Audiokniha Humoristické povídky Stephena Leacocka II

Písečný muž
Byl to právě komisař Joona Linna se svým kolegou, který před třinácti lety dopadl nebezpečného sériového zabijáka Jurka Waltera, jehož řádění ale záhadně pokračovalo a ohrožovalo detektivovy nejbližší. Dávno zahojené rány se znovu otevírají, když se jedné chladné zimní …

Polština na dovolenou
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Polštiny na dovolenou. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty…

Běžkyně
Porážka je matkou úspěchu – čínské přísloví Když vrcholový čínský plavec spáchá těsně před začátkem pekingských her sebevraždu a další nadějný reprezentant zemře v náručí milenky, vypadá to s olympijskými ambicemi nejlidnatější země světa povážlivě bledě. Zanedlouho nav…

Pohádky 2
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu druhý díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

PAX 3/4: Dívka ze záhrobí & Neviditelný zloděj
Pokračování příběhů bratří Alrika a Vigga z audioknihy PAX: Hůl prokletí & Grim přízrak Během halloweenských oslav zaútočí na děti ve škole postava ve velmi přesvědčivém kostýmu, pod nímž se skrývá… skutečný přízrak! Mohou ho Alrik s Viggem zastavit? Aby zachránili své …

Desetkrát klidnější
Lépe se můžete cítit už teď. Vaše úzkost tu nemusí být napořád. Ať už bojujete s generalizovanou, sociální, panickou, nebo jinou úzkostí, delší, či kratší dobu, doktorka Kirren Schnack vám ve své knize Desetkrát klidnější nabídne praktické rady, jak se s ní naučit praco…

Pomsta bílého jednorožce
Častolov z Frýdlantu přijde za nevyjasněných okolností o manželku Anežku. Najdou ji mrtvou pod skálou, na které se tyčí rodový hrad. Popravce uzavře její smrt jako nešťastnou nehodu, záhy nato je však zabit i on. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu slíbí své ženě Ludm…

Zahrada a legenda o zachránci
Marty je obyčejný kluk, který se rád toulá městem a objevuje skrytá zákoutí. Jednoho dne narazí na omšelou zeď, kterou nedokáže přelézt. Svou tajemností ho uhrane tak, že se k ní začne vracet. Má totiž pocit, že ho k ní něco táhne. Netuší, že Zahrada, kterou zeď chrání,…

Svědectví
Musíme všichni táhnout za jeden provaz, nebo na něm budeme viset každý zvlášť. A co když ne? I patnáct let poté, co služebnice Fredova uprchla z Republiky Gileád, trvá na území Nové Anglie krutovláda založená na zotročení zdravých žen schopných rodit děti. Stav prohnilé…

Boží bojovníci
„Koho mám zradit? Koho prodat? Koho vydat na smrt? Druhý díl z Husitské trilogie je opět směsí rytířské romance, fantasy románu a napětí, okořeněného velkou dávkou humoru od mistra polské fantasy. Nastal rok páně 1427. Papež Martin V. vydal bulu Salvatoris omnium, ve…

Bella a Sebastián: Útulek na Velkém Baou
Psa, jako je Bella, by si přál každý! Dětská kniha o přátelství osiřelého chlapce a pronásledovaného psa oslovuje už několik generací čtenářů. Na samotě vysoko v Pyrenejích vyrůstá chlapec Sebastián. Jeho matka po porodu zemřela a sirotka se ujal starý César, který ho…

Dcery naděje
KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ OSUDNÝ DOPIS NEČEKANÁ ŠANCE Wiesbaden, 1959 Kavárnu U Anděla nyní vede dcera Hilda a vnáší do tradičního domu svěží vítr. Skutečnou šťastnou náhodou se stane nový cukrář, jehož svůdné dortové kreace lákají do kavárny čím dál víc hostů. Hilda a …

Pravé činy právě teď
Naučte se dělat, co je správné, i když to není snadné. Ve svém jádru je spravedlivost velice jednoduchá. Každý z nás má schopnost vycítit v téměř každé situaci, co je správně. Všichni obdivujeme ty, kdo drží slovo. Nesnášíme lháře a podvodníky. Oslavujeme ty, kteří něco…

Steny záhrobí
Benedikta Klausnera pronásledují stíny minulosti. Pátrání po smrtícím tajemství vede až ke kořenům mezinárodní pojišťovací společnosti. Nenávist nepřátel a touha po pomstě zasáhnou nekromantovu rodinu i kolegy v plné síle. Někdo chce, aby Benedikt trpěl. Tentokrát bude …

Pyramida
Jak to vlastně všechno začalo? Mnohé fanoušky série o komisaři Kurtu Wallanderovi zajímalo, co se dělo před 8. lednem 1990 – tedy před oním časným zimním ránem v Ystadu, kdy tenkrát téměř třiačtyřicetiletého policistu vzbudil telefonát na začátku Vrahů bez tváře. Pětice…

Politická filozofie
Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t…

Želary - Jozova Hanule
Je to silný lidský příběh, brilantně napsaný autorkou, která se po roce 2000 náhle zjevila a zazářila na literárním nebi. Věra Hofmanová alias Květa Legátová byla za knihu Želary v roce 2002 vyznamenána Státní cenou za literaturu. Novelu Jozova Hanule lze chápat jako po…

Don Giovanni
Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji…

Dialog pro hlas muže a ženy
Dramatická báseň Petra Skarlanta z r. 1982 o přátelství a lásce mladého manžeského páru. Hudebně dramatická kompozice a literární příběh. Účinkují: Viktor Preiss a Jana Preissová.

V ráji šumavském
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Handmade byznys
>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím …

Mumínci: Tatínek a moře
Jaké taje ukrývá „opuštěný ostrov“? Změna je život. Rodina mumínků se nalodila a přestěhovala do nového domova: na ostrov, který zmáhají vichry a vlnobití. Tatínek by se tu ze srdce rád stal strážcem majáku a poznal veškeré jeho záhady, ale protože nesvede rozsvítit sig…

Plzeňské mordy
Úvodní příběh audioknižní řady Letopisy královské komory, odehrávající se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského, je zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pom…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…