Obrázek podcastu Jak zabránit klimatické katastrofě

Audiokniha Jak zabránit klimatické katastrofě

Délka:

8 hod 6 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Katharinina šifra

Katharinina šifra

William Wisting přijíždí k domu Martina Haugena, odkud před čtyřiadvaceti lety zmizela Haugenova manželka Katharina. Případ se nikdy nepodařilo vyřešit. Oba muži se během dlouhého vyšetřování spřátelili, a tak Wisting Haugena v den Katharinina zmizení každý rok navštěvu

Obrázek podcastu Nemilovaná

Nemilovaná

DENÍK S DAVIDOVOU HVĚZDOU Je jí sedmnáct let. Je krásná a její jméno se krásou třpytí: jmenuje se Perla. O čem asi tak snívají jiné dívky v jejím věku? O prvních láskách, o nových šatech do tanečních… A čeho se bojí? Přísného matikáře, maturitní komise… V roce 1943,

Obrázek podcastu Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí

Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí

Dramatizace dnes už klasického Štorchova románu pro mládež Lovci mamutů zaujala už v loňském roce svou 1. částí Kopčem, strážce ohně. Druhý díl (zcela samostatný a dějově uzavřený) nabízí volně navazující pokračování, v němž sledujeme další strastiplná, avšak napínavá d

Obrázek podcastu Básnický portrét Františka Halase

Básnický portrét Františka Halase

Z komentáře Ludvíka Kundery k původnímu LP albu DV 15222 "Básnický portrét Františka Halase" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Dílo Františka Halase není nepřehledně rozlehlé: dvanáct sbírek - z části velmi útlých; knížka veršů pro

Obrázek podcastu Mrazivé vraždy

Mrazivé vraždy

Povídky obsažené v tomto výboru vyšly většinou nejprve časopisecky. Leitmotivem sbírky je roční období, kdy se případy slavných postav odehrávají. Posluchač tam může srovnávat vyšetřovací metody čiperné starší dámy s vytříbeným čichem na pachatele vražd Jane Marplové, p

Obrázek podcastu Bibi

Bibi

Jedna z nejmilovanějších knížek pro dívky všech dob. Ahoj! Seznamte se s Bibi. Bibi je holka s modrýma očima, blond copánky a dlouhýma hubenýma nohama. Žije v Dánsku jen s tatínkem, který je přednosta na železnici a kterého Bibi nadevše miluje. Ale ne vždycky ho poslouc

Obrázek podcastu Ruce nad vodou

Ruce nad vodou

Po havárii vězeňského auta se v rozbouřené řece octnou odsouzený a jeho dozorce. Má člověk vždycky povinnost pomoci bližnímu a pro čí život má cenu riskovat svůj vlastní? Experimentální text má rámec rekonstrukce dramatické události, v níž se po havárii vězeňského auta

Obrázek podcastu Krvavý hejtman

Krvavý hejtman

Zločiny na dvoře císaře Karla IV. Příběh druhý. „Detektivní příběh ze středověké Prahy, která je plná podvodníků, zloduchů a lapků. Jistotou, že zlo nezůstane nepotrestáno, je císař Karel IV. a jeho pomocník, notář Jan ze Zbyn se svými přáteli. Nahrávku provází napětí

Obrázek podcastu Díky za každé nové ráno

Díky za každé nové ráno

Humor, ironie i nadsázka ve vzpomínkách hlavní hrdinky Olgy, která s nadhledem vypráví o svojí svérázné rodině, přátelích i prvních láskách. Příběh plný absurdních situací, životních zklamání i smyslu pro spravedlnost přináší osobitý vhled do období normalizace. Premi

Obrázek podcastu A Midsummer Night's Dream

A Midsummer Night's Dream

Audiokniha A Midsummer Night's Dream namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Theseus of Athens is looking forward to his wedding to Hippolyta, Queen of the Amazons. But two other youngcouples are not so happy: Hermia wants to marry

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Malý princ (1983)

Malý princ (1983)

Zřejmě nejznámější literární dílo francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejčtenějších "pohádkových" příběhů moderní světové literatury.Nenechte si ujít básnickou a lehce filozofickou pohádku pro malé i velké, jejímž mottem je vidě

Obrázek podcastu Život podle Karla

Život podle Karla

Série pěti dramatických apokryfů, které vycházejí z epizod popsaných v panovníkově vlastním životopisu Vita Caroli. Sledují osudy prince Karla od mladických zážitků v Itálii až k vyjednávání o jeho volbě římským králem.Pavel Molek sice respektuje historická fakta, ale m

