Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Jak drahé je zdarma

Audiokniha Jak drahé je zdarma

Délka:

7 hod 41 min

Čte:

Gustav Bubník

Vydavatel:

ProgresGuru

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu O čtyřech vodnických oplátkách

O čtyřech vodnických oplátkách

Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p

Obrázek podcastu Právo nálezce

Právo nálezce

John Rothstein, autor úspěšné trilogie o rebelujícím mladíkovi Jimmym Goldovi, uzavřel osudy svého hrdiny jeho proměnou v blahobytného podnikatele. Takovou zradu mu vášnivý čtenář Morris Bellamy nedokáže odpustit a spisovatele chladnokrevně zastřelí poté, co se svými ku

Obrázek podcastu 05. Francoužtina - cestovní konverzace

05. Francoužtina - cestovní konverzace

5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 7

Hovory o józe a mystice č. 7

Vnitřní život, jeho podstata a včem spočívá. Metody vnitřního života - praxe jógy a mystiky. Přednáška v Táboře z října 1998. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Kainar: Jakoubku, cos měl s tím andělem?

Z komentáře k LP albu 1118 2987 vydaného Supraphonem v roce 1982 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Na této gramofonové desce, označené titulem uvádějícím pořad z Kainara už na scéně pražské Violy, znějí slova a verše jistě osobité. Když se začaly na konci třicátých

Obrázek podcastu Anglická zahrada

Anglická zahrada

Náhlé zmizení dvou desetiletých chlapců zasáhne dramatickým způsobem do životů všech obyvatel malého městečka. Obětí bezhlavého vyšetřování se stává rodina zmizelých chlapců, stejně jako celá řada dalších místních postav. Myslíte si, že něco takového se ve skutečnosti s

Obrázek podcastu Vánoční skřítek

Vánoční skřítek

Kouzelná atmosféra Vánoc může přilákat i vánočního skřítka, který umí plnit tajná přání. Když se mu to podaří, může zůstat na světě... Jaké je to ale přání a komu ho má splnit, na to musí přijít sám. Ve hře se objeví podivínský řezbář Damián, který skřítka vyřezal, kurá

Obrázek podcastu Sběratel kostí

Sběratel kostí

Vraha, co se nedá chytit, odhalí jedině detektiv, který se nemůže hýbat. Newyorské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti kvůli konferenci OSN, situaci však zkomplikuje nález těla bizarně zavražděného muže. Pod tlakem okolností požádá policie o pomoc bývalého detektiva

Obrázek podcastu Můj útěk z olověných kobek

Můj útěk z olověných kobek

Historie mého útěku z vězení republiky benátské, zvaného Olověné kobky, jak zní celý název předlohy četby na pokračování Můj útěk z olověných kobek, byla sepsána roku 1787 v severočeském Duchově na panství valdštejnském, kde italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat

Obrázek podcastu Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola

Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola

Spolužačky Báru, Míšu a Elu, která se do města zrovna přistěhovala, dá jednoho dne dohromady Fabiola, kočka jejich osamělé sousedky, paní Ládvíkové. A to z jednoho prostého důvodu: chce, aby jí holky pomohly vyřešit dávnou záhadu, která paní Ládvíkovou už dlouho trápí.

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v

Obrázek podcastu 1984

1984

„Svoboda je svoboda říkat, že dvě a dvě jsou čtyři. Pokud je toto zaručeno, všechno ostatní už vyplyne samo.“ Ve zbídačelém Londýně na území superstátu Oceánie se v dubnu 1984 úředník Ministerstva pravdy Winston Smith přiměje vzepřít. Už se mu zajídají pěstěná stádnost

Obrázek podcastu Na vlně 57 metrů

Na vlně 57 metrů

Poznal tajemství jihoamerických džunglí, procestoval Spojené státy i Evropu. Pracoval na zaoceánských parnících, setkal se s válečnými hrdiny i desperáty amerického Středozápadu. Své příběhy sbíral v rozpáleném Orientu i na dálném mrazivém Severu. Otakar Batlička, jeden

