Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hurvínek skloňuje kočku

Audiokniha Hurvínek skloňuje kočku

Délka:

1 hod 3 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Osamělá holubice

Osamělá holubice

Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Osamělá holubice Larryho McMurtryho je Pulitzerovou cenou oceněná klasika, milostný příběh, dobrodružství a hraničářský epos, ale také největší román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se

Obrázek podcastu Příběh s vůní lípy

Příběh s vůní lípy

Johana sama vychovává autistickou dcerku a z rozepsaného románu své kamarádky odhaluje příběh z druhé světové války, v němž jejího dědečka Antonína osud zavede až do Palestiny a bojů v severní Africe, kam ho věrně doprovází Vojtěch. V rodné vsi oba vyhlíží Květa s polov

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý

Obrázek podcastu Křest ohněm

Křest ohněm

Křest ohněm 3. část Ságy o Zaklínači Zaklínač šel. Šel ohněm i vodou, za sebe se neohlížel. Vzal jen svůj zaklínačský meč. Neposlechl slova věštkyně. A dobře učinil, poněvadž to byla mizerná věštkyně. Třetí část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho

Obrázek podcastu Lidské vědomí a tajemství smrti

Lidské vědomí a tajemství smrti

Jak porozumět smrti a umírání. Kniha Stanislava Grofa se zaměřuje na téma smrti a umírání a přináší myšlenky, které znamenají revoluční převrat v teoretickém chápání a přístupu k tomuto fenoménu. Kniha Stanislava Grofa přináší myšlenky, které znamenají revoluční převra

Obrázek podcastu Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka III.

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka III.

Pokračování vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Ve 3. díle jde například o rozsáhlé pasáže z kapitoly Švejkovy příhody v Királyhidě. Čtvrtý díl pak obsahuje kapitolu Z Mostu nad Litavou k Sokalu a utříděnou pasáž, kterou začíná Slavný

Obrázek podcastu Vypravěč

Vypravěč

V příběhu malého Vítka Kříže a jeho bratra Jáchyma se ocitáme na Běstvinách, na místě jako stvořeném pro prastarou legendu, ve které se na konci zámecké zahrady hýbe obrovský kompost. Hluboko pod zemí prý žije červ, kterého je třeba krmit – radostí, strachem, výčitkami

Obrázek podcastu Cigaretka na dva ťahy

Cigaretka na dva ťahy

Denník dobrého detektíva 25. Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla – jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z o

Obrázek podcastu Stíny minulosti

Stíny minulosti

"Ve světě lží… se pravda skrývá ve stínu. Zřícený strop, mrtvé tělo. To, co začíná jako rutinní telefonát na linku 999, nabere nečekaný spád, když detektiv šéfinspektor Erika Fosterová dorazí na místo a v prázdném bytě objeví tělo ženy a stopy kokainu. Pátrání přivede E

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 4

Povídky Šimka a Grossmanna 4

Další díl stále populárních humorných povídek autorské dvojice Šimek, Grossmann je zvukovým záznamem veřejné nahrávky v produkci redakce mluveného slova Supraphonu. Šimkův přednes povídkových textů je obohacen o klavírní improvizace na nejznámější Grossmanovy písně v in

Obrázek podcastu Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem

Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem

Pohádkový příběh o hluboké proměně malého Nilse, který na cestě za svým napravením zažije plno dobrodružství. Je vůbec možné změnit neposlušného, sobeckého jedináčka, který nemá nikoho rád, v hodného kluka? Poslechněte si příběh o tom, že někdy musíme překonat sami sebe

Obrázek podcastu Sleva 30% - Zakázané ovoce

Sleva 30% - Zakázané ovoce

Takové jiskření s mužem Annie ještě nezažila – tu chemii, která vám vezme dech a úplně vás pohltí a zaslepí. Tedy až do chvíle, kdy se během večera s přáteli v klubu ocitne tváří v tvář sexy a záhadnému Jackovi. To, co mezi nimi vzplane, ale není pouhá jiskra, je to exp

