Úvod
Audioknihy
Odborná Literatura
Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů

Audiokniha Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů

Život ve staletích – 13. století
Historie jako na dlani. Přehledně a poutavě. Další díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Jak vypadala krajina 13. století? A kdo byli její obyvatelé? Kolika …

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Slovenské temno
História Slovenska, no predovšetkým jeho folklór a slovesná kultúra sú úzko späté a previazané s ľudovými povesťami, bájkami a legendami. Avšak aj súčasná doba vie z talónu vytiahnuť nejeden podivný, záhadný či strašidelný príbeh, niektoré sme dokonca zažili na vlastnej…

Za vše můžu já
Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Hlavní přelíčení
Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, postavit vysněný domek s terasou a…

100 statečných - Host č. 58 - Radana Štěpánková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Štěpánková (partnerská psycholožka)

Dobrodružství veverky Zrzečky
Obyvatelka Starého dubu vyráží na záchrannou misi. Příběhy veverky Zrzečky, která spolu se svými kamarády zažívá dobrodružství v křivoklátském lese, čtou s nadšením nové a nové generace čtenářů. Zvědavost se nevyplácí! Past, nastražená hajným na kunu, sevřela nesprávno…

Dělám si to sám
Sedmadvacetiletý Martin se snaží. Fakt. Na své blízké si vždy udělá čas, byť na úkor jiných blízkých; část výplaty posílá na spořicí účet, aby ji pak před výplatou zase vybral; má členství v posilovně a (evidentně) umí věci podat tak, že vypadají lépe, než jaké ve skute…

Cínový vojáček a tanečnice
Jedna z klasických nedělních pohádek Hanse Christiana Andersena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: tanečnice (Klára Sedláčková Oltová), cínový vojáček (Miroslav Šimůnek), Karolínka (Linda Rybová), kanárek (Ivan Trojan), louskáček (Jiří Kl…

Měsíční zahrady
V téhle válce už jde většině vojáků pouze o přežití, nebo o pomstu… Malazská říše, kdysi skromný ostrovní stát, se pod vedením nové císařovny Laseen nezadržitelně rozpíná napříč kontinentem zvaným Genabakis. Po dobytí Dřevnova svůj nenasytný zrak nyní upřela na Darúdžis…

Podzemnice olejná
Fantaskní příběh Zdeňka Svěráka o lidech, kteří byli připraveni o "klíče" k domovu i svobodě.Osoby a obsazení: Jana (Vlasta Žehrová), Karel (Zdeněk Svěrák), Petlach (Jiří Pleskot), Bláža Petlachová (Jiřina Jirásková), správce (Petr Pelzer) a Tománek (Martin Růžek). Reži…

Nevinným sa neodpúšťa
Každý normálny človek má aspoň jedného kamaráta či kamarátku. Niekedy sa z nich stanú manželia, niekedy manželky, občas ostanú kamaráti kamarátmi. Hovorí sa, že čím ich je viac, tým je život ľahší, no nie vždy je to tak - často idú riadne na nervy. Zvládnuť výstrelky ro…

Zločiny za hranicemi království
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Nitranská brána smrti Při vojenské výpravě do Horních Uher se vojskům krále Přemysla II. Otakara podaří obsadit slovenskou Nitru. Správy města se ujímá prokuráto…

Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě
O mlsné ježibabě (veselá pohádka o jídle) V chaloupce na kuří nožce žije ježibaba, která by pro jídlo udělala cokoli. Nechá se uplatit královnou a uvězní princeznu Růženku, kterou trápí hladem. Tři odvážní zachránci se ji postupně snaží vysvobodit, jenže silou to nejde.…

Dívka beze jména
Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou …

Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola
Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň trochu přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších. Sama autorka prožila své dětství nejprve s matkou narkomankou a poté se ocitla v dětském domově. Ale tahle kniha není jen o tom,…

Takový milý chlapec
Jaroslava Moserová - Davidová a její monodrama, oceněné prvním místem na Celostátní přehlídce českých a slovenských rozhlasových her v roce 1988. Zpověď ženy, která se dostala do konfliktu se svým svědomím. V roli ženy - v uhrančivém hereckém monologu: Jaroslava Adamová…

Prokletí rodu Janoviců
Jiří Adam z Dobronína netuší, jak temnou minulost musí tentokrát odkrýt. Mladý Jiří Adam z Dobronína odjíždí do západních Čech na rutinní kontrolu městského hospodaření. Vezme s sebou i svou ženu Johanku, protože netuší, co ho v pošumavském kraji lapků a opovědníků ček…

Můj strýc Odysseus
Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu…

Vlk a dýka
Kastelánova dcera zmizí. Poradí si Barbarič i bez pomoci Steina a Jaroše? Další historická detektivka z oblíbené série Kapitán Stein a notář Barbarič. Barbarič tentokrát na vlastní pěst vyšetřuje zmizení dcery kastelána na sitnianském hradě. Štiavnický notář Matej Bar…

Flórijánkovo štěstí
Flóriján z Kérkonošských hor se vydal do světa. Od kouzelného dědečka dostal tři magické dary. Pomůžou mu získat krásnou princeznu? Napsala: Anna JuráskováOsoby a obsazení: vypravěč (Bořivoj Navrátil), Florijánek (Miroslav Masopust), princezna Fanynka (Slávka Hozová), k…

Loď s otroky
Populární žurnalista Josef Klíma napsal detektivní román o investigativním novináři, který odhaluje skrytá tajemství politiky. Román je zrcadlem české společnosti po sametové revoluci, kdy se teprve formují pravidla demokracie a tržní mechanismy. Investigativní novinář,…

Ledové povídky Jana Welzla
Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n…