Audiokniha Hurvínek mezi osly

Olomoucký bestiář
Na panství olomouckého biskupa se stalo několik žen obětí bestiální vraždy, kterou vesničané připisují vlkodlakovi. I když se místním po usilovné snaze podaří vraha chytit vraha a odsoudit k smrti na hranici, po čase vraždy pokračují. Přemysl Otakar II. dojde k závěru, …

Dobrodružství Toma Sawyera
Kniha dětství, která se nikdy neomrzí. Příběh, který nestárne. Tom Sawyer a jeho věrný kamarád Huckleberry Finn spolu zažívají řadu nejrůznějších dobrodružství. Oblíbená četba mnoha generací. Mark Twain vypráví příběh, který nestárne. Tom Sawyer a jeho věrní kamarádi Hu…

Vrány
Dvanáctiletá Bára si na prahu puberty připadá osamělá, jenže ne tak jako její dospívající vrstevníci běžně čelící nepochopení. Ona vážně sama je. Matka ji ustavičně srovnává se starší sestrou, která dělá „všechno líp“, otec své chování k ní mění podle toho, jestli se že…

Tisíc očí
Minulost nakonec dožene každého… V okolí Velkých Losin se roku 2017 proplétají životní příběhy trojice nevšedních postav, jejichž osudové setkání završuje napínavou rodinnou ságu, inspirovanou skutečnými událostmi a sahající až do období druhé světové války. Jaké temné …

Priveľa podozrivých
Starostlivo naplánovaná vražda ukončí život úspešného bratislavského podnikateľa. Obeťou trestného činu sa stane aj jeho manželka. Vrchný komisár Ledecký so svojím tímom preberá pátranie. Možných motívov je však zrazu akosi priveľa. Novodobý finančný žralok si v podnika…

Běsi z temného hvozdu
Slunečního světla ubývá. Bohové opustili zemi a ztemnělou krajinou se plíží běsové. Vprostřed hvozdů se v osamocených chýších a osadách skrývají poslední lidé. Před spáry démonů je chrání chatrné hradby nebo bariéry z kouzel. Kruté časy zde přečkává i lovec Mladen a dív…

TEMNÝ PÁN: Školní roky
„Když se vzbudil, zjistil, že je v posteli… Podíval se na sebe. Pořád ještě měl tělo lidského dítěte. Nebyl to tedy sen.“ Průšvih na n-tou! Temný pán prohrál střet s magií Dobra – PCHÁ! – a obří vesmírný škyt ho vyvrhl na parkoviště před obchodním domem v jihoanglickém …

Eragon
{'cs': 'Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství…\n\nChudý farmářský chlapec Eragon najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. \n\nDokáže Erag…

Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích
Jak může rozhodčí usnout uprostřed zápasu? A co když se to stane ve dvou zápasech po sobě? Jmenuju se Francisco, ale všichni z týmu mi říkají Pešek. Nedávno mi bylo jedenáct a právě jdu kopat tu nejdůležitější penaltu v dějinách Soto Alta. Sedmý fotbalový tým Soto Alto…

Takové maličkosti
Koleda naruby. Před Štědrým dnem se ho život zeptá, zda je ochoten splatit i to málo štědrosti, jíž se zatím dočkal… Do Vánoc 1985 zbývá jeden jediný den, ale obchodníček s uhlím, dřívím a rašelinou Bill Furlong v irském městečku New Ross stále pilně zaváží zboží. Přest…

Proč sníme
>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Život víry 2019/11
Život víry 2019/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Lucie Endlicherová, Štěpán Matuška, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Okultismus – síla temnot…

100 statečných - Host č. 75 - Věra Mašková 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Mašková (dramaturgyně, Městská divadla pražská)

Svědectví o životě v KLDR
Všechno, co jste chtěli vědět o životě v KLDR (a totalitě vůbec), ale báli jste se zeptat… Z několika desítek rozhovorů, jež pořídila s uprchlíky ze Severní Koreje, vybrala česká koreanistka sedm, které nejvýmluvněji zachycují různé aspekty každodenního života v nejuza…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Neřízená střela
Další strhující akční thriller ze série Šedý muž! Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry věřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedin…

Zítřek ti nikdo neslíbil
Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě, netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. Julie procitá na zemi v cizí koupelně, s nevolností a pořádnou bolestí hlavy. Není schopná z paměti vydolovat jedinou smysluplnou vzpomínku, která by se týkala právě uply…

Život víry 2023/10
Život víry 2023/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. * Terry Virgo: Propojit lidi Ducha a lidi Slova (rozhovor) Britský vedouc…

Pozvaní
Místo domu svých snů postaví dům hrůzy. Autorka bestselleru Zimní lidé je zpět s dalším mrazivým příběhem. Tentokrát vás vezme do tajemných lesů Vermontu společně s manželský párem, který se do strašidelného domu jen tak nenastěhuje – oni si takový dům postaví. Helen a …

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní
Předlohou pro naši dramatizaci byl dobrodružný román Julese Verna Cesta kolem světa za 80 dní, příběh usedlého anglického džentlmena Philease Fogga, který se vsadí v Reformním klubu prakticky o celé své jmění, že objede svět za 80 dní. Na cestě zažívá se svým věrným slu…

Doktorova žena
Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Navenek to vypadá, že mám všechno – dokonalé manželství, dokonalého manžela, dokonalý život. Ale to zdaleka není pravda. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem,…

Macbeth
Krev bude vykoupena krví Norský král detektivek Jo Nesbø v očekávané novince Macbeth ukazuje, jak hra o moc, nenasytnost a temná zákoutí lidského jednání a mysli dokáží ovlivňovat a ničit životy. Je to nejlepší polda, jakého kdy měli. Když se nepodařený zátah na dealery…

PAX: Hůl prokletí, Grim přízrak
Až se ozve tep času, vstoupí temnota. Bratři Alrik a Viggo přicházejí do městečka Mariefred, aby se stali členy nové pěstounské rodiny. Zdá se však, že kam vkročí, tam se dějí podivné věci. Jakoby se k životu se probouzely nadpřirozené bytosti. Možná jsou tu oba chlapci…

Ljuba Hermanová
Původní LP album 1218 0477 "Večer s Ljubou Hermanovou" složené ze starších snímků i aktuálního vyprávění a rozhovoru umělkyně s Bohumilem Bezouškou vydal Supraphon v roce 1983 - nyní tento kompilační titul vychází poprvé digitálně.