Obrázek podcastu Italština do ucha

Audiokniha Italština do ucha

Délka:

8 hod 13 min

Čte:

Různí interpreti

Vydavatel:

Eddica

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kala

Kala

Dvojice zmizelých irských dívek má svou předchůdkyni. Byla nepřehlédnutelná a jmenovala se Kala... Hustá záplava tmavejch vlasů, na ústech náznak stínu. A obočí – jako z Hollywoodu. Krásná a nebojácná Kala, ústřední postava skupiny šesti nerozlučných teenagerů, zmizela …

Obrázek podcastu Třináct záhad

Třináct záhad

Jednoho úterního večera zavítá do postaršího domku v anglické vesničce St. Mary Mead pět různorodých osob – mladý spisovatel, umělkyně, penzionovaný komisař ze Scotland Yardu, místní farář a advokát. Přijmou pozvání laskavé starší dámy a v její společnosti se pokusí týd…

Obrázek podcastu Hobit

Hobit

Nejpopulárnější kniha zakladatele žánru fantasy. Hobit je pohádkový příběh o velké cestě hobita Bilba Pytlíka, družiny trpaslíků a čaroděje Gandalfa za pokladem střeženým drakem Šmakem. Je to také jeden ze základních stavebních kamenů rozsáhlého a světoznámého cyklu pří…

Obrázek podcastu Konec starých časů

Konec starých časů

Vážení spoluobčani ! Vy jste se tady sešli, abyste vyslechli výklad o politický situaci. Jelikož se nikdo nemá k tomu, aby vám ty události vysvětlil, řeknu stručně, o co de: sme podruhý ve sračkách a podruhý až po uši. Jaroslav Žák je znám jako autor populárních knížek…

Obrázek podcastu Čas vos

Čas vos

Dokážou se přenést přes tragickou minulost, kvůli níž se jejich cesty zkřížily? Báře i Mirkovi zvanému Ptáčník toho vrtkavý osud naložil na bedra víc než většině lidí. Ze syna domácího tyrana se stal podivín, který si nechává zděděný dům padat na hlavu a raději tráví vš…

Obrázek podcastu Paní Bovaryová (četba)

Paní Bovaryová (četba)

Rozhlasová četba slavného románového příběhu ženy, která se marně pokouší naplnit svůj sen o ideální lásce. Flaubertova románová prvotina se nakonec stala také jeho neznámějším a nejúspěšnějším dílem, mnohokrát byla adaptována pro filmové plátno i divadelní jeviště.Čte:…

Obrázek podcastu Recital 1966

Recital 1966

Zvukový záznam slavného představení poprvé v kompletní verzi na 2CD V roce 1965 se stal Miroslav Horníček členem divadla Semafor. Spolu s jednou z největších pěveckých osobností tohoto divadelního souboru Hanou Hegerovou utvořili originální dvojici, jež své mistrovství…

Obrázek podcastu Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv…

Obrázek podcastu Nejkrásnější nevěsta

Nejkrásnější nevěsta

Hana Maciuchová nebo Ladislav Mrkvička v kouzelném příběhu na motivy italské pohádky. Starého krále jednoho dne napadlo, že se ožení. Za ženu že prý si vezme tu nejkrásnější dívku pod sluncem. Králův panoš Antonio tvrdí, že nejkrásnější není žádná urozená paní ze vzdále…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Starý sad

Starý sad

Navštivte s námi půvabné místo mezi starými stromy. V trávě pod jabloní objevíte červené jablíčko a s ním i zdejší zvířátka, která vás vtáhnou do svého malého království velkou silou vzájemného přátelství a nenápadné moudrosti.

