Úvod
Audioknihy
Odborná Literatura
Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů

Audiokniha Jak na to – Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů

Nejlepší pohádky před usnutím
Kombinaci milých, vlídných hlasů, krásné hudby a mistrovské interpretace oblíbených, milovaných pohádek, to vše obsahuje tento komplet. Jeho název není nadsazený, protože jde skutečně o ty nejlepší pohádky, v nichž někdy interpreti také zpívají. Libuše Šafránková čte po…

Meditace
Meditace patří mezi nejvýznamější a také nejúčinnější techniky, které slouží k dosahování cílů. Meditace je cestou, která nás vede do vlastního nitra, k našemu vyššímu vědomí a k univerzální moudrosti. Meditace znamená jen být - není v ní činnost, žádné úsilí, ani konce…

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí
Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Za devatero mlhovinami
Sbírka tří povídek. Odehrávají se v různých obdobích a na vzájemně vzdálených místech, a přesto mají něco společného. Ta první(Podej ďáblovi prst)vás zavede do Třicetileté války. Zapadlý klášter v Čechách čelí útoku loupeživých žoldáků a pomoc se dostaví v podobě napro…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Sherlock Holmes – Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji
Dvě dramatizace povídek Sira A. C. Doyla z archivu brněnského studia Českého rozhlasu. V roli Sherlocka Holmese Jiří Tomek, jako Dr. Watson se představí Jaroslav Kuneš. Dále hrají Maxmilián Hornyš a Zuzana Slavíková. Režie Zdeněk Kozák. Rok vzniku: 1992

Kočičí král
Pohádky (nejen) pro dětské uši a srdce. Na motivy anglických, irských, skotských a velšských pohádek vypravuje Pavel Šrut. Básník Pavel Šrut se inspiroval pohádkami ze všech končin ostrovního království – anglickými, irskými, skotskými i velšskými. A protože pohádky ze…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka III.
Pokračování vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Ve 3. díle jde například o rozsáhlé pasáže z kapitoly Švejkovy příhody v Királyhidě. Čtvrtý díl pak obsahuje kapitolu Z Mostu nad Litavou k Sokalu a utříděnou pasáž, kterou začíná Slavný…

Španělština do ucha
Nová španělština do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze,…

Jak se těží miliardy?
Kniha vůbec poprvé v ucelené podobě popisuje okolnosti, souvislosti a hlavní postavy jedné z největších kauz české polistopadové historie. Privatizace Mostecké uhelné společnosti dodnes plní stránky novin a hýbe českou i zahraniční politikou. Děj knihy nás zavede mimo j…

Dobrý člověk ještě žije (1960)
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove…

Nekonečná noc
Někdo se zrodí pro lásky sladkou moc, jiný se zrodí pro nekonečnou noc... Co přiřkl osud Ellie Goodmanové, závratně bohaté dědičce, která se rozhodla vdát za Michaela Rogerse, z pohledu jejích poručníků naprosto nevhodnou partii? Jaký osud čeká na Michaela, jenž touží p…

Šprechty v plném počtu
Populární komik, který si získal velkou přízeň diváků a posluchačů, by se v letošním červenci dožil 100 let K nedožitým narozeninám komika Felixe Holzmanna (8. 7. 1921) vychází ve formátu mp3 vše, co ukrýval archiv Supraphonu, s přispěním archivů České televize, Českéh…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Mycelium IV: Vidění
Když se össenská Loď vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Členové posádky, kteří katastrofu přežili, mají být obětováni. Církev se nehodlá vzdát tisíciletých tradic kvůli životům několika lidí z planety, kte…

Život svatého Antonína Poustevníka
Sv. Antonín přiváděl k rozumu lidi krutého srdce. V 94 paragrafech jeho životopisu z pera alexandrijského biskupa Atanáše projdeme se sv. Antonínem jeho cestu ke svatosti. A ač tento útlý duchovní manuál sepsal biskup Atanáš již r. 357, je to cesta stále inspirativní, b…

Čtvrtek: O víle Amálce
Pohádky Václava Čtvrtka okouzlují nádherným jazykem, zvláštními a mimořádně trefnými výrazy, fantazijním prostředím, podivuhodnými příhodami hrdinů a zjevnou láskou, se kterou je spisovatel vytvářel. VílaAmálka patří k nejoblíbenějším Čtvrtkovým postavám. Podle dnes již…

Sleva 50% - Poslední úkol Mabel Beaumontové
Nikdy není pozdě na nový začátek… Přes šedesát let strávila Mabel Beaumontová po boku jediného muže. Ale její milovaný Arthur odešel na věčnost a v jejich domě zavládlo nesnesitelné ticho. Šestaosmdesátiletou vdovu děsí vyhlídka na zbylé roky prožité v osamění, kde jí b…

Hovory o józe a mystice č. 23
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Vědomí Já. Promluvy a úvahy. Záznam promluv, které předcházely nebo provázely meditace přátel na společných setkáních. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Vynález zkázy
Vědeckofantastický dobrodružný román Vynález zkázy napsal J. Verne v roce 1896. Hlavního hrdinu profesora Rocha, vynálezce mimořádně výbušné látky, zastihneme v tomto zpracování ve chvíli, kdy je unesen pomocí ponorky z nervového sanatoria, kde se léčí po celkovém zhrou…

Nejlepší špatný táta
Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous…

Na moři, na souši, ve vzduchu
Eskapády dobrodruhů nikdy neomrzí. Dobrodružné, barvitě napsané povídky odehrávající se na zaoceánských lodích, v letadlech, odlehlých končinách Aljašky i exotických prostředích Číny, Japonska či Středního východu. Barvité líčení okamžiků, které stírají hranici mezi živ…

Židovka z Toleda - Mistři slova
"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi…

Eliška Andílek
Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov…