Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hunger Games - Síla vzdoru

Audiokniha Hunger Games - Síla vzdoru

Délka:

12 hod 4 min

Čte:

Tereza Bebarová

Vydavatel:

Fragment

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Poslední výprava rytíře Rolanda

Poslední výprava rytíře Rolanda

Z osmdesáti veršovaných francouzských legend, zachycených mezi lety 1175-1250, vybral Václav Cibula pro knižní vydání pět nejcharakterističtějších, jež nejvíce přibližovaly atmosféru rytířské společnosti. Jednu z nich vám nabízíme v neopakovatelném přednesu Zdeňka Štěp

Obrázek podcastu Pohádky skřítka Medovníčka a Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka

Pohádky skřítka Medovníčka a Pohádky skřítků Medovníčka a Barvínka

Pohádky skřítka Medovníčka - Pod osamělým mohutným dubem uprostřed paseky si postavil svoji chaloupku malý mužíček – skřítek Medovníček. Nenosil plnovous jako ostatní skřítkové a měl zdravé červené tváře, protože moc rád jedl med. Také byl kamarád se všemi včelkami v ok

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej I. - Velký král

Přemyslovská epopej I. - Velký král

Historická sága začíná v českém knížectví, v němž se vlády ujímá mladý Přemysl Otakar I. Země je rozvrácena rodovými spory a oslabena agresivní politikou císaře. Přemysl se však nemíní vzdát. Miluje vlast svých předků a touží po moci. Vede obratná diplomatická jednání a

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Zvítězit v boji o čistotu

Zvítězit v boji o čistotu

Seminář s podtitulem Křesťané a zdravý vztah k sexu. Záznam dvoudenní konference s Jamesem Cecym. James je znám jako zanícený a svědomitý učitel Bible, svoje semináře má nejen v církvích, ale i na vysokých školách. Jeho vyučování je zaměřeno na potřebu osobní čistoty a

Obrázek podcastu Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování

Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování

Původní LP album XM 60005 "Vyprávění Emila Zátopka o životě a sportování" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní tento titul vychází poprvé digitálně. EMIL ZÁTOPEK (*9. září 1922 – †21. listopadu 2000)

Obrázek podcastu Smrt Pazuchina

Smrt Pazuchina

Michail Saltykov-Ščedrin se ve svých komediích vysmíval hrabivosti a neotesanosti svých současníků. Hra Smrt Pazuchina se točí kolem událostí, které rozvíří hrstka dědiců po smrti bohatého statkáře. V roce 1991 inscenaci nastudovala Lída Engelová.V titulní roli Ivana Pr

Obrázek podcastu 09. Chorvatština - cestovní konverzace

09. Chorvatština - cestovní konverzace

9. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Lakomec

Lakomec

Pětiaktová hra v próze, jejímž hlavním hrdinou je lichvář a chorobný lakomec milující více než kohokoli z bližních svoje peníze, byla napsána v roce 1668. Dnes patří k nejoceňovanějším Molièrovým hrám, ale v době svého vzniku velký ohlas nevzbudila. Obliba komedie přišl

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

Těžko bychom hledali čtenáře, který by už od dětských let neznal – většinou ovšem v úpravách či převyprávěních – jádro tohoto klasického díla anglické literatury. A kolik nejrůznějších robinsonád se inspirovalo během staletí Defoeovým barvitým líčením, které vzniklo v r

Obrázek podcastu Portrét básníka Vítězslava Nezvala

Portrét básníka Vítězslava Nezvala

Původní LP album 1118 1213 Portrét básníka Vítězslava Nezvala vydal Supraphon v roce 1972 - nyni titul vychází poprvé digitálně: "(autor) je si rovněž vědom, že způsob, jímž splnil a splňuje svoji úlohu, není jeho výhradní osobní zásluhou, že sebepříznivější založení p

Obrázek podcastu O život

O život

Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa

Obrázek podcastu Lektorské dovednosti

Lektorské dovednosti

Plná srozumitelných, konkrétních a osvědčených nápadů, tipů, triků a doporučení. Jak pracovat se skupinou i jednotlivcem, jak řešit obtížné a koplikované situace, metody učení a jejich použití. Hlavním záměrem bylo především popsat, co to znamená, jestliže v různých for

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Technická polština A1-B1

Technická polština A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technické polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i

Obrázek podcastu Ottla

Ottla

Životopisná hra o nejbližší sestře Franze Kafky.Ottla byla nejen Kafkovou důvěrnicí, často mu pomáhala i s věcmi praktickými, s kterými si dovedla lépe poradit. Pomáhala mu hledat samostatné bydlení, pronajala a upravila domek ve Zlaté uličce, kde mohl nerušeně po práci

Obrázek podcastu Zlaté kapradí (1961)

Zlaté kapradí (1961)

Do Zlatého rozhlasového fondu patří pohádka Jana Drdy, kterou v citlivém a básnickém dotvoření a zpracování Františka Pavlíčka nastudoval v roce 1961 režisér Jan Berger společně s významnými českými herci.Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Štěpánek), ovčák (Luděk Munzar

Obrázek podcastu Nebožtík Nasredin

Nebožtík Nasredin

Pohádkový příběh na orientální motivy napsal Josef Kainar už v roce 1959. Zasadil ho do exotického prostředí, nebyl by to však Kainar, autor zřetelně satirického a politického myšlení, aby hlavní postavu taškáře Nasredina neobdařil rysy a vlastnostmi, jež byly známé a

Obrázek podcastu Jiří Anderle v Pavlíkově

Jiří Anderle v Pavlíkově

Natočeno v březnu 2016 v Pavlíkově, výběr sestavil Tomáš Černý Láska za lásku je série zvukových obrazů, které se na tehdejší stanici Praha začaly vysílat prvního května roku 1997. Těžko by někdo prorokoval, že další a další skici, lepty, suché jehly, akvarely či oleje

Obrázek podcastu Zdochlinárka

Zdochlinárka

V „Martinus cena fantázie“ súťažil už niekoľkokrát a v roku 2017 sa jeho poviedka Zdochlinárka dostala do zborníka vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok

Obrázek podcastu Zlaté tajemství

Zlaté tajemství

V pohádce Zlaté tajemství se vypravíme na španělský zámek Alhambra a budeme pátrat po starém maurském pokladu, který se prý podle pověsti ukrývá v jeho podzemí.

Obrázek podcastu Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta

Velký otec moderní literatury, Giovanni Boccaccio, napsal své nejslavnější dílo v polovině 14. století. Od té doby žil Dekameron po celá staletí oslavován i zatracován, parafrázován, napodobován. Zesta příběhů, které si v Dekameronu vypráví společnost sedmi mladých uroz

Obrázek podcastu 08. Ruština - cestovní konverzace

08. Ruština - cestovní konverzace

8. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Zavražděný sen a jiné povídky

Zavražděný sen a jiné povídky

„Zastavila se, v očích hrozný úlek. Nepromluvila a já také nic neříkal.“ Jeden z našich předních autorů psychologické prózy osvědčil mistrovský talent nejen při psaní románů, které dnes patří ke kanonickým dílům české meziválečné literatury, ale i ve své bohaté a pestré