Obrázek podcastu Italský gambit

Audiokniha Italský gambit

Délka:

7 hod 33 min

Čte:

Marek Lambora

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Odbila dvanáctá hodina

Odbila dvanáctá hodina

Třikrát třináct nejzajímavější lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších. Svět je plný tajemství, plný hádanek a překvapení. Lidové pověsti vypráví o neslýchaných událostech, o podivuhodných úkazech, o ohromu…

Obrázek podcastu Nemesis

Nemesis

Rozhlasová dramatizace čtvrtého případu detektiva Harryho Holea z roku 2013. V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí... Jo Nesbø (*1960 v Oslu),…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Zlá minuta

Zlá minuta

Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti…

Obrázek podcastu Metoda BulletJournal

Metoda BulletJournal

Vítejte vě světě fenoménu BulletJournal! Deníku, zachraňujícího frustrované sepisovatele seznamu úkolů, přetížené multitaskery i kreativce, kterým schází řád. S BuJem a jeho geniálním sytémem zápisů už mezi ně patřit nebudete! Je čas začít! O AUDIOKNIZE Ryder Carroll …

Obrázek podcastu Příběhy Artura Gordona Pyma

Příběhy Artura Gordona Pyma

Napínavé vyprávění o fantastických příhodách dvou mladých mužů, kteří se plaví na palubě americké brigy do jižních moří. Během cesty zažijí vzpouru, ztroskotání, hladomor, ale i neuvěřitelná dobrodružství a objevy.V režii Josefa Červinky čte: Lukáš Hlavica.

Obrázek podcastu Teorie podivnosti

Teorie podivnosti

Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová už má leccos za sebou, takže není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného sarkastického vnímání světa, lidí kolem i sebe samé. Na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zaznamenává a reflekt…

Obrázek podcastu Podepsána Charlotte

Podepsána Charlotte

Psal se rok 1792, když mladá šlechtična Charlotte z Naděje začala psát dopisy svojí uprchlé sestře Élisabeth do Anglie, a rok 1886, když je převázané stužkou nalezla šestnáctiletá Emílie v tajné skrýši domu, kam se musela s maminkou přestěhovat po otcově smrti. Emiliina…

Obrázek podcastu Oheň a krev I.

Oheň a krev I.

Fascinující kronika dějin královského rodu Targaryenů, předcházející Hře o trůny. Targaryeni jako jediní z dračích pánů a jezdců uniknou Zkáze Valyrie, usadí se na Dračím kameni a postupně se zmocní vlády nad Západozemím. Přesto se však nedokáží ubránit vnitřním svárům…

Obrázek podcastu Na západní frontě klid

Na západní frontě klid

Paulovi Bäumerovi a jeho spolužákům z gymnázia je osmnáct let a jejich další kroky nesměřují na univerzitu, ale do zákopů první světové války. Učí se krýt před střelbou, kterak rozpoznat granát od šrapnelu, jak postupovat při plynovém útoku, učí se pohřbívat své kamarád…

Obrázek podcastu Feťák

Feťák

Droga vyhrává kontumačně Burroughsova prvotina, v níž se autor pokouší „co možná nejpřesnějšími a nejjednoduššími slovy“ zachytit svou zkušenost s drogami. Nevzrušené dětství na americkém Středozápadě. A také strach z nočních můr a fyzického násilí, halucinace a plachos…

Obrázek podcastu Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

Kde bolo, tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí slúžili u kráľa. V prvý rok si vyslúžili tri voly, v druhý tri kravy a napokon tri kone. Dvaja starší si vybrali statné tátoše a najmladší Janko len takú mrcinu. Bratia sa mu smiali, no netušili, že Jankov kôň veru nie je…

Obrázek podcastu Dědictví

Dědictví

Andrea, prostřední sestra, se marně pokouší proniknout do blízkosti, kterou spolu máma a starší Ulrika vždycky měly. Ať se snaží sebevíc, zůstává stranou. Ullis naopak vidí mladší sestru jako tatínkovu oblíbenkyni, která vždycky dostala, co chtěla, pokaždé si prosadila …

Obrázek podcastu Syndrom E

Syndrom E

Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie …

Obrázek podcastu Půjdeš s námi ven?

Půjdeš s námi ven?

Dají se květiny jíst? Kdo to rozryl trávník v parku? Jak si vlastnoručně sestrojit kompas? Proč některé stromy zrovna nevoní? Příroda je všude kolem nás – i ve městě. Na mnoha nečekaných místech se překvapivě daří různým živočichům i rostlinám. Bydlí tam s námi třeba my…

Obrázek podcastu Velký Gatsby

Velký Gatsby

Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečen…

Obrázek podcastu Utrpení knížete Sternenhocha

Utrpení knížete Sternenhocha

Autor tohoto romaneta je filozof i básník. V jeho díle najdeme prvky hororu a fantasmagorických závěrů, v nichž se odvolává k nadpozemským silám. Hlavní hrdina se nepochopitelně zamiluje do dívky, kterou v přívalu vášní sprovodí ze světa. Ovšem ta mu to nekompromisně op…

Obrázek podcastu Tutanchamon

Tutanchamon

Století záhad a objevů. Tajemství Tutanchamonovy hrobky znovu ožívá... Přesně před sto lety – v listopadu 1922 – došlo na západním břehu starověkých Théb, v Údolí králů k jednomu z největších objevů světové archeologie. Egyptský chlapec Hussein Abd el-Rassul, který prac…

Obrázek podcastu Nic mě nezlomí

Nic mě nezlomí

Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Obrázek podcastu Daleká cesta za domovem

Daleká cesta za domovem

Jak dopadne dlouhá pouť králíků do zaslíbené země? Slavná kniha ze zlatého fondu světové literatury. Poprvé vyšla v roce 1972, stala se bestsellerem i předlohou animovaného filmu, seriálu a několika počítačových her. „Sem tam některý panáčkoval na vrcholku mraveniště, …

Obrázek podcastu Putinovi agenti

Putinovi agenti

Jmenuji se Rachardžo. Robert Rachardžo. Jsem ruský agent ve službách (Jeho Veličenstva) Putina. Úkoly jsou jasné: podkopat vratkou demokracii v České republice. Vnést do ní chaos. Zmocnit se všech tajemství. Moje mise však byla prozrazena! Věděli jste, že Rusko z našeho…

Obrázek podcastu Destination Karminia

Destination Karminia

Audiokniha Destination Karminia namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Young professor Peng is looking for archaeology enthusiasts to help her in the search for the lost city of Karminia. Are you ready to follow her and her frie…

Obrázek podcastu Díky, Jeevesi

Díky, Jeevesi

Nový koníček Bertieho Woostera – hra na banjo – trýzní obyvatele okolních bytů natolik, že s ním odmítají sdílet stejný dům. Rozhodnutí amatérského muzikanta odebrat se s nástrojem na venkovskou samotu ovšem nepotěší doposud věrného komorníka, který vystoupí z jeho služ…

Obrázek podcastu Dalajlamova kočka a umění příst

Dalajlamova kočka a umění příst

Než dalajlama odjede na přednáškové turné do Ameriky, uloží své milované kočce Jesce (JSK, Její Svatosti Kočce) určitý úkol: objevit pravou příčinu štěstí. Plnění úkolu zavede kočku do netušených dobrodružství! Napínavá honička ulicemi McLeod Gandže ji dovede k nečekané…

Obrázek podcastu Tomáš Řepka: Deník ze dna

Tomáš Řepka: Deník ze dna

Bývalý fotbalový reprezentant, kapitán Sparty, hráč italské Fiorentiny a anglického West Hamu, legendární obránce Tomáš Řepka vám nabízí svou nejosobnější a nejsyrovější zpověď. Během výkonu trestu si psal deník, který obsahuje exkluzivní svědectví o tom, jaké byly jeho…