Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jak si správně přát

Audiokniha Jak si správně přát

Délka:

3 hod 29 min

Čte:

Alexej Pyško

Vydavatel:

Anag

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Majonéza k snídani

Majonéza k snídani

Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlep

Obrázek podcastu Alma II – Čarozpěv

Alma II – Čarozpěv

Téhle trojici dětí se svět rozhodl neměřit stejně. Ale ta lež nepotrvá věčně… Jaro 1787. Třináctiletá Alma z kmene Okoů dál vytrvale pátrá po bratru Lamovi, kterého hamižní otrokáři spolu se stovkami dalších Afričanů zavlekli do Nového světa. Ani po zdolání Atlantiku v

Obrázek podcastu Velký zeměpis malého světa

Velký zeměpis malého světa

Igor Bareš čte kapitoly ze vzpomínkové knihy publicisty Milana Švihálka. Jako bys lovil slovíčka z hlubokých tůní Oty Pavla, kdy se jejich dno zdá být tak blízko, až se dotýká nebe. Míhají se v nich zlatí úhoři člověčiny a do čeřenu vzpomínek vklouznou tak samozřejmě, j

Obrázek podcastu Usměvavý muž

Usměvavý muž

Policajt musí umět v pravý čas odejít. Nebo ve správnou chvíli zůstat. Poté, co komisař Kurt Wallander při výkonu služby zabil člověka, podléhá existenciální krizi, utápí v depresích a nezadržitelně propadá alkoholu. Nakonec se rozhoduje definitivně odejít od policie. O

Obrázek podcastu Slečny Brontëovy

Slečny Brontëovy

Třídílná audiokniha o trojici anglických spisovatelek z období romantismu. Zaposlouchejte se do příběhu o životních i tvůrčích cestách Charlotte, Anny a Emily Brontëových.Autorka Markéta Kočí Machačíková zvolila pro své vyprávění o osudech Brontëových specifický tvar. V

Obrázek podcastu Hra na nikdy

Hra na nikdy

„Všichni tě opustili. Unikni, jestli to dokážeš. Anebo důstojně zemři.“ Lovec odměn Colter Shaw sice přicestoval do Kalifornie v osobní záležitosti, avšak záhy se ocitá uprostřed dalšího případu. V Silicon Valley se pohřešuje mladá žena. Zatímco policie bezradně přešlap

Obrázek podcastu Krásně jsem si početl

Krásně jsem si početl

Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami

Obrázek podcastu Kirké

Kirké

Když se narodila, neměli pro to, co byla, žádné pojmenování. Dali ji jméno Kirké a nazvali nymfou, protože měla být jako ty ostatní. Ale malá Kirké je jiná, protože nemá božskou moc. Trápí ji pošklebky sourozenců: k čemu je v říši bohů nymfa mluvící lidským hlasem? Tepr

Obrázek podcastu Slnečná sestra

Slnečná sestra

Hektický a oslňujúci New York, modelka bojujúca s démonmi závislosti a jej putovanie za koreňmi do nádhernej africkej krajiny. Podľa ľudí, ktorí ju nepoznajú osobne, iba zo svetiel reflektorov a z obálok módnych časopisov, má Elektra D’Aplièse všetko, čo si môže od živo

Obrázek podcastu Biomanželka

Biomanželka

Od začátku jsem přesvědčena, že Mojmírovo manželství s Hedvikou je moderní soft verzí pradávného příběhu o Modrovousovi, který vraždí své ženy. Jistě jej znáte: nezkušená kráska se provdá za chlípné bohaté monstrum, které jí naoko poskytuje svobodu, ale ve skutečnosti z

Obrázek podcastu Česká umělecká próza

Česká umělecká próza

Z komentáře k původnímu LP albu DV 15163 Česká umělecká próza vydanému Supraphonem v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Druhý výběr umělecké prózy, druhá část ve školní řadě GK obsahuje jednak kratší literární útvary (povídky a pověst), jednak výňatky z de

