Obrázek podcastu Hvězdopravec

Audiokniha Hvězdopravec

Délka:

9 hod 46 min

Čte:

Vojtěch Hamerský

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Život s hudbou

Život s hudbou

Souběh konkurzu na licenci městského kolovrátkáře a soutěže klavírních virtuózů vyústí v tragické důsledky. Miloš Rejnuš patřil k největším dramatickým talentům své generace, bohužel jeho tvorbu ukončila tragická smrt. Přesto stačil dvaatřicetiletý autor napsat několik …

Obrázek podcastu Cari Mora

Cari Mora

Šestý román tvůrce Hannibala Lectera, na který čekal celý svět. Cari Mora uprchla před válkou v rodné Kolumbii do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, stará se o luxusní sídlo přímo na pláži Miami Beach. Nemá ale …

Obrázek podcastu Božská rovnice: Hledání teorie všeho

Božská rovnice: Hledání teorie všeho

Má vesmír plán? Anebo s námi hraje a bude hrát kostky? Nalezení teorie všeho – tedy zformulování jednotné teorie pole, která by skloubila čtyři základní přírodní síly – představuje pro fyziku svatý grál a pro zbytek lidstva divotvorný pokrok. Michio Kaku shrnuje peripet…

Obrázek podcastu Na seznamu smrti

Na seznamu smrti

Poručík elitních jednotek Navy SEAL James Reece byl na jedné z tajných misí se svým týmem přepaden a jako jediný tento útok přežil. Po návratu domů je plný protichůdných vzpomínek a otázek, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Když však zjistí, že smrt členů jeho týmu nez…

Obrázek podcastu Stíny mých otců

Stíny mých otců

První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy …

Obrázek podcastu Emma

Emma

Od svého prvního vydání roku 1815 je Emma Jane Austenové hrdinkou mnoha dívek a žen, které nechtějí být křehké květinky zmítané okolnostmi. Chtějí si rozhodovat o svém osudu samy, byť za cenu omylů, chyb a zklamání. Příběh o dívce s dobrým srdcem je nadčasovým příběhem …

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Jak dostat firmu z krize

Jak dostat firmu z krize

Jak už název napovídá, jde o téma velmi aktuální. Kniha je určena všem podnikatelům, kteří se v krizi buď ocitli a řeší jak se z ní dostat ven nebo těm, kteří se jí snaží předejít. Nabízí ucelený pohled na krizi firmy, její signály, formy krize a hlavně možnosti řešení …

Obrázek podcastu Klekner

Klekner

Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Obrázek podcastu Věštba numerologickými kostkami

Věštba numerologickými kostkami

Máte otázky, na které byste rádi znali odpověď? Chcete vědět, co máte nyní řešit, co se skrývá za Vaším neúspěchem? K věštění potřebujete pouze dvě desetimístné kostky a své otázky. Prostřednictvím numerologie, konkrétně pomocí vibračních vlivů jednotlivých číslic, Vám …

Obrázek podcastu Mrtvá šelma

Mrtvá šelma

Mrtvá šelma, první ze série detektivních případů Souřadnice zločinu, se odehrává v Táboře. Zmizení renomovaného profesora uvede do pohybu nejen policejní vyšetřování, ale také svede dohromady nesourodou dvojici, která se pouští do pátrání na vlastní pěst. Muzejní kuráto…

Obrázek podcastu Hra na vraždu

Hra na vraždu

„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Obrázek podcastu Vražda v anglické zahradě

Vražda v anglické zahradě

Kdo je Julia Birdová? Čerstvě rozvedená, čerstvě v důchodu, bezdětná, zvědavá. Dříve Londýňanka, teď však majitelka domku ve vysněné idylické anglické vesničce a… amatérská vyšetřovatelka. Když nechá zbourat zahradní kůlnu, najdou pod ní kostru mladé ženy, jež tam zřejm…

Obrázek podcastu Tajuplná vražda. Případ Leopolda Hilsnera

Tajuplná vražda. Případ Leopolda Hilsnera

Třináctidílná četba na pokračování mapuje dosavadní poznatky o procesu s Židem Leopoldem Hilsnerem, který byl obviněn z rituální vraždy křesťanky Anežky Hrůzové. Kniha v roce svého vydání 1994 přinesla úhrn dosavadních znalostí o hilsneriádě a řadu nových fakt, a zárove…

Obrázek podcastu Komunita truchlících

Komunita truchlících

Když včerejšek je klíčem k lepšímu dnešku a dokonalému zítřku… Lovec odměn Colter Shaw vyrazí do amerického státu Washington po stopách dvou mladíků, kteří v městečku Gig Harbor údajně poničili baptistický svatostánek a postřelili kazatele i kostelníka. Zkušený stopař s…

Obrázek podcastu Panáček z popela

Panáček z popela

Zora je rozvedená matka hyperaktivního chlapce, se kterým to nemá snadné. Pomáhá jí mimo jiné i „babička“ Sedláčková, která ji hlídala, když byla malá, a zůstaly si blízké až do Zořiny dospělosti. Místo obvyklé návštěvy přijde jednou šok – Zora najde Emu Sedláčkovou mrt…

Obrázek podcastu Nikto nič nevidel

Nikto nič nevidel

Stojíte na nástupišti metra plnom cestujúcich. Vaše dve malé dcérky v sekunde vašej nepozornosti naskočia do vlaku ako prvé. Ponáhľate sa za nimi a vtom sa dvere zatvoria a vlak odíde... A vy zostanete bezmocne stáť na nástupišti. Presviedčate sa, že všetko dobre dopadn…

Obrázek podcastu Zvieracia farma

Zvieracia farma

Aktualizované vydanie románu Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva…

Obrázek podcastu Setkání u kulatého stolku V

Setkání u kulatého stolku V

Setkání u kulatého stolku č. 13 a č. 14 z roku 1995 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem, Jiřím Justem a Přemyslem Rutem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 13: Zanikající svět - svět zapomenutých předmětů i pocitů Téma Setkání č. 14: Svět vz…

Obrázek podcastu Věk nenávisti

Věk nenávisti

Třetí díl série Městské války. Mír trvá už přes půl století, jen málo z nás zažilo válku. Události poslední doby jsou ale znepokojivé. Vlády nad Ostravou se ujal jediný muž. V brněnské vile Tugendhat je připraven převrat. Praha je zachvácena chaosem, její čtvrti jedna p…

Obrázek podcastu Sociopatka

Sociopatka

Memoáre ženy, ktorá kvôli duševnej poruche kradla, neváhala sa vlámať do cudzích domov a bola násilná. Patric Gagne si už pred nástupom do škôlky uvedomovala, že s ňou nie je niečo v poriadku. Emócie totiž neprežívala tak ako ostatné deti. Pocity strachu a viny či empat…

Obrázek podcastu Roztěkané: Jak se žije ženám s ADHD

Roztěkané: Jak se žije ženám s ADHD

Proč máme v hlavě ohňostroj. Autorky, které se samy s ADHD potýkají, píší o desítkách žen, jimž tato diagnóza ztrpčuje život, a snaží se ukázat jim cestu, jak se k tomuto problému postavit. Jsou nesoustředěné, vyčerpané, skákají vám do řeči, impulzivně se rozhodují, špa…

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej IV. - Král básník Václav II.

Přemyslovská epopej IV. - Král básník Václav II.

Závěrečný díl tetralogie o jedné z nejslavnějších epoch českých dějin, o době velkých přemyslovských králů, začíná bezvládím po smrti Přemysl II. Otakara, pokračuje vládou krále Václava II. a končí vraždou jeho syna Václava III. Král Václav II. byl nesmírně zajímavou os…

Obrázek podcastu Touha

Touha

Šestý krok k temnotě s názvem touha sestává z jediné povídky – ovšem o to výraznější. Jde o kratší dílo Howarda Phillipse Lovecrafta, autora, jenž tvoří pilíř celé série. Vyvrženec (v jiných překladech Vyděděnec či Outsider) patří k jeho nejčastěji vydávaným a překládan…