Obrázek podcastu Jak se říká báseň

Audiokniha Jak se říká báseň

Délka:

5 hod 23 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Obrázek podcastu Mezi dvěma ohni

Mezi dvěma ohni

Když ředitel jedné státní agentury ukončí před očima užaslé asistentky svůj život skokem z okna kanceláře, je to pro všechny z jeho okolí nepopsatelný šok. Jenže tam, kde ostatní vidí prostou sebevraždu, ví detektiv Miko Syrový o okolnostech, které staví celou tragédii …

Obrázek podcastu Písečná bouře

Písečná bouře

Když se londýnským muzeem rozlehne ničivý výbuch, odstartuje závod o to, kdo první odhalí, co přesně se stalo a proč. Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je následkem výbuchu v troskách, opravdu vysokou cenu. Proto se spolu s kurátorkou a…

Obrázek podcastu Mumínci: Tatínek a moře

Mumínci: Tatínek a moře

Jaké taje ukrývá „opuštěný ostrov“? Změna je život. Rodina mumínků se nalodila a přestěhovala do nového domova: na ostrov, který zmáhají vichry a vlnobití. Tatínek by se tu ze srdce rád stal strážcem majáku a poznal veškeré jeho záhady, ale protože nesvede rozsvítit sig…

Obrázek podcastu Stroj času

Stroj času

Existuje čtvrtá dimenze? Jeden z nejpůsobivějších a nejvlivnějších románů sci-fi, jaké byly kdy napsány o putování v čase a prostoru od kultovního autora sci-fi H. G. Wellse. Stroj času je dílo, které předběhlo svou dobu a ovlivnilo celý jeden literární žánr. Wellsův …

Obrázek podcastu Myslet jako Sokrates

Myslet jako Sokrates

Jak využít rady největšího filozofa historie v moderním životě? Sokrates je snad nejznámějším filozofem našich dějin. Asi každý někdy slyšel jeho jméno a možná i slavný výrok: „Vím, že nic nevím.“ Celý život učil filozofii obyčejné lidi v ulicích Athén, je zakladatelem …

Obrázek podcastu Promlčení

Promlčení

{'cs': 'Detektivní román o zločinech, které dlouho spaly za hraničním pásmem. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se mladý detektiv Tomáš Volf vyzpovídat člověka, který se tehdy vyšetřování účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra. P…

Obrázek podcastu Chyť mě, jestli to dokážeš

Chyť mě, jestli to dokážeš

Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá! Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chod…

Obrázek podcastu Vraždy v kruhu

Vraždy v kruhu

Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. Spolu s kriminalistou Holinou nahlédneme hluboko do jejich životů propojených…

Obrázek podcastu A co bylo dál

A co bylo dál

Jameson s Emily se snaží o svého prvního potomka. Tedy, Emily se snaží. Jameson je jako obvykle v pracovním stresu, což nakonec dožene Emily k tomu, že Jamesona unese do thajského wellness resortu, kde by si oba měli odpočinout a zbavit se napětí ve vztahu. Jak je ovšem…

Obrázek podcastu Vykoupení Černé vlaštovky

Vykoupení Černé vlaštovky

Dobrodružný námořnický román z 18. století vypráví příběh dvou zcela odlišných hrdinů. Ti budou kvůli vidině bohatství nuceni bojovat nejen v bitvách, ale i o přátelství a lásku. „Kéž by radši svět z nás nikdy neudělal to, čím jsme.“ Pirát Edward Tenner a velitel britsk…

Obrázek podcastu Konec nylonového věku

Konec nylonového věku

Marná sláva, je konec swingování. A milování… Je s podivem, že se ten bál v Reprezentačním domě vůbec koná. Byť ho pořádá pražský Americký ústav a všude se blýskají taftové róby, datum napovídá, že tímhle plesem marnosti se uzavírá krátká epizoda znovunabyté svobody. V …

Obrázek podcastu Dýka s hadem

Dýka s hadem

První případ královského prokurátora Oldřicha z Chlumu – křest ohněm na hradě Grabštejn Píše se rok 1269 a Oldřich z Chlumu byl nedávno jmenován královským prokurátorem a správcem hradu Bezděz. Má čerstvě po svatbě, na líbánky však není čas. Jindřich z Donína, pán hra…

Obrázek podcastu Můj přítel Maigret

Můj přítel Maigret

„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Obrázek podcastu Pomalá produktivita

