Obrázek podcastu IKIGAI

Audiokniha IKIGAI

Délka:

4 hod 50 min

Čte:

Rudolf Červenka

Vydavatel:

Leda

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Traxler: Život v rytmu swingu

Traxler: Život v rytmu swingu

Obsahuje dobové nahrávky s R. A. Dvorským, Arnoštem Kavkou, Inkou Zemánkovou, Sestrami Allanovými, Jiřinou Salačovou, Hanou Vítovou, Rudolfem Cortésem, Orchestrem Karla Vlacha a dalších Audiokniha o legendě českého swingu doplněná speciálním hudebním albem originálních…

Obrázek podcastu Ať žije Spejbl!

Ať žije Spejbl!

Panu Spejblovi je letos 100 let - a tak to řádně slaví Kompilace nejzajímavějších archivních nahrávek, doplněný úplnými novinkami a jedním vzácným objevem. Všichni tři historičtí interpreti slavného "taťuldy", tedy Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek, jsou tu …

Obrázek podcastu Tajemství

Tajemství

Neskutečný příběh Anežky České. Magnesia Litera 2022 za debut roku. Co vedlo vzdělanou dívku plnou života, dceru českého krále Přemysla Otakara I., o jejíž ruku žádal sám císař, k rozhodnutí vzdát se světské moci, tělesné lásky a stát se jeptiškou? Příběh, který román T…

Obrázek podcastu Noční labuť

Noční labuť

Narodit se s vlohami k černé magii není nic příjemného. Být zavražděn v sedmnácti letech ještě méně. Nix se stalo obojí, a přesto žije. Jak je to možné? Inu, řekněme si na rovinu, že s tou holkou není něco v pořádku. Čistě teoreticky by už měla být po smrti, jenže konfl…

Obrázek podcastu Hra na vraždu

Hra na vraždu

„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Obrázek podcastu Černé srdce

Černé srdce

Krveprolití ještě zdaleka neskončilo. Juraj Červenák si jde vlastní cestou a ničí iluze z dětství. Autor převyprávěl staré ruské bohatýrské byliny jako klasické hrdinské fantasy. Juraj Červenák svým nápadem přepsat ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy ničí iluze …

Obrázek podcastu Don Quijote de la Mancha

Don Quijote de la Mancha

Audiokniha ve španělštině nabízí sedm stěžejních kapitol románu Miguela de Cervantese, vyprávějících o putování známého rytíře. Nebudou chybět souboje s bídnými obry (větrnými mlýny), nebezpečnými černokněžníky (mnichy) či pohanskými vojsky (se stády ovcí a skopců). Tex…

Obrázek podcastu Hlava XXII

Hlava XXII

„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

Obrázek podcastu Pomiluj smrt

Pomiluj smrt

Rakousko-Uhersko, počátek dvacátého století. Ve městě Mährischfurt řádí psychopatický vrah, porcující lehké děvy. Právě sem přijíždí hledat službu Aloisie Margetzin, obyčejné děvče z horské vísky. Místo nadějných vyhlídek ji však hned první noc čekají potíže. Smrt se jí…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 13

Hovory o józe a mystice č. 13

Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Relikvie

Relikvie

Anotace: Rituální vražda, nebo zásah nadpřirozena? Expedice doktora Whittleseyho měla v září 1987 za úkol pátrat po ztraceném kmeni Kothogů. Místo nich však její účastníci nalezli v džungli Amazonie zkázu, a tak po celé výpravě zbylo jen pár beden artefaktů určených k…

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA znovu na ostrově

SPRÁVNÁ PĚTKA znovu na ostrově

Stála tam a nevěděla, co dělat. Má jít dolů a pokusit se najít Tima a otce? Ale když to udělá, může se stát sama vězněm! Děti se tolik těšily na návrat na Kirrin – a teď tam nemůžou! Georgin táta Quentin si v tamní polorozpadlé věži zařídil vědeckou laboratoř a nechce b…

