Audiokniha Hurvínek a lupiči

Vítězslava
Osud české hudební skladatelky Vítězslavy Kaprálové má tragický nádech. Talentovaná mladá žena, která měla všechny předpoklady pro velkou mezinárodní kariéru, zemřela ve věku 25 let. Daleko od svých rodičů a vlasti, v chaosu na začátku 2. světové války. V krátkém čase, …

Byla pastýřka malá
Francouzské verše o lásce jsou pověstné: o lásce šťastné i nešťastné, zraňované i zraňující, mladinké, zralé, nevinné, záletné. Vinou se jako červená nit básněmi tohoto galantního národa od raného středověku po dnešek a jako by samy vytvářely jeden jediný příběh, blízký…

Rambo – Rozkaz
Co jiný nazývá PEKLO, on pokládá za DOMOV. Druhý díl příběhů kultovního hrdiny. John Rambo je vyslán na tajnou misi do Vietnamu, kde se má pokusit získat důkazy, že v tamější džungli jsou stále drženi američtí váleční zajatci. John Rambo se vrací! Z přísně střeženého vl…

Jak zabránit klimatické katastrofě
>> „Gates předkládá vůbec nejsrozumitelnější vysvětlení toho, co je příčinou oteplování naší planety, jak měřit vliv myriády lidských činností na tento ohromující a zdánlivě nevypočitatelný problém, a konečně jak se s tím efektivně vypořádat. Je to nejužitečnější návod …

Věže, příběh 11. září
11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k …

Radikálna otvorenosť
Nemusíte sa rozhodovať medzi aroganciou a submisívnosťou. Radikálna otvorenosť vás naučí vyjadrovať sa zdvorilo a zároveň jednoznačne. Žiadna bezočivá agresivita, manipulatívna falošnosť ani zhubná empatia. Základom radikálnej otvorenosti je osobný záujem a priama konfr…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

První parta
V románu První parta Karel Čapek nepopisuje vizi budoucnosti, ani nevaruje před neuváženými činy lidstva. Prostřednictvím hlavního hrdiny velice přesně zachycuje pocity mladého člověka naplněného sny, touhami a nejistotou. Pocity, které velmi dobře zná každý z nás. Jde …

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Padesát odstínů svobody
Ve chvíli, kdy se Anastasia Steeleová poprvé setkala s mladým úspěšným podnikatelem Christianem Greyem, netušila, jak moc se jí změní život. Ana od počátku věděla, že se musí naučit sdílet s Christianem jeho styl života, který jí nikdy nebyl vlastní, on se musí na oplát…

Taliančina pre začiatočníkov A1-A2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina-slovná zásoba A1_A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas taliančinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextovom učení, t…

Tyrolské elegie a Dopisy z Brixenu
Karel Havlíček Borovský (1821 - 1856) český básník, novinář a politik byl za svou novinářskou činnost v roce 1851 odvezen do vyhnanství do Brixenu tehdy v jižních Tyrolích, dnes Bressanone v severní Itálii. Ve vyhnanství byl až do roku 1855. O své cestě do Brixenu napsa…

Panny
Edward Fosca je vrah. Mariana je o tom přesvědčená. Jenže pohledný a charismatický profesor řecké tragédie je na Cambridgeské univerzitě nedotknutelný. Studenti ho zbožňují, zejména členky tajného studentského spolku nazvaného Panny. A právě z jejich řad vzešla první ob…

MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 3:1) - 1. finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 3:1) - 1. finále 1. třetina 1:0 2. třetina 1:0 3. třetina 1:1 Branky: 10:35 Kaberle (Hlaváč), 37:20 Ručinský (Dvořák, Sýkora), 59:29. Dvořák (Šimíček) - 54:42 Lind komentují Aleš Procházka a Tomáš Lörincz

Majonéza k snídani
Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlep…

Sleva 30% - Zůstaň se mnou
V jednadvaceti letech nemá Calla moc zkušeností. Nikdy se nelíbala, nikdy neviděla oceán, nikdy nebyla v zábavním parku. Jak vyrůstala, byla svědkem událostí, které by žádné dítě vidět nemělo. Stále si v sobě nese fyzické a emocionální jizvy ze soužití s drogově závislo…

BUSINESS RISK BUSTER INTERVENES 2
Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can cause big trouble. In the second part, which takes place at a well-known seaside resort, you will learn how the business ri…

Církevní dějiny v zrcadle času III.
Konec druhé světové války v roce 1945 a jubilejní rok 2000. Mezi těmito dvěma milníky nacházíme mnoho událostí a osobností, které mají na další dějiny církve rozhodující vliv. Církevní historik profesor Martin Weis hovoří například o tom, jak se odsun Němců promítl v ko…

Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem
Vzdělávací cyklus Ctirada Václava Pospíšila je snahou o teologické uchopení mariánské úcty. Autor uvádí do současného stavu mariologie v našich zemích. Podává zároveň to nejdůležitější z biblické teologie na dané téma. Tématem třetí části je bytostné zakořenění Mariina …

Dějiny křesťanského výtvarného umění
Jak se křesťanské výtvarné umění proměňovalo v průběhu věků? Tuto otázku zodpovídá historik umění Prof. Jan Royt, který posluchače seznamuje s hlavními epochami dějin křesťansky orientované výtvarné tvorby od raných dob až do 20. století.

Francúzština pre mierne pokročilých B1, časť 1
Ďakujeme za váš záujem o kurz Francúzština- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už francúzštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname…

Pod znakem orla
Píše se rok 42 našeho letopočtu a ke II. legii, nejúdernější jednotce celé římské armády, právě dorazil do Germánie nový rekrut Quintus Licinius Cato. Mladý voják, který se až dosud potýkal především s knihami, se musí vyrovnat nejen se všemi těžkostmi tuhého vojenského…