Audiokniha Jak se stát dobrým psychoterapeutem

Svitky z londýnského mostu
Svitky z londýnského mostu - audiokniha obsahuje deteketivku odehrávající se v prostředí středověkého Londýna. Autorka Jana Šouflová. Čte Jiří Pobuda. Londýnský most 1306. Nechte se postrašit i pobavit čtveřicí bizárních případů, které řeší konstábl Thomas Collingham a …

Povídky Šimka a Grossmanna 6
Záznam veřejné nahrávky dalších sedmi povídek autorské dvojice Šimek, Grossmann je šestým, předposledním dílem zvukového zpracování jejich knižních textů, které vznikaly před více než třemi desítkami let, ale zveřejněny byly v úplnosti až po roce 1989, protože neodpovíd…

Na východ od ráje - Mistři slova
Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

O vodníkoch nezbedníkoch
Povráva sa, že kedysi dávno žili v rybníkoch, potokoch a riekach mužíčkovia, ktorí ľuďom vyvádzali huncútstva. Boli to vodníci. Od vody, ktorá bola ich domovom, boli celí zelení a medzi prstami na rukách a nohách mali plávacie blany ako kačky. Boli všelijakí – leniví, a…

Pod hladinou lží
Městečkem Lost Creek otřese brutální vražda mladého páru a jejich dvojčat. Šlo snad o vloupání, které se tragicky zvrtlo? Detektiv Madison Harperová si to nemyslí – oběti totiž nelze identifikovat a z místa činu zmizely všechny jejich osobní věci. S objevem dětského tri…

První prokletí
Kronika světů - Vklodlačí rod - část 1. První prokletí. O tom, jak se jedno špatně vyřčené přání stalo kletbou. O kletbě, která změnila chod událostí a dějin. O událostech, jenž přivedly na svět novou rasu. Že světu vládnou bohové? Že těmi největšími zrůdami jsou mágové…

100 statečných - Host č. 28 - Pavel Kožíšek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Kožíšek (český kouzelník a iluzionista)

Tajemství Chimneys
Všechny stopy vedou do starého venkovského sídla. Ani slečna Marplová, ani Hercule Poirot. Na scénu přichází další hrdina s bystrým mozkem, inspektor Battle. Ten by však případ nerozlousknul bez pomoci sympatického, i když krutě podezřelého Anthonyho Cadea, který se ch…

Jim Pinkerton
Společně a v jednom "balíčku" vám nabízíme 2_5 dílů seriálu o detektivovi kanadské jízdní policie z pera manželů Hany a Miloně Čepelkových. V první sérii v hlavní roli, v režii Ladislava Rybišara, vystupuje Viktor Preiss, v dalších pěti pokračování, v režii Karla Weinli…

Vekslačka
Když jí bylo třináct, v poválečném Československu byla vyhlášena měnová reforma a Alminu rodinu to zničilo. Doktorská dcerka zvyklá na život ve velké vile se najednou ocitla v maličkém přízemním bytě se dvěma babičkami a špatným kádrovým profilem. Alma ale nebyla holka,…

Ježíškovy první Vánoce
Pohádková podoba biblického příběhu o narození Ježíše. Provedou nás jím dva strážní andělé, jeden již postarší anděl v podání Luďka Munzara a jeho malý pomocník Toník. Budou bdít nejen nad jesličkami s právě narozeným Ježíškem, ale i nad celým příběhem, aby byl vyprávěn…

Koruna démonů
Když tým vědců narazí u brazilského pobřeží na ostrov, na němž byl veškerý život zničen a pohlcen nějakým neznámým druhem překonávajícím nejdivočejší představivost, zaútočí na ně ozbrojenci a zabijí všechny členy týmu kromě jednoho: entomologa a odborníka na jedovaté ži…

Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Tiene Minulosti
Minulosť neodpúšťa. Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré zavedie skupinu detektívov okolo čerstvo povýšeného komisára Petra Ledeckého ďaleko do minulosti. Iné storočie, iný režim aj iná polícia? Mohol niekto zavraždiť vraha, ktorý navyše mal by…

Mlha
Léto vrcholí, slunce se třpytí na mořské hladině a v Hovenäsetu se chystá soutěž v pečení, které se účastní i August Strindberg. Pak se ale přivalí mlha a idylkou otřese nález mrtvého muže oběšeného na pláži. Nikdo ho nezná a inspektorka Maria Martinssonová si klade otá…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

O čtyřech vodnických oplátkách
Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p…

Dívka v orlích spárech
Sedmý díl série Milénium, tentokrát z pera Karin Smirnoff. Vzdálený sever Švédska zachvátila zlatá horečka. Dosud nevyužité přírodní zdroje lákají zástupy lidí, ne každý však přijíždí s čistými úmysly. Lisbeth Salanderovou sem nepřivádí vidina bohatství, nýbrž úkol stát…

Kavárna u Anděla 1: Nová doba
Wiesbaden, 1945 Mladá Hilda sotva dokáže uvěřit svému štěstí. Válka skončila a kavárna U Anděla zůstala jako zázrakem ušetřena. Pres všechny překážky chce spolu s matkou tento rodinný podnik s bohatou tradicí opět učinit skvělým místem setkávání významných osobností, č…

Jan Werich (ne)známý
Na našem výběru zvukových záznamů s Janem Werichem představujeme málo známé, či téměř úplně neznámé nahrávky z let šedesátých, kdy Werich ukončil práci v divadle. Mnoho ze snímků, které v tédobě s Janem Werichem vznikly, dosáhlo již své nesmrtelné proslulosti, přesto st…

Bídníci
Audioknižní událost sezóny. Legendární román francouzského klasika se dočkal mnoha filmových i muzikálových verzí. Hlavní postavu Jeana Valjeana si zahráli například Jean Gabin, Lino Ventura nebo Jean-Paul Belmondo. Ale pouze odvážný čtenář, který vzal do ruky velkolepý…

Čtveročasí básnictví českého (1)
Z obsáhlého komentáře k 2 LP kompletu 1218 0511 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:....Obsah a uspořádání tohoto souboru mohou vyvolat dvě pochybnosti o jeho názvu. Za prvé: proč "básnictví", když je zde věnováno tolik místa próze, a…

Tahle země není pro starý
Krimi thriller jednoho z nejtemnějších žalobců současného stavu americké společnosti o absolutní ztrátě hodnot. Filmová adaptace vyhrála čtyři Oscary. „Na něco se tě zeptám. Jestli tě tvý pravidla dovedly až sem, k čemu ty pravidla byly?“ Llewelyn Moss vyrazí na lov a b…

Přimluvte se u ministra
Nadčasová satira Přimluvte se u ministra z r. 1980. Pro rozhlas podle bulharské předlohy Ivana Vazova připravila Helena Šoltézová. Režii měla V roce 1980 Lída Engelová. Účinkují: Václav Neužil, Monika Švábová, Vlasta Fabianová, Čestmír Řanda, Pavel Pavlovský, Jan Gross…