Audiokniha Jak se králíček Ňuf stal mužským a sedm dalších pohádek pro nejmenší

Imago. Ty trubko
Nepraktická křehká svobodná matka Houžvička jde do světa. Do loktovačky o životní pohodlí, o práci, o úspěch, o peníze, o virtuální komunikaci, o kariéru. Stop! FUCK SEX! Ani náhodou! Hrdinové existenciálního románu IMAGO jdou jednoznačně proti tomuto žebříčku hodnot. P…

Mágovo tajemství
Desetidílná četba na pokračování z dobrodružného románu André Laurie (1844 - 1909), vlastním jménem Paschal Grousset, byl autorem mnoha románů pro mládež, publikovaných v nakladatelství Hetzel v ediční řadě Dobrodružné romány. Za to, že nebyl zapomenut, vděčí Laurie své…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Malá Doritka
Amy Dorritová, přezdívaná Malá Doritka, se narodila ve vězení pro dlužníky, ve kterém je vězněn její otec William Dorrit. Aby tatínkovi pomohla, začne pracovat u bohaté ženy, paní Clennamové, jejíž syn Artur se právě po několika letech vrací z cest domů. Čím si získá ch…

Očistec: Děti Raumy
V ledových pustinách je objeven staletí uvězněný muž, nositel nesmrtelnosti. O nálezu se dozvídají nejen jeho spojenci, ale také neznámí zrůdní pronásledovatelé. Rozdíl mezi lidmi a monstry se brzy stírá v zájmu jediného cíle – věčného života. Co a koho budou ochotni ob…

Zásah
Jack Reacher na speciální misi v utajení. Podaří se mu odhalit všechny přetvářky a kšefty dřív, než začne jít do tuhého? Někdejší vyšetřovatel vojenské policie Jack Reacher se omylem přichomýtl k únosu mladíka z prominentní rodiny. V průběhu zběsilého zátahu vystřelí rá…

Budoucnost pod kontrolou
{'cs': 'Vaše budoucnost začíná teď.\nUznávaný futurista Brian David Johnson tráví už více než čtvrt století tím, že pomáhá vládám, korporacím, školám a dalším organizacím plánovat úspěšné cesty vpřed tím, že jim ukazuje, jak bude svět brzy vypadat. V Budoucnosti pod kon…

Nemčina pre opatrovateľky
Nahrávky vás rýchlo naučia potrebnú slovnú zásobu. Ak po nemecky nehovoríte, odporúčame kúpiť si aj nahrávky s prekladom Nemčina na počúvanie. Takmer tri štvrtiny opatrovateliek seniorov v Rakúsku má denný príjem v intervale 45 až 65 euro, približne 630 až 910 euro za d…

Případ nitravské mince
Kníže Slavomír a jeho nejbližší druh Erik pátrají po padělatelích stříbrných mincí. Čtvrtá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Čtvrtá kniha ze série historických …

Pět neděl v balónu
Pět neděl v balonu je prvním románem Julese Verna. Ličí dobrodružství vynálezce polořiditelného balonu doktora Fergussona, který se spolu se svými přáteli odvážil přeletět za pět týdnů africkou pevninu od Zanzibaru až po Senegal, takřka k západnímu pobřeží Afriky. Drama…

To je gól..duchovni slovo
To je gól...duchovní slovo v podání Jana Bobčíka. Autor v audioknize vypráví na základě svých osobních zkušeností o sportu a o víře v Boha. Pokud se říká, že Bůh je přítomen všude, tak proč by neměl mít své pevné místo i na fotbalovém hřišti? Mnoho fotbalových hvězd se …

Zakázané ovoce
Takové jiskření s mužem Annie ještě nezažila – tu chemii, která vám vezme dech a úplně vás pohltí a zaslepí. Tedy až do chvíle, kdy se během večera s přáteli v klubu ocitne tváří v tvář sexy a záhadnému Jackovi. To, co mezi nimi vzplane, ale není pouhá jiskra, je to exp…

Nonstop
Roy Complain žije v kočovném kmeni Greenů uprostřed divočiny. Primitivní způsoby společenství však v jeho očích nesouzní s pozůstatky civilizovanějšího života, které nachází při svých kořistnických výpravách do pralesa. Uvnitř cítí zvláštní prázdno, touhu, kterou nedoká…

Únik z Osvětimi
"Skutečný příběh československého Žida, který uprchl z tábora smrti" V dubnu 1944 se Rudolf Vrba zařadil mezi hrstku lidí, jimž se podařilo utéct z Osvětimi. Udělal to, aby odhalil pravdu o táboře smrti a varoval poslední Židy v Evropě před krutým osudem čekajícím na ko…

Arazanini vlci
Zlovlci, obrovští netvoři, o nichž se vyprávělo, že jsou jen v legendách, se náhle objevili v kopcích a údolích Celtiky. Jsou mnohem větší než obyčejní vlci. A tak se Maddie a Will vydávají do sousední země s cílem odhalit, kdo nebo co za těmito nebezpečnými šelmami sto…

100 statečných - Host č. 63 - Milan Švihálek 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Švihák (scenárista, dramaturg, moderátor, spisovatel)

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Cizinec v cizí zemi
Absolutní vrchol žánru sci-fi! Původní nezkrácená verze – poprvé v České republice! Dojemný a ohromující příběh Valentina Michaela Smithe, člověka z Marsu, není jen strhujícím a zábavným vyprávěním. Jde o silné poselství o podstatě dobra a zla, o samotných zdrojích lids…

Přepadení
Ladislav Mrkvička v hlavní roli psychologicko kriminálního příběhu na motivy románu Mrtvý mezi dvěma živými, který můžete znát i ze stejnojmenného snímku z roku 1947 s Karlem Högerem v hlavní roli.Osoby a obsazení: Erik Berger, poštovní úředník (Ladislav Mrkvička), Hele…

Technická angličtina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická angličtina A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Věci, na které nastal čas
Když je rodina hřištěm, kde kope každý sám za sebe… Názorové třenice, tichá agrese, manželská krize, problémy s dospíváním – to vše zachycené bez servítků a z různých perspektiv. Novinka Petry Soukupové opět pracuje s autorčinými oblíbenými ingrediencemi, jenže jak dobř…

Czech in 30 days
Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé. Pro anglicky hovořící cizince učící se češtinu.

Dobrodružství v Zemi nikoho
Na počátku tohoto dobrodružství stojí odpozorovaný večerní rozhovor morseovkou z jednoho okna do druhého. Zprvu útržkovitá zpráva se začne vyjasňovat a Vláďovi s Vinckem se podaří vystopovat, kam ti dva neznámí kluci chodí. Země nikoho, jak rozervaný kraj za městem pojm…

Boží mlýny
V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p…