Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hudbu, kterou má ráda, vybírá prof. Zuzana Růžičková

Audiokniha Hudbu, kterou má ráda, vybírá prof. Zuzana Růžičková

Délka:

56 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Die Verwandlung

Die Verwandlung

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé studenty. Franz Kafka ist einer der bedeutendsten deutschsprachigen Erzähler des 20. Jahrhunderts. Seine Erzählung „Die Verwandlung” thematisiert in un

Obrázek podcastu 17. Finština - cestovní konverzace

17. Finština - cestovní konverzace

17. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Dobrodružství hraběte Lydericha

Dobrodružství hraběte Lydericha

V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Pirát jménem Šampaňský

Pirát jménem Šampaňský

Malý Jirka by si rád hrál s kamarády, ale žádné ještě nemá. A tak na sídliště, kde bydlí, přivolá pirátskou loď s kapitánem a mluvícím papouškem. Ta loď je podivuhodná, protože umí plout, i když kolem ní není moře. Díky tomu se Jirka spřátelí s dvěma kluky, společně nas

Obrázek podcastu Smrt ve Vratislavi

Smrt ve Vratislavi

Při diplomatických jednáních ve slezské Vratislavi zmizí vyslanec českého krále. Na příkaz Přemysla Otakara II se proto do Polska vydává královský prokurátor Oldřich z Chlumu i v doprovodu své ženy Ludmila, velitele Diviše a panoše Oty. Protože jde o delikátní diplomati

Obrázek podcastu S Medovníčkem do pohádky a Medovníčkova dobrodružství

S Medovníčkem do pohádky a Medovníčkova dobrodružství

S Medovníčkem do pohádky - Další pohádkové příběhy oblíbeného skřítka Medovníčka, který se stará nejen o včeličky, ale o všechna zvířátka. Tentokrát vyléčí včelce křidélko, které si pochroumala o trn na šípkové růži, asistuje při běžeckém závodě hlemýžďů, vrátí duhovou

Obrázek podcastu Fata Morgana

Fata Morgana

Je 7. prosince 1941 a Fata Morgana je starý prorezlý parník, který snad kdysi byl schopen přeplout Atlantik. Za mírových dob by nikoho ani nenapadlo s ním podobnou plavbu podnikat. Teď ale všichni jeho cestující, přesněji uprchlíci z nejrůznějších koutů Evropy, netrpěli

Obrázek podcastu Volání netvora

Volání netvora

Příběhy jsou jako divá zvěř. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody. Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než real

Obrázek podcastu Smysluplná práce

Smysluplná práce

Včely nečekají. Nečekají, až jim někdo poručí, nečekají na dokonalost, nečekají na pozdější dobu. Ani my nemusíme čekat. Dnešek nesmíme promarnit. Přehodnocení toho, čím může být práce a vedení, z hlavy vizionáře, známého autora a myšlenkového vůdce Setha Godina. Proč m

Obrázek podcastu Vinnetou

Vinnetou

Svět, kde čest a přátelství stále něco znamenají. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním jeho přítel Old Shatterhand. Dva muži hájí spravedlnost a čest bílých i rudých bratrů proti všem zlosynům. Nejslavnější náčelník Apačů vstupuje na scénu. A s ním j

Obrázek podcastu Paměti

Paměti

Edvard Beneš sepsal jako jeden z mála známých politiků druhé světové války své paměti. Druhý československý prezident je pojal jako veřejnou obhajobu svých skutků během jednoho z nejtěžších období našich dějin. Mapuje v nich stěžejní dějinné události od 20. let 20. stol

Obrázek podcastu Šťastný život

Šťastný život

„Budu šťastný, až dostanu... Budu šťastný, až udělám...“ Jak můžete den za dnem prožívat větší míru štěstí bez ohledu na to, co se ve vašem životě právě odehrává? Štěstí nepřichází jako odměna za to, že něco získáme nebo něčeho dosáhneme. Štěstí bývá naopak příčinou: ne

Obrázek podcastu Projev presidenta T.G.Masaryka

Projev presidenta T.G.Masaryka

TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK (*7. března 1850 – †14. září 1937) Projev presidenta Osvoboditele T.G.Masaryka proslovený k poslancům Národního shromáždění na Hradě pražském k 10. výročí Čs. republiky 28.10.1928 Zvuková kvalita odpovídá historickému snímku - jedná se o přepis d

Obrázek podcastu Blackout

Blackout

Totální výpadek proudu rozpoutá chaos s děsivými následky. Jedné chladné únorové noci zhasnou všechna světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato i v Rakousku, Německu, pak ve Švédsku, Francii, Belgii a Švýcarsku. V celé Evropě se hroutí elektrická síť, zhasnou pouličn

Obrázek podcastu A Faraway World

A Faraway World

Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do

Obrázek podcastu O dracích a lidech

O dracích a lidech

Už je to dávno, co se svět rozpadl. Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé. Už je to dávno, co světu vládli draci. Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté a pase po měňavcích. Řád, jehož členové a

Obrázek podcastu Čekání na spoušť

Čekání na spoušť

Jsme v tom všichni spolu, ale nakonec každý sám za sebe… Na dovolené u moře, v autě uprostřed kolony nebo třeba na půdě pohřebního ústavu se odehrává děj románu Čekání na spoušť, rafinovaně spletený z osmi příběhů, mezi nimiž se klene několik desítek let. Osm mužů a žen

Obrázek podcastu 3x Salanderová & Blomkvist #2

3x Salanderová & Blomkvist #2

3× Salanderová & Blomkvist Švédsko, a idyla? K smíchu. Tamní drsné vody melou břehy nejvíc. Ona je svéhlavá asociální osoba, tělo má samou kérku a její zraněné duši není co závidět, zato v komunitě hackerů nemá konkurenci. On je investigativní novinář a vypátrá každou

Obrázek podcastu Francúzština do práce A1-B1

Francúzština do práce A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Francúzština do práce A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v práci a pri obchodných kontaktoch so zahraničnými partnermi. Kurz je založený na kontextovom učení,

Obrázek podcastu Ústav

Ústav

Dá se vůbec omluvit únos dítěte? I ve vyšším zájmu? Dvanáctiletý Luke je jedné temné noci unesen do záhadného Ústavu, který připomíná spíš vězení se zvýšenou ostrahou. A jako by to nestačilo, neznámí únosci mají pro chlapce a dívky vytržené ze svých domovů vysoce nebezp

Obrázek podcastu Čokoláda pro wehrmacht

Čokoláda pro wehrmacht

Dieselpunkový román z alternativní historie druhé světové války. Vítejte v Praze roku 1942 — ve městě plném dieselpunkové estetiky velkých strojů a divokých jazzových večírků, stejně jako každodenního strachu z nacistických represí. Ulicemi se prohánějí jezdci na hyperm

Obrázek podcastu Krakatit

Krakatit

Čapkovi se román psal velmi těžce. Není divu – zpracovává v něm totiž i své osobní dilema. V té době je totiž postaven před otázku, zda se oženit se svou přítelkyní Olgou Scheinpflugovou. Lékaři ani rodina, vzhledem k jeho neutěšenému zdravotnímu stavu, nejsou této vari

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu O troch grošoch

O troch grošoch

Viete deti, ako sa dá vyžiť z troch grošov? Tak nad tým si veru lámali svoje učené hlavy aj kráľovskí radcovia. Stále sa im totiž málila ich pláca, a tak im pán kráľ dal za príklad istého chudobného studniara, ktorý nielenže vyžije z troch grošov, ale pri tom ešte navyš