Obrázek podcastu Otcové – dcery, matky – synové

Otcové – dcery, matky – synové

„Práce s rodičovskými komplexy jako cesta k vlastní identitě.“ Jungiánská psychoanalytička Verena Kast ve své dnes již klasické knize ukazuje, jak lze v terapeutické práci nebo i v úsilí o vlastní psychický růst rozvolnit vliv otcovského a mateřského komplexu. Švýcarsk

Obrázek podcastu Pilát Pontský

Pilát Pontský

Dramatizace původního Bulgakovova textu, který autor - v situaci nemožnosti ho vydat jinak - zakomponoval do struktury svého nejznámějšího románu Mistr a Markétka. Osoby a obsazení: vypravěč (Bořivoj Navrátil), dále účinkují Petr Kostka, Lukáš Hlavica, Pavel Soukup, Il

Obrázek podcastu Nepil: Dětem

Nepil: Dětem

Nezapomenutelný František Nepil a jeho pohádky a příběhy, které mají rádi posluchači několika generací Náš komplet obsahuje šest původních dětských alb a další bonusy. Skvělý titul pro všechny milovníky Františka Nepila. Devět a půl hodiny mluveného slova. Jméno autora

Obrázek podcastu Útěk do Anglie

Útěk do Anglie

Pod názvem "Útěk do Anglie" se skrývá autobiografické vyprávění MUDr. Karla Macháčka, který od roku 1948 až do smrti v roce 2005 trvale žil ve Velké Británii. Byl aktivním účastníkem II. československého zahraničního odboje, se zdravotnickou službou letectva českosloven

Obrázek podcastu Anděl smrti

Anděl smrti

Proč zmizel zeman Smil z Tubože? Oldřich z Chlumu znovu pátrá v tajemných lesích Kokořínska. Na počátku je zmizení zemana Smila z Tubože. Tím to ale zdaleka nekončí. Jaký smysl má erb s harpyjí, kde se nachází Čertova rokle a proč se zjevuje anděl smrti? S Oldřichem z

Obrázek podcastu Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů

Pohádky bratří Grimmů s písničkami bratří Ebenů

Pohádky bratří Grimmů patří k nejznámějším a celosvětově nejoblíbenějším příběhům pro děti. Podnítily řadu sběratelů, u nás z nich čerpali K. J. Erben i Božena Němcová. Spojují se zázračnou fantazií nadpřirozené děje s obyčejným pozemským životem. Jsou svědectvím dávnýc

Obrázek podcastu Asfalt II. - Efektivní brutalita

Asfalt II. - Efektivní brutalita

Čeká vás dalších 50 odstínů krve! Čeká vás dokončení Asfaltu! Major Kuffenbach a jeho přátelé pokračují v pekelné jízdě. Válka, kterou pětice rozhněvaných mužů vyhlásila celému Peklu, se rozrůstá do monstrózních rozměrů. Industriální kníže Ba’al Zebul mobilizuje podsvě

Obrázek podcastu Faustovské srdce Karla Högera

Faustovské srdce Karla Högera

Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Obrázek podcastu Jen já a ty

Jen já a ty

Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř

Obrázek podcastu Já smrt

Já smrt

Někdy jsme schopni čehokoliv, abychom dosáhli spravedlnosti… Místní gymnázium se potýká s vandalismem nebývalého rozsahu. Souvisí nějak posprejovaná zeď školy, vyplavené záchody a rozbité okno ředitelny s nedávnou brutální vraždou studentky Julie Formanové? Vše ukazuje

Obrázek podcastu Milá sedmi loupežníků a jiné

Milá sedmi loupežníků a jiné

„Nechtěla se vázat, tak odešla k loupežníkům a milovala každého stejně“. text pro distribuce: Audiokniha obsahující tři literární díla jednoho z předních představitelů tzv. generace anarchistických buřičů v úchvatném podání Jiřího Schwarze. Audiokniha obsahující tři

Obrázek podcastu Zorro – la máscara misteriosa

Zorro – la máscara misteriosa

Poslechněte si legendu ve španělštině, kde tajemný a mrštný Zorro s bičem, kordem a maskou přes obličej bojuje za chudé rolníky. Stojí proti němu ale zákeřný, nemilosrdný protivník, kapitán Monasterio. Příběh je napsán zjednodušenou španělštinou tak, aby vyhovoval potře