Audiokniha Jak hledat nové zaměstnance

Cizinka
Po druhé světové válce se Claire, bývalá armádní zdravotní sestra, vydá se svým mužem do Skotska na druhé líbánky. Když se však při prohlídce starobylého kamenného kruhu nazvaného Craigh na Dun dotkne jednoho z menhirů, propadne se časem téměř o 200 let zpátky – do roku…

Kolo času VII.: Koruna z mečů
Kéž si Drakovo srdce vzpomene na slzy a jeho ohnivá duše na lásku… Všichni začínají chápat, že Draka Znovuzrozeného není možné spoutat. Po krvavé bitvě u Dumajských studní se o tom přesvědčily též Aes Sedai, poražené Randem a jeho ašaʼmany. Nyní domnělého spasitele lid…

Každý z mé rodiny někoho zabil
Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Román o růži
Oldřich z Chlumu, mladý královský prokurátor na dvoře Přemysla Otakara II, se uchází o ruku krásné Ludmily z Vartemberka, proti němu ale stojí mocný pán Hynek Berka z Dubé. Aby toho nebylo málo, kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich králov…

Pověsti o Bílé paní I – Perchta z Rožmberka
Patříme mezi země, které disponují mnoha dobrými strašidly. A když se řekne Bílá paní, mnohé z nás příjemně zamrazí při pomyšlení na tohoto dobrého ducha. Lze říci, že tato dáma patří neodmyslitelně k řadě domácích hradů a zámků. Vystupovala ve filmu, psaly se o ní diva…

Herecký profil Františka Smolíka
Z komentáře k původnímu LP albu DV 15161 vydanému v roce 1963 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně? Byla by to vrchovatě početná diskotéka, kdyby se měly zvěčnit na gramofonových deskách hlasy všech dramatických postav, které kdy ztělesnil národní umělec František Smol…

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

Chata v Jezerní kotlině
Život Pavla Zemana, který je hlavní postavou příběhu o velkém chlapeckém přátelství, se po smrti otce od základu změnil. Velkou oporou je mu kamarád Ludva Grygar, se kterým Pavel podniká dobrodružné výpravy do téměř nepřístupné kotliny s jezírkem, kde si sami postaví sr…

100 statečných - Host č. 4 - Jan Kramář 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Kramář (historik, odborník na dějiny pošty z Poštovního muzea České pošty)

Zinnerová: Čarovné prstýnky
Pohádkový příběh, klasická pohádka, která zaujme děti od 5 let výše. Zavede nás do chudého, leč malebného kraje Jizerských hor do chalupy hajného a jeho dcery a také nechá nahlédnout do života svobodného mládence, jehož živobytím je výroba krejcarových prstýnků z kočičí…

Kabinet kuriozit
Někde mají kostlivce ve skříni, v New Yorku rovnou tunel plný ostatků… Zvláštního agenta Pendergasta z pobočky FBI v New Orleans si pro jeho zevnějšek občas pletou s hrobníkem, což se ve světle jeho dalšího newyorského případu jeví jako vcelku příhodné. Na místě stavby …

Forbíny života 1
Původní LP album 1218 4300 s vyprávěním a vzpomínáním Jana Wericha na své kolegy herce, scénáristy atd. propojené průvodním slovem v podání Miloše Kopeckého vydal Supraphon v roce 1987

Cirkadiánní kód proti cukrovce
>> „Krása metody časově omezeného stravování Satchina Pandy spočívá v její jednoduchosti. Je to elegantní zásah do životního stylu, kterým by se měl vyzbrojit každý..“ — Rhonda Patricková, Found My Fitness

Hříšný gentleman
Neodolatelný a nebezpečný alfa samec s tajemstvím. Křehká a zlomená žena s velkou bolestí. Ona jediná se mu dokáže přiblížit – pokud se oba dokážou vzájemně ochránit před svými démony. Izzy Whiteová toho ví o temnotě tohoto světa hodně. Koneckonců z ní kdysi dávno utekl…

Krajina nočních jezdců
Audiokniha Krajina nočních jezdců obsahuje čtvrtý díl oblíbené historické série od autora Františka Niedla. Nastal rok 1422 a boj v Čechách nabírá na intenzitě. Katolíci bojují proti husitům a kališníci proti svým bratrům, každý mění strany i vyznání podle toho, jak se …

Košlerová: Pohádky ze ZOO
Herci, kteří byli kmotry mláďat, narozených v pražské ZOO, nahrávají příběhy o svých kmotřencích nazvané Pohádky ze ZOO. První posluchačkou je malá gorilka Moja. Aby neplakala, každý po svémjí vyprávějí Aňa Geislerová, Marek Eben, Veronika Žilková, Tomáš Töpfer, Květa F…

Don Quijote de la Mancha
Audiokniha ve španělštině nabízí sedm stěžejních kapitol románu Miguela de Cervantese, vyprávějících o putování známého rytíře. Nebudou chybět souboje s bídnými obry (větrnými mlýny), nebezpečnými černokněžníky (mnichy) či pohanskými vojsky (se stády ovcí a skopců). Tex…

No Filter
To dobré, to špatné a to krásné ve výjimečném životě slavné modelky. Pavlína Pořízková se narodila a prožila dětství v komunistickém Československu. Když jí byly tři roky, uprchli její rodiče před režimem do Švédska a trvalo šest let, než se mohli s malou dcerou znovu s…

Hašek: Ze světa zvířat
Ze svého působení v redakci časopisu Svět zvířat vytěžil Jaroslav Hašek několik povídek, v nichž hlavními hrdiny jsou ježek, slepice, nebo jezevčík. Na osudu svých zvířecích hrdinů v absurdní komické nadsázce ukazuje Hašek vtipně a s lehkostí směšnost lidských vlastnost…

Čtvrtá opice
Je perfekcionalista, je neuchopitelný, je psychopat. Přezdívá se mu Opičí vrah. Detektiv Sam Porter ho pronásleduje dlouhých pět let a po celou dobu od něj dostává balíčky s děsivým obsahem. Každá doručená zásilka obsahuje část těla zavražděné oběti. Teď ale došlo k výz…

Tiene Minulosti
Minulosť neodpúšťa. Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré zavedie skupinu detektívov okolo čerstvo povýšeného komisára Petra Ledeckého ďaleko do minulosti. Iné storočie, iný režim aj iná polícia? Mohol niekto zavraždiť vraha, ktorý navyše mal by…

Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili
K nejoblíbenějším postavičkám z TV večerníčků patří už řadu let Čtvrtkovi skřítkové z pařezové chaloupky - Křemílek a Vochomůrka. Hlas jim propůjčila herečka Jiřina Bohdalová a to neopakovatelnýmzpůsobem. Nedlouho po svém televizním debutu promluvili Křemílek a Vochomůr…

Významné inscenace Vinohradského divadla
Komentář k původnímu LP 0 58 0404 z roku 1972: Předkládáme veřejnosti studiové nahrávky výňatků z inscenací pražského Divadla na Vinohradech z posledních let. Jsme přesvědčeni, že i tenhle ryze akustický záznam tvorby umělců Vinohradského divadla má svůj pozitivní smysl…

Mezi mlýnskými kameny: Gaza a její příběh
Zasvěcená fakta a lidské příběhy Bývalý zahraniční zpravodaj České televize na Blízkém východě srozumitelně popisuje složitou a bolestnou historii Gazy. Odpovídá i na otázku, proč mezi jejími obyvateli a Židy panuje tak silná nenávist. Označení „pásmo Gazy“ slyšel každý…