Obrázek podcastu Nártoun a Outloň

Nártoun a Outloň

Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a za…

Obrázek podcastu Jak jsem vyhrál válku

Jak jsem vyhrál válku

Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

Obrázek podcastu Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi

Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi

Seznamte se s Ducháčkovými! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich tři neposední potomci jsou milá strašidla, kterých se rozhodně nemusíte bát. Lidí se sice trošku straní, ale když na to přijde, rádi jim v mnohém pomohou. Zvědaví duchové Simon, Olívie a Bubi jsou samá…

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Šabach: Máslem dolů

Šabach: Máslem dolů

Petr Šabach čerpá náměty ze života svého, svých přátel a kombinuje je do příběhů s přirozenými pointami způsobem neobyčejně věrohodným, jenž má navíc dar oslovovat všechny generace. Velkou oblibu získal pak zvláště u mladých lidí. K tomu jistě přispěly i filmy, které vz…

Obrázek podcastu Stezka odvahy

Stezka odvahy

Dobrodružný seriál z knihy Miloše Zapletala nás zavede do Jizerských hor na letní tábor, ve kterém plní táborovou stezku odvahy šestnáctiletý člen oddílu Ježek.Stezka odvahy je nejvydávanější beletristickou knihou Miloše Zapletala - kromě českých vydání vyšla v letech 1…

Obrázek podcastu Pojar: Pojďte, pane, budeme si hrát

Pojar: Pojďte, pane, budeme si hrát

Dva medvědi, jeden malý a druhý velký, jeden chytrý, plný nápadů a druhý dobrácký s velkou chutí si zahrát. Oba se potkají v lese u Kolína a zjistí, že jsou bráchové. Od té chvíle si pořád hrají. Na lokomotivu, na auto, na semafor, na závory, na studánku.Ten větší si al…

Obrázek podcastu Neumann,S.K.: Kniha lesů, vod a strání

Neumann,S.K.: Kniha lesů, vod a strání

Původní audio kazetu 8 28 0156 "S.K.Neumann Kniha lesů, vod a strání" vydal Supraphon v roce 1973 - nyní tento titul v interpretaci Otakara Brouska vychází poprvé digitálně. Básnická sbírka KNIHA LESŮ, VOD A STRÁNÍ vznikla v tichých a klidných moravských lesích, kam se…

Obrázek podcastu Na opuštěné latríně

Na opuštěné latríně

Dvacet jedna pečlivě vybraných povídek Jaroslava Haška. Název audioknihy odkazuje k tomu, jak tento světoznámý humorista uměl ve svých příbězích zpracovat různorodá témata, jakkoli všední či banální. Hlavně však dokázal mistrně zachytit a s humornou nadsázkou literárně …

Obrázek podcastu Stopy davnej minulosti - Zrod národa

Stopy davnej minulosti - Zrod národa

"Tento diel série Stopy dávnej minulosti rozpráva o príchode Slovanov, ktorí sa usadili na oboch brehoch rieky Moravy, na sever od Dunaja v Dolnom Rakúsku a na Slovensku, v Zadunajsku a azda aj v Potisí. Prišli ako blízki príbuzní, niekoľko stáročí zdieľali spoločný osu…

Obrázek podcastu Hovory s mámou – Intimní rozhovor dcery s matkou dokumentaristkou

Hovory s mámou – Intimní rozhovor dcery s matkou dokumentaristkou

Intimní rozhovor dcery s matkou dokumentaristkou Helena Třeštíková vypráví v otevřeném a intimním rozhovoru s dcerou Hanou o svém dětství a dospívání, profesním životě i o hrdinech svých dokumentárních filmů. Dozvídáme se o tom, jak prožívala pražské jaro a proč nikdy n…

Obrázek podcastu Politické kauzy

Politické kauzy

Miliony v krabici od vína, kterou obdržel hejtman David Rath. Láska premiéra Petra Nečase k ředitelce jeho kabinetu Janě Nagyové, jež způsobila pád vlády. Podezřelé obálky šéfa Věcí veřejných Víta Bárty. Utajovaná, leč neutajená lánská schůzka místopředsedy ČSSD Michala…