Audiokniha Husitská epopej I. Za časů krále Václava IV. (1400–1415)

Hod mrtvou labutí
Audiokniha Ondřeje Hübla sestávající ze satirických povídek. Součástí knižní předlohy je i povídka Divotvorné hrnce, která se stala inspirací pro vznik televizního seriálu Zkáza Dejvického divadla. Do audioknihy ale tento příběh zahrnutý není. Načetli herci Dejvického d…

Dubánek a noční bouře
Další příběhy z Dubánčího světa jsou tady. Nové příběhy dubánka Borka, které volně navazují na knihy Dubánek a tajný vzkaz a Dubánek ve světě lidí. Skučení větru, praskání větví, bubnování deště. Najednou všechno utichlo. Les strnul a znehybněl. Další dobrodružství du…

Das Nibelungenlied
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Ein Heldenepos aus dem Mittelalter. Der starke und mutige Siegfried bezahlt mit dem Tod für seine Liebe zu Kriemhild, der Schwester der mäch…

Hrdinný kapitán Korkorán
Každý kluk chce mít sílu, odvahu a bystrou mysl Korkorána. Dobrodružný román z roku 1867. Kapitán René Korkorán je vtipný, vzdělaný a neohrožený. Lyonská akademie věd ho vyšle do Indie, aby tam našel vzácnou posvátnou knihu Gurukaramtu. Na kapitána Korkorána si hned ta…

Zachýsek Rumělka
Víla a čarodějnice Rosabelverda zosnovala pomstu knížecímu dvoru i nevinným lidem. Zrzavého kocoura proměnila v hejska, který postupně začne manipulovat lidskými osudy. Obdařila ho talentem přivlastňovat si schopnosti a zásluhy druhých lidí, a získávat tak nezasloužené …

Arnoštova cesta
Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha…

Encantra
Když Genevieve Grimmové zemře matka, zůstane jí řada otázek, na něž nikdo nedokáže odpovědět – dokud neobdrží pozvánku do Encantry, prokleté vily v Itálii, zamrzlé v čase. Hříšně pohledný ale nepřátelský Rowin Silver se ji sice pokusí zahnat, ovšem Genevieve si dovnitř …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Hvězdy nám nepřály
Hazel diagnostikovali ve třinácti letech rakovinu. Teď je jí šestnáct a rakovina je v posledním stadiu. Nikdo neví, jak dlouho bude žít, ale vědí, že smrt je nevyhnutelná. Hazel tráví dny sledováním nekonečného pořadu Amerika hledá topmodelku a čtením oblíbené knížky od…

Správná pětka na Pašeráckém vršku
{'cs': 'Vzhůru na Vyvrhel!\nZ plánu strávit velikonoční prázdniny na Kirrinu sešlo hned první večer. Vichřice porazila mohutný jasan a ten poničil dětem pokoje. Strýc Quentin přesto pohotově vymyslel, kde by si děti mohly užít volno, aby se nemusely vrátit do internátní…

Děti Duny
Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Šírou tu zemi, zemi jedinou
150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…

Ostrov
Každý vypravěč je zároveň hrdinou vlastního příběhu… Kupec Izar se na Ostrově po letech opět shledá s kněžnou Núrit, tentokrát se však namísto milostných hrátek opájejí kouzlem starých příběhů. Co všechno charismatický obchodník za dobu jejich odloučení prožil? Jak si s…

Zinnerová: Indiáni z Větrova
Úspěšná dětská knížka osvědčené autorky se dočkala několika vydání, ale i filmového zpracování. Pro Supraphon ji s osobitým půvabem převyprávěl Petr Nárožný. Klukovské hry na Indiány, bitvy v "písčáku", úsilí o získání čtvernohého kamaráda - to všechno je jedno velké do…

Velká povodeň
Vše, co potřebujete vědět o muminech najdete v jejich prvním příběhu. Kniha Velká potopa položila základy muminího světa a vytvořila mnoho témat, která byla dále rozvíjena v pozdějších knihách. Jedním z nich je důležitost rodiny. Velká povodeň je vůbec první muminí příb…

Vlk
Píše se rok 2001. Novopečený šéf zvláštní vyšetřovací jednotky Holger Munch má za úkol vyřešit vraždu dvou jedenáctiletých chlapců. Nedostatek důkazů ho přivede na nápad angažovat talentovanou studentku policejní akademie Miu Krügerovou. Ani s pomocí její intuice se vša…

Čech a Němec
Jméno Jana Nepomuka Štěpánka upadá neprávem v zapomnění. Přesto to byl právě on, kdo v české premiéře uvedl mnohé Shakespearovy nebo Moliérovy hry. Štěpánek byl také prvním Čechem, který stanul v čele Stavovského divadla, a nadto byl velmi plodným dramatikem. Příběh jed…

Lovec
Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú mi…

Kaviareň na konci sveta
John je manažér reklamnej agentúry. Vystavený každodennému stresu sa rozhodne na pár dní vypnúť. Keď ho únavná cesta nehostinným krajom zavedie ku kaviarni, poteší sa. Zablúdil a chce si tu iba na chvíľu oddýchnuť a pokračovať v ceste. Na jedálnom lístku v ponuke dňa ob…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

Srdcaři
Zkuste si představit, že jste na sále a stojíte nad nemocným člověkem, jehož srdce budete za chvíli operovat. Co by vám v tu chvíli běželo hlavou? Mysleli byste víc na pacienta, na sebe, anebo snad na někoho, koho milujete? Báli byste se? Možná za dveřmi sedí někdo, kdo…

Čarodějky na cestách
Komu připadne po skonu čarodějky a zároveň sudičky Desideráty Duté její kouzelná hůlka? Překvapivě Magrátě Česnekové. Ovšem jen pod podmínkou, že dokáže uvést do pořádku jednu její nedokončenou záležitost - musí zabránit sňatku Lenóry Sobotové řečené Popelka s princem v…

Kniha pěti kruhů a Kniha rodinných tradic válečného umění
Proč jsou Japonci tak dobří a vytrvalí v tom, co dělají Japonský výraz šin-ken znamená "skutečný meč", ale nyní se častěji používá v přeneseném smyslu. Dělat něco se skutečným mečem, znamená v běžné mluvě, dělat to s naprostou vážností. Přístup odpovídající skutečnému m…

Opojení z proměny
Román z autorovy pozůstalosti zahrnuje zkušenosti z politického vývoje a společenské atmosféry v Rakousku 30. let 20. století. Příběh dívky, která se z jednotvárného života v malé obci dostává na čas do prostředí společenské smetánky. Tam se z nenápadné slečny z pošty s…