Obrázek podcastu Mrtvou neměl nikdo rád

Mrtvou neměl nikdo rád

V luxusním ostravském bytě je nalezena mrtvá Irena Mauznerová, šestatřicetiletá inženýrka ekonomie, která na půl úvazku učí na místní průmyslovce. Atraktivní a díky staršímu manželovi i dobře zajištěná žena zřejmě ve svém okolí moc oblíbená nebyla. A příliš v oblibě ji

Obrázek podcastu Baskervillský pes

Baskervillský pes

Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se zprvu vzpírají logickému chápání, činí z Baskervillského psa nejslavnější Doylův detektivní román. Detektiv Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem vyšetřují případy záhadných úmrt

Obrázek podcastu Mrazivá náruč

Mrazivá náruč

Ve chvíli, kdy devatenáctiletá Valerie jen o vlásek unikne pronásledovateli, netuší, že tím právě odsoudila k smrti svého o dva roky mladšího bratra Romana. Dosud byla přesvědčená, že ví o svém milovaném bráškovi vše. Po jeho smrti však vyvstávají nečekaná tajemství, př

Obrázek podcastu Tři kapitoly

Tři kapitoly

Pokud se první prozaický text básníka Daniela Hradeckého nazýval Trosky jednoho deníku, jeho nová próza by mohla směle navazovat podtitulem Trosky jednoho románu. Trojici jazykově vybroušených, kratších próz naplňuje svědectví o souboji jedince s existencí na okraji, a

Obrázek podcastu 5x s Viktorem Preissem

5x s Viktorem Preissem

Viktor Preiss mnohokrát ovládl anketu Neviditelný herec o nejlepšího rozhlasového herce v hlasování posluchačů. Poprvé to bylo už v roce 1998. Poslechněte si jeho rozhlasové herectví v pěti různých povídkách mj. Jaroslava Haška, Bohumila Hrabala nebo Karla Čapka.

Obrázek podcastu Národní opruzení

Národní opruzení

Detektivka s romantickou zápletkou postavená na historických událostech českého národního obrození vypráví příběh, kdy Neruda byl ještě kluk, Světlá neměla zábrany, Němcová toužila po lásce a Havlíčkova drzost hýbala s dobou. Hranice mezi skutečností a fikcí neexistují.

Obrázek podcastu Výkupné za Eraka

Výkupné za Eraka

"Tentokrát se Halt a Will vydávají zachránit oberjarla Eraka, skandijského vůdce, do pouštní země Aridy. Má-li být ale jejich cesta úspěšná, potřebují spolu s výkupným mít i někoho z královského rodu – tak princezna Kassandra, neboli Evanlyn, přemluví svého otce aby jí

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Psychologie

1001 myšlenek: část Psychologie

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Odpočet smrti

Odpočet smrti

Nový hrůzný krimithriller od autorky bestsellerů Kopírák a Číslo 20. Detektiv Cara Elliottová obdrží uprostřed noci zásilku: DVD se záznamem kruté, hrůzné vraždy. Tuhle smrt si někdo objednal. A vykonavatelé splnili všechny jeho zvrácené požadavky. Vyvolalo to nadšení…

Obrázek podcastu Cesta pro vraha

Cesta pro vraha

Ota Fink pátrá v závějích sněhu. Soustružník Ota Fink je přinucen zúčastnit se podnikového lyžařského zájezdu a po příjezdu zjistí, že cestou zmizela jedna kolegyně. Pátrání po ní ho přivádí do trampské osady. Soustružník Ota Fink, důvtipný a neohrožený chlapík, je přin

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Záhada sedmi ciferníků

Záhada sedmi ciferníků

Budíky vyzváněly, jak mohly, ale mrtvého neprobudily. Jedna z prvních knih královny detektivek, vyšperkovaná kromě brilantního řešení i příjemnou dávkou anglického humoru. V roli pátrače se představuje mladá dáma Eileen, přezdívaná Bundle. Lady Cooteová byla svědomitá

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil