Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hurvínkovy Staré pověsti

Audiokniha Hurvínkovy Staré pověsti

Délka:

1 hod 20 min

Čte:

Helena Štáchová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Ruský dům

Ruský dům

Pětidílná četba z románu Oty Filipa (9. března 1930 Slezská Ostrava - 2. března 2018 Garmisch-Partenkirchen) přináší osobitý a intimní pohled na dvě významné osobnosti světového malířství, Vasilije Kandinského a Gabrielu Münterovou, v době jejich společného pobytu v bav

Obrázek podcastu Šeptuchy

Šeptuchy

Příběh o dospívání v kraji, který by nikdo nevymyslel Podlasí, lesnatá oblast mezi Polskem a Běloruskem, je tak trochu zapomenutý kraj. Dodnes je opředený legendami a mlhami, v nichž žijí na první pohled zvláštní lidé — mají svoji víru, bídu a šeptuchy: ženy, které

Obrázek podcastu Říkali mi Leni

Říkali mi Leni

Příběh desetileté dívenky, která postupně zjišťuje, kdo je a kam patří, strhuje, dojímá a současně burcuje čtenáře a posluchače dnes stejně jako před více než šedesáti lety…Režie Olga Walló.

Obrázek podcastu Aristokratka v Československu

Aristokratka v Československu

... DO ODVOLÁNÍ ZAVŘENO. ZKUSTE TO JINDE! Příběh trojlístku bájných postav se začíná psát na počátku léta 1983. I tentokrát ho vypráví Marie III., přestože se sama přistěhovala na Kostku až v prosinci 1996, kdy její hraběcí rodina dostala zámek už popáté zpátky. Zatím h

Obrázek podcastu Poznáš to z polibků

Poznáš to z polibků

Gareth St. Clair je v pěkné bryndě. Otec ho připravil o dědictví a jemu zbyl pouze starý rodinný deník, který může ukrývat tajemství z jeho minulosti a klíč k budoucnosti. Bohužel je psaný v italštině, z níž Gareth neumí ani slovo. Hyacinth Bridgertonová je dívka, které

Obrázek podcastu Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru

Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru

Autorské čtení třetího dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru. Filip si nikdy nepřál zažít jakékoliv dobrodružství, Katynka si nikdy nepřála být těhotná, Vlaher si přál být její první, ale takhle už to na světě chodí, člověk holt nemůže mít všec

Obrázek podcastu Mlýn na mumie

Mlýn na mumie

Komisař Durman je sympatický poživačný prasák. V této staropražské detektivce sice vyšetřuje sérii bizarních vražd, hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Zažijete s ním honičku na střechách zteřelého židovského ghetta, navštívíte nejstarší

Obrázek podcastu Plástev jedu

Plástev jedu

Povrch všech kontinentů je zastavěný do výše několika set metrů. Většina lidských bytostí zdegenerovala a žije jen proto, aby mohla dennodenně jen pracovat. Nic víc. Společnost je ostře rozdělená na pracující a vyvolené. Nic mezi tím. Neříká nám to něco? Svět připomíná

Obrázek podcastu Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka

Lady Di je mrtvá, ať žije Marie z Kostky! Po tragické smrti lad Diany se ruší repríza rozverné historické revue s Helenkou Vondráčkovou a Heinrichem Himmlerem a na Kostce je vyhlášen smutek. V zámecké kapli vzniká pietní místo a z oken visí černé prapory. Marie tedy vyu

Obrázek podcastu Obyčejný život (2019)

Obyčejný život (2019)

Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k

Obrázek podcastu Osudy vojáka Havlíka aneb Válčili jsme za Husáka

Osudy vojáka Havlíka aneb Válčili jsme za Husáka

Převážně humorné příběhy ze života vysokoškoláků vykonávajících základní vojenskou službu v době nastupující normalizace, tedy v období, kdy se začíná postupně měnit atmosféra ve společnosti. To samozřejmě platilo i pro armádu. Na jedné straně se vojenská služba brala z

Obrázek podcastu Přítelkyně z domu smutku

Přítelkyně z domu smutku

Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost,

Obrázek podcastu Orten: Čemu se báseň říká

Orten: Čemu se báseň říká

JIŘÍ ORTEN (*30. 8.1919 – †1.9. 1941) Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0633 "Jiří Orten Čemu se báseň říká" vydanému Supraphonem v roce 1970 a nyní vydávánému poprvé digitálně: "Když je na světě druh lidí, kterému se říká básníci, a Vy přece víte, co to znamená, pa

Obrázek podcastu Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah

Obrázek podcastu Kurz česko-anglické konverzace

Kurz česko-anglické konverzace

144 konverzačních témat namluvených rodilými mluvčími pro všechny, kteří se učí anglicky. Česko - anglická část.

Obrázek podcastu Je těžké být lvem

Je těžké být lvem

Dojemný příběh o kamarádství a dobru, které v sobě nosí každý člověk, i ten lví. Od držitele Ceny Hanse Christiana Andersena. Příběh pro děti o životním snu jednoho mladého muže – proměně ve lva. Sen se splní, ale přicházejí komplikace. Dojemný příběh o dobru, které v s

Obrázek podcastu Na letním bytě

Na letním bytě

Zvlášť mezi ochotníky se těšila a dodnes těší oblibě starosvětská komedie Josefa Štolby Na letním bytě, ve které sledujeme tažení agilní matky Kapičkové, hledající na letním lázeňském pobytu ženichy pro své dvě dcery. Jako dobrá partie se paní Kapičkové jeví především m

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí

Nebojte se klasiky! 19 Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí

Na začátku byla roura. A někdo, kdo do té roury fouknul! Narodily se žesťové nástroje. Proč ale vypadají jako zakroucené vedení ústředního topení? Který se nástroj umí s tóny klouzat, jako na tobogánu? Jak zní neduživý pozoun? Hraje lesní roh v lese? A co je to dusítko,

Obrázek podcastu Boží mlýny

Boží mlýny

V posledním románu Pavla Hrdličky se opět přesuneme o několik století do minulosti, konkrétně do 14. století, kdy na Velikonoce probíhala v Praze pohroma na Židy. Autor v románu opět velmi barvitě popisuje nejenom Prahu této doby, ale také rozplétá napínavý detektivní p

Obrázek podcastu ČERVENÝ TRPASLÍK 2: Lepší než život

ČERVENÝ TRPASLÍK 2: Lepší než život

Něco se stalo s časem. Zjančil se a žene se do absurdna! Už tři miliony let se hlubinami vesmíru řítí kosmická loď velká jako vrata do galaxie. Nikdo se špetkou rozumu by na ní dobrovolně nezůstal, a přece je na její palubě život…. Přesněji svérázný příslušník rodu Homo

Obrázek podcastu Národní třída

Národní třída

Klub osamělých rváčů. Hlavní hrdina, přezdívaný Vandam, vypráví příběh svých životních soubojů s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony. Drsná a zároveň melancholická novela ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě i neodvratnému zániku. Nový Rudiš zasáhne p

Obrázek podcastu Tři

Tři

„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O

Obrázek podcastu Nebezpečné známosti

Nebezpečné známosti

Oblíbený román v dopisech známý také z několika slavných filových přepisůMarkýza de Merteuil se mstí svému zrádnému milenci, hraběti de Gercourt, a vikomt de Valmont zase paní de Volanges, která před ním varovala prezidentovou de Tourvel, o niž usiluje. Přímou obětí int