Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Humor Vlasty Buriana 2

Audiokniha Humor Vlasty Buriana 2

Délka:

1 hod 15 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova

Obrázek podcastu Řek Zorba

Řek Zorba

Velkolepá oslava života, přirozenosti a chuti žít. "Carpe diem." EDICE LEGENDY s příběhem oslavy života podle knižní předlohy oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní. Knižní předloha oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní roli člověka, který dokáže vychut

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Bez naděje

Bez naděje

Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního

Obrázek podcastu Sattasaí

Sattasaí

Antologie staroindické poezie. Básně rozličných autorů a také autorek do výboru s názvem Sattasaí podle tradice zařadil král Hálah z dynastie Sátaváhanů, vládnoucí počátkem 1. století na území dnešního Ándhrapradéše, podle jiných verzí bývá vznik antologie datován zhrub

Obrázek podcastu Slepá mapa

Slepá mapa

„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př

Obrázek podcastu Môj Macík

Môj Macík

Hračky malej Ely si lámu hlavu nad tým, čo sa asi stalo, že sa s nimi Ela prestala hrávať. Veď s nimi obyčajne trávila celé dni. A teraz? Hneď ráno odíde z detskej izby a vracia sa až po obede. Vari si našla nových, lepších kamarátov? Špekulujú nad tým, či sa nebodaj na

Obrázek podcastu Případ Aleny Struskové

Případ Aleny Struskové

Vražda kvůli uniformě SS. Když zmizí stará dáma Alena Strusková, najme pražská židovská obec detektiva, aby ji vypátral. Stopy vedou až ke konci druhé světové války. Když se ztratí svérázná stařenka Alena Strusková, narozená těsně po válce, nejprve tomu nikdo nevěnuje z

Obrázek podcastu Člověk obojživelník

Člověk obojživelník

Scenárista Radek Veselý upravil předlohu Alexandra Romanoviče Běljajeva, spisovatele, který se celý život věnoval vědeckofantastické literatuře, a jak sám přiznával, velmi na něho zapůsobila právě četba děl Julese Verna. Hlavní postava románu, doktor Salvátor, je pod tl

Obrázek podcastu Angličtina – Slovesa pro mírně pokročilé

Angličtina – Slovesa pro mírně pokročilé

Sloveso je nejdůležitější část každé věty. Tento kurz vám nabízí stručný přehled nejdůležitějších sloves pro mírně pokročilé Ke každému slovesu máte k dispozici i příkladovou větu, takže si konkrétní sloveso díky jeho použití v kontextu lépe zapamatujete. Zároveň si s k

Obrázek podcastu Usedlost

Usedlost

Jeden dům, čtyři století rodinných tajemství. Veterán třicetileté války Mats nachází domov v pustině na západě Finska, v místě zvaném Nevabacka, obklíčeném lesy a mokřady. Tuší, že tu žijí i jiné bytosti než zvířata a ptáci. Místní jsou s nimi zadobře, nebo se jim vyhýb

Obrázek podcastu Dcera impéria

Dcera impéria

První kniha ze Ságy o impériu zavede posluchače na druhou stranu trhliny. Domovský svět tsuranů, jejichž výpadům museli čelit hrdinové série Trhlinové války, se od Midkemie liší v mnohém. Vládnou zde přísné tradice a nelítostná politická hra. V ní musí obstát mladá Mara

Obrázek podcastu K moři

K moři

Když k moři vyrazí nevlastní sestry, idyla se nekoná… Petrův život rozsekl vedví odchod od manželky Magdy i jejich dětí a založení nové rodiny s Klárou. Osud ho ale přiměje k tomu, aby jednoho léta vyrazil na dovolenou v doprovodu všech čtyř dcer. A i když dívky mají zr

Obrázek podcastu Izolovaní

Izolovaní

KRVAVÁ POMSTA STÍHA AJ NEVINNÝCH Ilustrátorka komiksov Linda sa utiahla na ostrov Helgolandv Severnom mori, aby unikla bývalému priateľovi, ktorý ju ustavične prenasleduje. Brat jej zabezpečil útočisko v priateľovom dome, ale Linda si je zrazu istá, že tam nie je sama.