Obrázek podcastu Zdeněk Štěpánek recituje

Zdeněk Štěpánek recituje

Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 0 18 0628 "Zdeněk Štěpánek recituje" vydanému v Supraphonu v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Od roku 1920, kdy se vrátil z Ruska, byl Zdeněk Štěpánek velkou nadějí jako jeden z nejnadanějších herců české…

Obrázek podcastu Půlnoční knihovna

Půlnoční knihovna

Který život je pro nás ten pravý? Každý z nás už někdy přemýšlel nad tím, jestli ve svém životě nemohl udělat něco jinak a kam by ho takové rozhodnutí posléze nasměrovalo. Nora Seedová takovou možnost dostane, když se ocitne v tajemné Půlnoční knihovně – ale ruku na srd…

Obrázek podcastu Kocúr v čižmách

Kocúr v čižmách

Kde bolo tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí si po otcovej smrti rozdelili dedičstvo. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie - zdedil kocúra. Všetko zlé však môže byť dobré, najmä ak takýto zdedený kocúr má rozumu za troch. A to …

Obrázek podcastu Anjel v podsvetí

Anjel v podsvetí

"Kapitán Stein a notár Barbarič pátrajú po diabolskom vrahovi v Plzni V Prahe vyčíňa mor a cisár Rudolf II. sa aj s celým dvorom presťahoval do Plzne. Povesť tohto mravopočestného, panovníkovi oddaného mesta však ohrozuje séria zločinov. Najprv sa záhadne stratí synovec…

Obrázek podcastu Neskutečná klika

Neskutečná klika

Kdosi je kvůli hromadě peněz odhodlaný zabíjet. Konečně se něco děje! Joyce už tomu přestávala věřit, ale nakonec se z její dcery Joanny stala vdaná žena. Ba co víc, svatba se náramně vydařila – a samozřejmě se neobešla bez ostatních členů Čtvrtečního klubu amatérských …

Obrázek podcastu Zvieracia farma

Zvieracia farma

Aktualizované vydanie románu Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva…

Obrázek podcastu Dvanáct křesel

Dvanáct křesel

Hlavním hrdinou slavné humoristické předlohy je syn tureckého poddaného Ostap Bender, mladý pohledný muž, který se shodou okolností seznámí se šlechtickým předsedou Hypolitem Matvějevičem Vrabčinským. Ten se mu svěří s tajemstvím, které mu sdělila jeho tchýně těsně před…

Obrázek podcastu O Nosáčkovi

O Nosáčkovi

Když se královským rodičům narodí syn s velkým nosem, nechá král vyhlásit, že se nosy mají začít vytahovat všem. Kdo chce být urozený, musí mít dlouhý nos! Nejkrásnější nos je přece ten nejdelší! Právě v tom je princ utvrzován, a tak není divu, že jako mladý muž začne p…

Obrázek podcastu Pražský vampýr

Pražský vampýr

Obchází Prahou nadpřirozené zlo? Jiří Adam z Dobronína už vyšetřoval mnoho zločinů, ale u žádného z nich to nevypadalo, že vrahem je upír! Další historická detektivka oblíbeného spisovatele se odehrává v kulisách Prahy začátku 16. století. V dalším detektivním příběhu s…

Obrázek podcastu Listy M. Jana Husa

Listy M. Jana Husa

Celkem 70 Husových dopisů je rozděleno do 3 částí - z Prahy, vyhnanství a Kostnice. Doplněny jsou krácenou přednáškou Josefa Pekaře O době husitské a řečí Tomáše Garrigue Masaryka přednesenou 6. července 1915 v Ženevě při 500. výročí Husova upálení, kterou otevřeně vyhl…

Obrázek podcastu Emil a detektivové

Emil a detektivové

Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš…

Obrázek podcastu Kráva a kretén

Kráva a kretén

Když se setká kráva s kreténem, nastává válečný stav! Klára (kráva) v plné palbě poznává, jak výbušné může mít následky první tvrdé setkání s neznámým chlapíkem. Adam (kretén) je srážkou s krávou vykolejený. Kdekoli se ti dva setkají, nastává chřestění slovními zbraněmi…

Obrázek podcastu Zajíc Košťálek

Zajíc Košťálek

Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti. Příhody zajíce Košťálka ve skvělém hereckém obsazení.Osoby a obsazení: vypravěč (Eduard Cupák), zajíc Košťálek (Jiří Prager), vítr Fujavák (Ladislav Mrkvička), straka (Jana Drbohlavová), měsíc (Vladimír Hrubý), víla Sně…