Audiokniha Jaká Emílie pořád?

Terapie sebepoznáním
Obecně máme tendenci psychiku a duši podceňovat, neboť nejsou vidět a nelze je změřit ani vykreslit žádnou funkcí v Excelu. Avšak denně je máme možnost pozorovat v podobě vlastního prožívání. Jak moc nás může „blbá“ nálada ovlivnit ve všem, co děláme, jistě zakusil každ…

Mistr Jan Hus - archivní přednášky a Rok v dopisech
Rok v dopisech - Jan Hus (22. 6. 2006) 22. června 1415. Mistr Jan Hus píše z Kostnice přátelům. čte Jiří Schwarz, připravila Bronislava Janečková Jan Hus a osudy husitství přednáška prof. Karlovy univerzity Dr. Josefa Pekaře z 5. 7. 1935 Jan Hus přednáška historika, …

Hurvínkův dřeváček
Hurvínek není příliš spokojen se svými dřeváky. Raději by šel s módou a vyměnil je za kecky, jaké nosí ostatní kluci. Teprve snové dobrodružství, které spolu s Máničkou prožije v Říši bot, jej přesvědčí, že nad jeho dřeváčky není!

AudioDiktáty pro 2. ročník
Balíček 20 audiodiktátů pro druháky pomáhá upevnit základy českého pravopisu zábavnou a samostatnou formou. Děti si procvičí tvrdé a měkké slabiky, bě–pě–vě–mě, dě–tě–ně, párové souhlásky, psaní ú/ů i další klíčové jevy učiva 2. ročníku. Součástí jsou také opakovací dik…

O škaredom káčatku
Kdesi neďaleko na jednom gazdovskom dvore čakala mama kačka na svoje deťúrence. Až sa dočkala! Jedno po druhom vykúkali na náš svet zo svojich vajíčok. Vyliahlo sa ich šesť. Ale čo to? Posledné siedme bolo akési iné. Trošku priveľké, trošku ťarbavé a sivé. Všetkým na dv…

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

V kopřivách
Jana tuší, že muž, se kterým čeká dítě, něco skrývá. Musí odhalit pravdu. Radka zjišťuje, že její syn provedl něco, co nejde vzít zpět. Musí ho ochránit před následky. A v kopřivách leží dívčí tělo. Na maloměstě, kde si lidé vidí až do kuchyně, ale přitom před sebou maj…

Zločiny z vášně
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Obsahuje: Nepohřbený rytíř, Klášterní kostnice, Vražda v lázních, Poslední cantilena.

Hnev
Uliciam deväťdesiatych rokov vládnu gangy šuštiakových mafiánov, no najmocnejšou organizovanou zločineckou skupinou je Slovenská informačná služba, tou najväčšou zasa policajný zbor. Len poručík Molnár je blázon, ktorý si obliekol uniformu, aby čistil mesto od zločinu. …

Síla slova
V původní rozhlasové detektivce, zasazené do současného českého města okresního formátu, zkoumá autor hry sílu a moc slova. Zavádí nás do světa, ve kterém mocní bossové vládnou nejen všem hospodářským subjektům svého regionu, ale navíc ovládají i všechna důležitá média.…

Pomsta bílého jednorožce
Častolov z Frýdlantu přijde za nevyjasněných okolností o manželku Anežku. Najdou ji mrtvou pod skálou, na které se tyčí rodový hrad. Popravce uzavře její smrt jako nešťastnou nehodu, záhy nato je však zabit i on. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu slíbí své ženě Ludm…

Život víry 2022/02
Život víry 2022/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Být v církvi? Proč a v jaké? K čemu je vlastně církev? Proč …

Kluk v kopačkách
"Tomáš je školní fotbalová hvězda se spoustou kamarádů. Teď se ale musí kvůli tátově nové práci přestěhovat na druhý konec země. Čeká ho tu nejen nástup do nové školy, ale i noví, ne vždy přátelští spolužáci, z nichž nejhorší je populární a namyšlený Michal. Ten se Tomo…

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Psychológia pre milujúcich rodičov
Tri psychologičky, vedkyne a mamy detailne rozoberajú prvý rok bábätka. Venujú sa témam, ktoré sú s týmto obdobím úzko späté - vzťahová väzba, temperament, plač a spánok bábätka, jeho emočný aj rozumový vývin. Svoje tvrdenia majú podložené svetovými výskumami, no formul…

Vlk
Píše se rok 2001. Novopečený šéf zvláštní vyšetřovací jednotky Holger Munch má za úkol vyřešit vraždu dvou jedenáctiletých chlapců. Nedostatek důkazů ho přivede na nápad angažovat talentovanou studentku policejní akademie Miu Krügerovou. Ani s pomocí její intuice se vša…

Kapsa plná žita
A o peníze tu jde především… Skutečnost je však dětským hrám a říkadlům velice vzdálena, protože vražda je skutečná – dokonalá, promyšlená, zákeřná. Jde o pomstu za ztrátu jiného života? O vyšetření dávného sporu mezi dvěma bratry? O majetek či věno? Když zemřel bohatý …

Sonety
Když v červnu 2002 Český rozhlas 3 – Vltava nasadil do vysílání sto padesáti čtyřdílný cyklus Sonetů Williama Shakespeara, nikdo z tvůrců netušil, s jak obrovským posluchačským ohlasem se toto dílo setká. Sbírkou básní nejslavnějšího alžbětinského dramatika provázel pos…

Kapitán Polární hvězdy
Také se domníváte, že Arthur Conan Doyle = příběhy Sherlocka Holmese, a nic víc? A přece Doyle napsal několik desítek knih - románů, povídkových sbírek, ba i básní. Kapitán Polární hvězdy - příběh velrybářské lodi uvězněné v ledu arktického moře, napovídá, že jde o pří…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Angličtina pro tebe 3 - Středně pokročilí
Angličtina pro tebe 3 - středně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se domluvit. Na těchto nahrávkách najdete 39 rozhovorů a 36 mini příběhů, které se vá…

Šťastné peníze
{'cs': 'Staňte se zenovým mistrem v oblasti peněz a zmírněte své obavy o finance a potenciál výdělku.\nAutor Ken Honda ví, že rychlé zbohatnutí není způsob, jak dosáhnout štěstí. Příliš často jsou peníze zdrojem strachu, stresu a hněvu, často narušují vztahy, a dokonce …

Tajný deník ruského legionáře
Na počátku byl fascinující nález deníku a korespondence československého legionáře, který v průběhu 1. světové války bojoval v Rusku za samostatnost naší budoucí republiky. Na základě těchto písemností a svědectví rodinných příslušníků poskládal jeho syn, Jan Kučera, př…

Erilian 2 - Kouzla na obzoru
Erilian 2 - Kouzla na obzoru Život v čarodějném městě Erilian se zdá být až pohádkově idylický. Kiařina dcera Zia, mladá spisovatelka, rebelka a čarodějka v jedné osobě, tento názor nesdílí. Jedné letní noci se rozhodne vzít svůj osud do vlastních rukou a uteče z domu. …