Obrázek podcastu Kdo rozváže pás Orionu

Kdo rozváže pás Orionu

Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih

Obrázek podcastu Vančura: Kosmas

Vančura: Kosmas

Komentář k pův. LP 0 68 0410 z r. 1975: "Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má být vypravován, abyste poznali kuchaře, ja

Obrázek podcastu Orten: Čemu se báseň říká

Orten: Čemu se báseň říká

JIŘÍ ORTEN (*30. 8.1919 – †1.9. 1941) Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0633 "Jiří Orten Čemu se báseň říká" vydanému Supraphonem v roce 1970 a nyní vydávánému poprvé digitálně: "Když je na světě druh lidí, kterému se říká básníci, a Vy přece víte, co to znamená, pa

Obrázek podcastu Rozum a cit

Rozum a cit

Poslechnout hlas svého srdce, nebo si zachovat chladnou hlavu? „Několikrát zfilmovaný oblíbený román o hledání svého místa na slunci a opravdové lásce, která musí překonat dobové konvence a nemilosrdné intriky.“ Román sleduje tři sestry Dashwoodovy, které se musí přestě

Obrázek podcastu A collection Of First World War Poetry

A collection Of First World War Poetry

Audiokniha A collection Of First World War Poetry namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. This collection reflects the wide variety of poems written, in the English language, about The War that Will End War (H.G. Wells, 1914). The collecti

Obrázek podcastu Legenda

Legenda

Druss, vládce sekery, se stal námětem k pověstem — příběhy o mocném válečníkovi se vyprávěly po celé zemi. Ale jak příběhy s vyprávěním rostly, Druss sám stárnul. Obrátil se zády ke slávě a stáhl se do svého doupěte vysoko v horách. Prošedivělý starý válečník zde žije v

Obrázek podcastu Zlatý syn

Zlatý syn

Stane se Darrow rozhodujícím pěšcem v nelítostné partii nejmocnějších rodů Sluneční soustavy? Od událostí v Institutu uplynuly zhruba dva roky a Darrow se mezitím stal jedním z elitních Nejvyšších zjizvených a oblíbencem samotného arciguvernéra Marsu Nerona au Augusta –

Obrázek podcastu Purpurová síť

Purpurová síť

Oddělení analýzy případů v čele s Elenou Blancovou se pokouší rozkrýt tajnou organizaci Purpurová síť, která šíří nahrávky s mučením lidí. Pro Elenu je případ velice osobní, protože se spolkem se zapletl i její ztracený syn Lucas. Z oběti se ale proměnil v mučitele a te

Obrázek podcastu Kolo času VIII.: Cesta nožů

Kolo času VIII.: Cesta nožů

„Kdo chce jídat s mocnými, musí vyšplhat po cestě nožů.“ Zatímco se Mat zotavuje ze svého zranění, svět nadále sužuje spalující horko vyvolané Temným. Nezbývá než doufat, že Nyneiva s Elain konečně dokážou – za pomoci dalších Aes Sedai, hledaček větru z Mořského národa,

Obrázek podcastu V lese visí anděl

V lese visí anděl

Policejní detektiv Holger Munch se chystá do důchodu, v němž si chce užít vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuji

Obrázek podcastu Kniha ztracených vzpomínek

Kniha ztracených vzpomínek

Jedenáctiletou Lisavet Levyovou o křišťálové noci otec ukryje před nacisty na tajemném místě nazývaném Časoprostor, což je knihovna, kde jsou uchovávány vzpomínky minulosti. Když se otec nevrátí, Lisavet zde zůstává uvězněná, prochází vzpomínkami zemřelých a snaží se je