Audiokniha Idiot

Elementum
Největším problémem Alexandra Summerse byla blížící se maturita. Nebo aspoň do doby, než se mu život obrátil naruby. Vše začne příchodem neznámého cizince. Alex se dozví, že je potomkem jedné z nejstarších, dávno zaniklých civilizací, jež vládla nejen politickou, ale ta…

Pán věže
Tváří v tvář hrozbě musí i ta nejváhavější ruka nakonec pozvednout meč. Vélin Al Sorna, který ve službách Sjednoceného království a Víry prošel bezpočtem bitev, je unavený válkou. Však mu jedinou "odměnou" byla ztráta lásky, smrt přátel a zrada krále. Po pěti letech v a…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Povídky Šimka a Grossmanna 2
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

Mácha: Máj
21. října by oslavil 100. narozeniny významný český herec s podmanivým, lehce zastřeným hlasem VÁCLAV VOSKA (*21.10.1918 – † 20.8.1982), jenž v květnu a červnu 1967 nastudoval a nahrál pro Supraphon svoji recitaci lyrickoepické básně MÁJ (1836) z pera básníka a prozaika…

Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu
Tato kniha je komplexním průvodcem světem bitcoinové těžby. Je určena každému, komu toto odvětví připadá příliš technické, roztříštěné a neuchopitelné. Pomocí jednoduchých analogií a humoru vás vezme na cestu poznání a vysvětlí základy bitcoinu, mechaniky těžby a ekonom…

Konec nylonového věku
Marná sláva, je konec swingování. A milování… Je s podivem, že se ten bál v Reprezentačním domě vůbec koná. Byť ho pořádá pražský Americký ústav a všude se blýskají taftové róby, datum napovídá, že tímhle plesem marnosti se uzavírá krátká epizoda znovunabyté svobody. V …

Můj dlouhý běh
Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

100 statečných - Host č. 36 - František Míček 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Míček (maratonský vytrvalec, in-line závodník)

Život snů a skutečnosti
Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund odpovídají - každý sám zas sebe - na stejné otázky kolem svých životů a cest po světě. Dokument, který záměrně spojuje dva samostatné rozhovory tak, aby ještě více vynikl originální portrét známé cestovatelské dvojice.

Portrét básníka Vítězslava Nezvala
Původní LP album 1118 1213 Portrét básníka Vítězslava Nezvala vydal Supraphon v roce 1972 - nyni titul vychází poprvé digitálně: "(autor) je si rovněž vědom, že způsob, jímž splnil a splňuje svoji úlohu, není jeho výhradní osobní zásluhou, že sebepříznivější založení p…

Kolo času V.: Oheň z nebes
„Za obzorem propuknou bouře a oheň z nebes očistí zemi. Bez zničení není vykoupení, není naděje na této straně smrti.“ V Randu al’Thorovi by už málokdo poznal plachého ovčáka z Dvouříčí. Stal se z něj zdatný šermíř i respektovaný vůdce a je také čím dál zběhlejší v usmě…

Busy Day - Handling Big Order
Audiokniha Busy Day - Handling Big Order nabízí příběh o jednom velmi rušném dni, díky kterému se posluchač nenuceně naučí spoustu nových anglických slovíček z pracovního prostředí. Napsal i namluvil Richard Ludvík. Audiokniha je pro středně pokročilé studenty. Moderní…

Vládce stříbrného šípu
Bájný Bivoj jako akční hrdina. Povídka autora historické fantasy předcházející trilogii o Bivojovi běsobijci. Bájný hrdina se musí postavit netvorovi, kterého probudil ze spánku. Divoký a nevlídný les rozevírá chřtán temnoty před třemi běžci. V čele běží Bivoj, v rameno…

Historie Duny II. – Křížová výprava strojů
Největší slabinou myslících strojů je jejich přesvědčení, že nemají slabá místa… Více než dvě desítky let zuří ve vesmíru svatá válka následovníků Sereny Služebnice proti Omniovi a jeho robotům. Při tomto křížovém tažení byly povražděny už miliardy lidí – nejen vojáků L…

100 statečných - Host č. 77 - Jakub Matějka 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Matějka (ředitel Muzea Karla Zemana)

Hubnutí bez diet a cvičení
Představte si, že stojíte před zrcadlem. Jste nazí. Díváte se na sebe. Jste se sebou spokojení? Nebo chcete zhubnout???? Pokud chcete zhubnout, pak je tato audio kniha pro vás. Martina Králíčková ví, jak na to. Přitom diety nedrží. Nejí ani nízkotučné potraviny. Jí kli…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Bouřková sezóna
Zaklínač Geralt. Muž, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný. Co se však stan…

Semafor Komplet 1964-1971
Deset kompletů, nahraných tvůrci divadla Semafor, vydal Supraphon kdysi, před téměř padesáti lety. Jsou to slavná alba, známá pod názvy Jiří Suchý- Písničky, Plná hrst písniček, Kdyby tisíc klarinetů, Dobře placená procházka, Vánoční pohlednice, Zločin v šantánu, Toulav…

Na kole přes Afriku
Jet do Afriky a poznat tamní přírodu, to je sen kdejakého kluka. Ne každý ale v sobě později najde sílu na to, aby takový dětský sen skutečně prožil. Tohle je příběh snu, který se opravdu stal. Začíná pod horou Libín a v sedle kola. Čím vším se jeho hlavní hrdina na své…

Toulky českou minulostí - Speciál JAN AMOS KOMENSKÝ
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako speciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkal…

Řečník 2
Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…