Pomalá produktivita

>> „Brilantní kniha pro všechny z nás, kdo ztratili víru v tradiční rady o produktivitě, ale přitom touží dělat smysluplné věci.“ — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů << ## O knize Nestíháte? Nedaří se vám soustředit na důležité úkoly? Nebo dokonce stojít…

Obrázek podcastu Osada havranů

Osada havranů

O statečném Havranpírkovi a jeho odvážných činech. Napínavý dobrodružný román od autora Lovce mamutů vás vtáhne tentokrát do života prvních osadníků a zemědělců na českém území v mladší době kamenné. Nádherně napsaný dobrodružný příběh přibližuje představu o životě n…

Obrázek podcastu Bílá Voda

Bílá Voda

O všechno je připravili, ale víru v Boha jim vzít nedokázali! Lena Lagnerová přijela do kláštera v Bílé Vodě hledat útočiště před bolestnými vzpomínkami. Namísto očekávaného klidu ji však ve zchátralém konventu čekají intriky, pomluvy a útoky, jejichž terčem je hrstka ř…

Obrázek podcastu Felix Holzmann ztracený a nalezený

Felix Holzmann ztracený a nalezený

Soukromý zvukový archiv stále obdivovaného komika Felixe Holzmanna vydal svá tajemství. Je to především téměř pět desítek anekdot v neopakovatelném Holzmannově přednesu a tři jeho dialogy s Františkem Budínem, které v celé šíři pamatují pouze diváci jejich veřejných vys…

Obrázek podcastu Svatba duchů

Svatba duchů

Viděl jsem vaši pohřešovanou minulý týden na svatbě duchů. Jako nevěstu. – anonym. Na Margaret se ve školce obrátí s žádostí o pomoc uklízečka – její jediná dcera zmizela. Ženina úpěnlivá prosba ji přiměje požádat Li Jena o prověření tohoto případu nahlášeného zmizení. …

Obrázek podcastu Zpráva z Hádu

Zpráva z Hádu

Napínavá technologická sci-fi jaderné inženýrky a vynikající spisovatelky Edity Dufkové v sobě spojuje to nejlepší z klasiky žánru i moderních literárních trendů. Fascinující příběh nepostrádá důmyslnou zápletku, poutavé lidské osudy, perfektní technické detaily a pozna…

Obrázek podcastu Příšerná teta

Příšerná teta

Chcete se seznámit s nejpříšernější tetou, co kdy žila? My jsem si to mysleli. Tady je v celé své příšerné příšernosti… Sedí se vám nepohodlně? Tak začínáme… Je časně ráno, nebo pozdě večer? Holčička neměla ponětí. Po tragické autonehodě přijde mladá Stella Saxbyová o …

Obrázek podcastu Ježková: Příběhy českých knížat a králů

Ježková: Příběhy českých knížat a králů

Čtou Jan Potměšil, Kryštof Rímský, Kristýna Boková a Jenovéfa Boková Děje dávných dob české historie vyprávěné jako sled napínavých dramatických situací O knížeti Boleslavovi II. a biskupu Vojtěchovi, o knížeti Oldřichovi a Boženě, o knížeti Břetislavovi a Jitce, o kr…

Obrázek podcastu Věřte mi

Věřte mi

Detektiv Scotland Yardu Tom Curry má před sebou rutinní úkol – doprovodit dva trestance na letu z Velké Británie do Kanady. Na palubě letounu je s ním i bestiální vrah David Baggs, se kterým toho má vyšetřovatel společného více, než zatím tuší. Než se Tom Curry naděje, …

Obrázek podcastu Všichni sou trapný

Všichni sou trapný

Žižkov osmdesátých let, svět sám pro sebe. Do Prahy se chodí jenom výjimečně. Estébáci, šlapky a veksláci možná překračují hranice oběma směry, ale děti, kriplové a týraná zvířata jsou doma jenom na Žižkove. V próze Všichni sou trapný se odchlipují okraje společnosti. S…

Obrázek podcastu Obchodník

Obchodník

I staříci se cítí plni sil, když je na blízku krásná dívka. Hra největšího římského komediografa. V titulní roli Josef Kemr. Charinus si z obchodní cesty na ostrov Rhodos přivezl krásnou otrokyni Pasikompsu. Co se stane, když ji na lodi náhodou objeví jeho starý otec De…