Obrázek podcastu Černé jazyky

Černé jazyky

Tchajwanec Bao se snaží mít celý život pevně v rukou. Má skvělou kariéru, děti s prestižními školami, a dokonce se zdá, že jej netíží ani nefunkční vztah s bývalou manželkou Sedrikou. Na Tchaj-wanu je přece hlavní neztratit tvář — ať se děje cokoli… Vše se však náhle zm

Obrázek podcastu Čapek: Pohádka loupežnická z knihy Devatero pohádek

Čapek: Pohádka loupežnická z knihy Devatero pohádek

Překrásná dramatizace jedné z nejznámějších pohádek ze sbírky Karla Čapka Devatero pohádek Učinkují František Filipovský, Luděk Kopřiva, Vladimír Leraus, Jiří Šašek a další

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Štuclinka a Zachumlánek

Štuclinka a Zachumlánek

Zimní příběh o dvou šikovných dětech, které si dokáží samy poradit, když kmotřínek, který se o ně stará, nečekaně onemocní, protože mu došel česnek, a musí do nemocnice. Štuclinka se Zachumlánkem občas s obtížemi, ale vždy vtipně a se spoustou fantazie vyřeší, jak zatep

Obrázek podcastu Paměti katovské rodiny Mydlářů

Paměti katovské rodiny Mydlářů

Josef Svátek píše poutavou a důstojnou kroniku o nejslavnějších vykonavatelích spravedlnosti a soustředí se zároveň na významné historické události v našich dějinách. Kriminalistických případů, které vzrušovaly čtenáře i diváky stejně jako dnes, bylo v 17. století víc n

Obrázek podcastu Borovice

Borovice

Básnická próza Jana Vrby Borovice. Klasika ze zlatého fondu v režii Jiřího Horčičky a v interpretaci Karla Högera. Karel Höger spíš zamyšleně vypravuje, než rozhlasově čte, vrací posluchačům čas dětství a přírodě podobu, která už je jenom v knížkách, ve filmech a na ob

Obrázek podcastu Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka II.

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka II.

Pokračování četby světově proslulého románu Jaroslava Haška v interpretaci nejpopulárnější, v podání Jana Wericha. Voják Švejk zabloudí při cestě ke svému pluku, omylem se dostane místo do Budějovic do Putimi, kde je podezříván ze špionáže, posléze ze zběhnutí. Nakonec

Obrázek podcastu Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Dokážete si v detektivce představit pikantnější situaci, než je chvíle, kdy se policista Scotland Yardu ocitne na jednání nejvyšší rady anarchistů právě připravující atentát? Přesně tak tomu je v rozhlasové hře, kterou napsali Zdeněk a Marie Hořínkovi podle slavné prózy

Obrázek podcastu Šťastný Jim

Šťastný Jim

Aby byl Jim šťastný, musí o své místo na slunci zabojovat… Legendární román zesměšňující snobismus a anglické vysoké školství v polovině padesátých let na postavě Jima Dixtona, lektora historie na univerzitě. Prvotina slavného britského prozaika Kingsleyho Amise se okam

Obrázek podcastu Ozvěny záhrobí

Ozvěny záhrobí

Krádež vzácného tisku. Únos malého chlapce. Sebevražda mladé dívky. Zdánlivě nesouvisející případy, v nichž vyšetřovatel pojistných událostí Benedikt Klausner rozpoznává zásah nadpřirozena. Mrtvých přibývá a do hry vstupuje nekromantův podivný zaměstnavatel. Dokáže Bene

Obrázek podcastu Sirotčinec slečny Peregrinové: PODIVNÉ MĚSTO

Sirotčinec slečny Peregrinové: PODIVNÉ MĚSTO

Nejde jen o to, kým se máme stát, ale co máme vykonat. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli do Londýna, kde chtějí najít lék pro slečnu Peregrinovou, uvězněnou v ptačí podobě. Jenže ve městě ničeném válkou na ně na každém rohu číhají nečekaná překvapení. Děti