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči

Obrázek podcastu Ostrov zasvěcení

Ostrov zasvěcení

Ostrov zasvěcení je první knihou desetidílné ságy nazvané Sedmý smysl. Autorka své knihy nejprve zveřejňovala na internetu. Obrovský zájem čtenářů ji přiměl vydat příběhy i v klasické knižní podobě s ilustracemi J. P. Krásného. Napínavé, tajuplné čtení, dobrodružství s

Obrázek podcastu Francouzská revoluce – Robespierre

Francouzská revoluce – Robespierre

Audiokniha o nejvýznamnější postavě Francouzské revoluce – Robespierrovi, kterou napsal v meziválečném období jeden z nejslavnějších českých spisovatelů Stanislav Kostka Neumann. Ten je znám především jako proletářský básník, ale téměř se zapomnělo na to, že sepsal také

Obrázek podcastu Čichač

Čichač

Rozhlasové zpracování Fikerova sci-fi románu s detektivní zápletkou. Vyprávění o muži, který si v krizové životní situaci nechá do nosu transplantovat dokonalejší čichový psí orgán a stane se tak schopným detektivem... Režie Jiří HorčičkaOsoby a obsazení: Josef Pekárek,

Obrázek podcastu Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku

Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku

Svobodu už získal. Unikne i z vězení samoty? Robokat na planetě Milu opět unikl jisté smrti, ale nejtěžší zápas ho teprve čeká. Díky své fyzické i psychické proměně už z pobytu mezi lidmi tolik nepanikaří, a tak poprvé využije transportu lodí určenou pro osobní přepravu

Obrázek podcastu Můry

Můry

Zmizení matky, spousta nepochopení, dva sourozenci a touha zůstat spolu – v kulisách města, kde mají jména jen ti, kteří si je zaslouží. Kryštof a Ida po matčině zmizení zůstávají sami a jejich svět se začíná rozpadat. Město se pro ně neúprosně zmenšuje, míst, kam smějí

Obrázek podcastu Amber 1 - Devět princů Amberu

Amber 1 - Devět princů Amberu

AMBER je opravdu jediný opravdu skutečný svět. Všechny ostatní jsou jen stíny. Nekonečný je svět Amberu vrhajícího stíny, jejichž velkolepé odlesky vytvářejí všechny ostatní světy, včetně toho, v kterém žijeme. Nekonečný jako velkolepá tajemství, před kterými se nám, sm

Obrázek podcastu Můj dlouhý běh

Můj dlouhý běh

Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km

Obrázek podcastu 09. Chorvatština - cestovní konverzace

09. Chorvatština - cestovní konverzace

9. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Šest diamantů

Šest diamantů

Zatímco předigitalizovaný svět nabývá sám o sobě stále většího významu a vlivu, lidstvo jako takové jej naopak ztrácí, aniž si to uvědomuje. Přesto se najde pár jedinců, kterým to dojde a vrhnou se do boje, který nemohou nikdy vyhrát. Tedy až do chvíle, než se do celého

Obrázek podcastu Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře

Výsledky voleb jsou tady! Jim Hacker, nově zvolený ministr pro administrativní záležitosti se snaží najít cestu byrokratickým hlavolamem britského impéria v 80. letech minulého století. Na „pomoc“ mu přichází stálý tajemník ministerstva Sir Humphrey Appleby, dokonalý př

Obrázek podcastu Medová léta

Medová léta

Mládí voní medem, hořkne trapasy a sládne vzpomínkou. V pozadí klukovských rošťáren, trápení s láskou jsou jen lehce načrtnuty příběhy lidí, které semlela doba. Nepřátele lidu a strach potlačující člověka najdete v knize také, ale starosti dospívání hrdinu a jeho klukov

Obrázek podcastu Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema

Další vyprávění plné fantazie od autora legendárního Nekonečného příběhu Jim Knoflík je obyčejný kluk, jemuž se dějí neobyčejné věci. Už jako miminko se octl v Jasmánii, ostrovním královstvíčku, jemuž vládne král Alfons Třičtvrtěnadvanáct. Jeho nejlepším kamarádem je s