Audiokniha Jak na virtuální školení

Dvojník
Můžeme napravit své chyby v jiné realitě? Jedinečný technothriller od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení, vydávaného ve 46 zemích. Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná…

Nevracej se pro mě
Co když jediný člověk, na kterého se může spolehnout, je právě ten, koho by měla nenávidět? Nell Gallowsová je poslední přeživší tajné elitní jednotky Riøt, která před dvěma lety čelila devastujícímu útoku. Teď je dosazena do jiné speciální jednotky. Malum je tým, kter…

Papírové domky
Co se stane, když se splněné sny stanou branou k nečekané temnotě? Petr, divadelní herec, přijímá životní roli Fausta, která je podmíněna přestěhováním do Ostravy. S manželkou Annou a synem Vašíkem se usídlují v domě, který je nejen splněním Petrova snu, ale i místem sk…

Umělec
Nádherný den v Hollywood Hills a svatba pod širým nebem. Radostné přísliby šťastné budoucnosti rozdrtí tragická smrt jednoho z novomanželů. Ačkoli zprvu vše ukazuje na nešťastnou náhodu, agentka Carmen Sanchezová z Úřadu pro vnitřní bezpečnost a její parťák, bezpečnostn…

Útěk na koloběžce
I lidé s mentálním postižením mají své potřeby, příběhy a bláznivé činy. Lehce humorná a provokativní sonda do milostného života mladíka, který má o kolečko méně v hlavě, ale o kolečko více v srdci, a na dvou kolečkách prchá z ústavu sociální péče. Laurin Petrska se nar…

Holka, která zachránila Vánoce
Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní …

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Tramvaj plná strašidel
Bojíte se tmy? Co když se v ní schovávají strašidla? Davidovi rodiče pracují dlouho do noci, a on tak musí trávit večery v bytě pod Vyšehradem sám. Je rozmrzelý a strašně se nudí. To ovšem skončí ve chvíli, kdy se mu za oknem v pátém patře začne zjevovat – tramvaj plná …

Poslední stupeň důvěrnosti
Hlavním hrdinou románu Ivana Klímy je evangelický farář Daniel Vedra, který ztrácí svoji dosud pevnou víru poté, když se zamiluje do jiné ženy. Dřívější svět jistoty se od okamžiku přestoupení zakázané lásky hroutí a na místo Boha nastupuje jen neprostupné mlčení doprov…

Sýkora: Ještě není konec
Literární předloha televizní krimi série Vodník v interpretaci renomovaného herce Norberta Lichého Jeden z nejúspěšnějších současných českých autorů detektivek Michal Sýkora je veřejnosti znám díky zdařilým televizním adaptacím jeho knih z cyklu Detektivové od Nejsvětě…

Nejkrásnější dárek
DVANÁCT AUTORŮ. DVANÁCT PŘÍBĚHŮ. Společným jmenovatelem dvanácti young adult povídek současných českých autorů je období vánočních svátků, během nichž se odehrávají. Vedle známých jmen české literatury pro mládež, jakými jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šar…

Dceřina kletba
Další díl úspěšné detektivní série z Příbramska se sympatickými vyšetřovateli Tomášem Vyskočilem a Honzou Richterem. Od autorky detektivního románu Vodník. Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášo…

Průcha: Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček
Původní 2LP album DV 15255 "Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček" bylo jakousi galerií podobizen výrazných hereckých tváří vytvořenou hercem Jaroslavem Průchou. Zahajuje ji FRANTIŠEK KRUMLOVSKÝ, herec z Tylovy družiny, patriarchou českého herectví je zván…

Smích prodlužuje život! 2
...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka…

Obyčajné zázraky
"„Prečo?"" sa nepýtajú iba deti, aby dokonale otrávili svojich rodičov, ale od nepamäti sa to pýtajú aj myslitelia, filozofi a vedci. Je to nesmierne dôležitá otázka, a len vďaka nej dnes vieme o svete pomerne veľa, alebo si to aspoň myslíme. Samuel Kováčik, fyzik, ktor…

Umina verze
Emil Hakl (* 1958) Narodil se v Praze, vystudoval obor tvorba textu na konzervatoři. Od roku 1981 pracoval jako aranžér, knihovník, skladník, strojník čerpací stanice a zvukař. V současné době se živí jako novinář. Publikoval v Iniciálách, ve Tvaru, v Literárních noviná…

Chrám i tvrz
Chrám i tvrz - audiokniha obsahuje rozhlasovou nahrávku z roku 1981. Autor Pavel Eisner. Čte Miroslav Horníček. Režie Markéta Jahodová. O tom, jak žije jazyk český v národě a jak my v něm. Kniha Pavla Eisnera je poutavým vyprávěním o naší mateřštině, úžasné kulturní…

Smrtelná touha
Láska, touha, smutek, erotika, zklamání, život, naděje, prohra, sex, smrt… Pět povídek na téma touha po lásce a její naplnění a jedna anekdota o touze po úžasném sexu (a jejím naplnění). Žijeme v relativně blahobytné společnosti, ale kromě hmotného bohatství potřebujeme…

Vodník
Ema Štípalová pátrá po své kamarádce, která bez jediného slova vysvětlení zmizela. O dva dny později se ve vesničce, v níž její přítelkyně bydlela, objeví mrtvola. Probralo se v údolí protkaném říčkou Litavkou, slepými rameny, náhony a starodávnými mlýny k životu něco d…

Runový meč
Druhý díl série Městské války. Vítejte v příběhu, kde česká a moravská města ožívají. Praha krvácí a slábne. Její věrní umírají. Václav, který ještě nedávno netušil o existenci tajného světa, je možná poslední nadějí velkoměsta. Přestože se zdálo, že je všem jen na obt…

Kukačky
Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…

100 statečných - Host č. 58 - Radana Štěpánková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Štěpánková (partnerská psycholožka)

Kouřové zrcadlo
Přání císaře je nutno splnit, ať už je sebepodivnější! Na zchudlého rytíře Jakuba Jelínka z Hiršbergu a jeho společníka Matěje Sádla čeká další, ještě zapeklitější případ. Z pověření pana Želinského, místokancléře Českého království, totiž vyrážejí hledat magický předmě…

Plachetnice na vinětách
„Vězela jen ve svém příběhu a vnímala, že se za něj stydí a nemá chuť ho někomu vyprávět.“ Bude ženská v mém věku ještě někoho zajímat? dumá zas a znovu sedmačtyřicetiletá docentka literatury Marie, kterou okolnosti přiměly stáhnout se do izolace. Dostihla ji banální tr…

Kapka jedu
Nechci vám mazat med kolem huby, takže to řeknu na rovinu – život může být tak lehkej, jak si ho sami uděláte. A tak těžkej, jak si zasloužíte. Nikdo vám nikdy neřekne, jaká cesta je ta správná, jakou odbočkou se vydat. Musíte si na to přijít sami a po cestě párkrát zab…