekt: černý monolit, který vysílá pravidelný elektromagnetický signál…

Březovský, Vondrovic: Nepovídej pohádky, Pohádka o Pohádce
První část našeho alba vypráví o zvláštní rodině, kde se jmenují děti Severák, Vichr a Vítr a kde tatínek dohlíží lidem na počasí. Staral se o to, aby byl den, aby byla noc, aby pršelo, aby lidem kvetly květiny... Nejstarší syn Severák obstarával tatínkovi zimu, když by…

Život a dílo skladatele Foltýna
Román navazuje na Čapkovu noetickou trilogii (Hordubal, Povětroň, Obyčejný život), ale na rozdíl od ní v tomto případě už nejde o nepoznatelnost mnohotvárného lidského života. Devatero monologických svědeckých výpovědí o nepoctivém skladateli Foltýnovi (desátou připojil…

Žena, po které se slehla zem
Brutální deportace imigrantů, mezinárodní korporace, pokusy na lidech, zázračný lék na nadváhu, a dokonce íránský jaderný program – tyto události spojuje více, než se může na první pohled zdát. Nora Sandová stojí před největší výzvou své kariéry. Slavný íránský básník a…

V tieni
Krauzova schopnosť, možno až talent, zapliesť sa do prípadov podfarbených politicko-mocenskými machináciami bola všeobecne známa, preňho charakteristická. Našťastie, nie všetky vraždy vyšetrované na oddelení vrážd boli z tohto súdka. Oveľa častejšie mali ich prípady oby…

Vančura: Obrazy z dějin národa českého
Obrazy z dějin národa českého - věrná vyprávění o životě, skutcích válečných i duchu vzdělanosti. V nahrávce z roku 1970 ze studia Lucerna uslyšíte Františka Smolíka (Říše Sámova), Vlastu Fabiánovou a Karla Högera (Říše Velkomoravská), v části nazvané Šlépěje krále Přem…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Polština do práce – učte se to, co potřebujete!
Polština do práce – učte se to, co potřebujete! Osvojte si slovíčka a fráze, které můžete potřebovat každý den v komunikaci s polskými partnery. Kurz je rozdělen do lekcí administrativa, aktivity, finance, marketing, komunikace, povolání, prezentace, vlastnosti, výrob…

Do velké krajiny Dudédu
Z veršů, pohádek a dopisů Ivana Martina Jirouse hraje a zpívá Dismanův rozhlasový dětský soubor.

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Cesta do Bugulmy
Fantasmagorická groteska o apokalypse Západu a o historických démonech dvacátého století. Rozhlasová dramatizace divadelní hry. Vzácně třeskutý a provokativní materiál s výtečnými hereckými výkony.

Ze starobylých proroctví
Audiokniha Ze starobylých proroctví obsahuje příběhy ze Starých pověstí českých od našeho klasika Aloise Jiráska s mistry slova Norbertem Lichým a Zdeňkem Maryškou, kteří vás provedou za doprovodu bohaté zvukové skladby starými proroctvími o naší zemi. OBSAH: 1. Sybil…

Hrajte si s námi
Hrajte si s námi - komplet Supraphonu z roku 1971 v digitální verzi. Vyprávění, písničky, říkanky, rozpočítávadla a hry pro děti a s dětmi. Pozn. Supraphonu: Původní obal kompletu se bohužel v archivu Supraphonu nezachoval. Prosíme, omluvte kvalitu zvuku

Sluníííííčkóóó. Pohádky o sluníčku pro nejmenší
Sluníííííčkóóó, kdepak jsi? Po každé zimě čekají děti na sluníčko, aby si zase mohly hrát venku na hřišti jen tak v tričku, mohly jít na procházku do parku nebo do lesa a hlavně - aby mohly s partou ostatních dětí dovádět a hřát se na sluníčku... Aby to čekání na sluníč…

Hříchy pro pátera Knoxe
Detektivní divertimento. Deset detektivních povídek, v nichž Josef Škvorecký připomíná pravidla pátera Knoxe, která nesmí autor v detektivce porušit. V hlavních rolích poručík Borůvka a zpěvačka Eva Adamová. Ronald Arbuthnot Knox (1888–1957), anglikánský kněz, který kon…

Nejčernější les
"Osloví-li nás znenadání povětří či pták, čistotný oblak, studna vprostřed skal, až zkameníme náhlým úžasem. Však osloven-li chlapec něčím, co má něžný dívčí hlas, jako by na něj promluvil sám zázrak." To je malý úryvek ze scénáře nedělní rozhlasové pohádky. A jak už te…

Mycelium III: Pád do temnot
V centru pozornosti gerdánské tajné služby je jediný muž: ten, kterého si vybraly Lodě. Intriky a podloudné meziplanetární akce probíhají vskrytu, ale všechno nevyslovené a nepřiznané, co odpradávna bylo mezi Össe a Gerdou, přesto náhle vystoupí na povrch: křivdy, násil…

Dokonalá tma
Inspektor Luc Callanach se vydává do Francie, aby s Interpolem rozkryl síť obchodníků s bílým masem. Když se ale v Paříži najde tělo skotského občana, kterému někdo odebral vnitřnosti, musí se Callanach spojit se svou šéfinspektorkou Avou Turnerovou v Edinburghu. Té vša…

Sekora: Veselé příběhy města Kocourkova
Předlohou pro naši nahrávku byla kniha Ondřeje Sekory Kronika města Kocourkova. Kocourkov je město proslulé svými komickými obyvateli, kteří si počínají vždy a za všech okolností velmi legračně.. Jejich neuvěřitelné příběhy pobavily již několik generací čtenářů a v naše…

Přemyslovská epopej II. Jednooký král
Druhá část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů. Přemyslu I. Otakarovi se po letech obratné diplomacie i bojů podaří získat Zlatou bulu sicilskou, čímž stvrdil nárok na dědičnou vládu svého syna. "Jednooký král" Václav I. (o oko přišel v ml…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Pastvina zmizelých
Břehy přehradního jezera pokryl za dlouhá léta nános nesčetných rekreačních chat. A právě tam se od jisté doby začali ztrácet lidé. V nepravidelných intervalech a nejrůznější - od mladé ženy po babičku, od horníka přes řemeslníka k chuligánovi, nečekaně mizí chataři i s…