Audiokniha Hry - Sladký život blázna Vincka

Život ve staletích – 15. století
Jak se žilo lidem ve 15. století? Čtvrtý díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 15. století. V dalším dílu cyklu Život v…

Řeka zázraků
S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek vás jako řeka provede padesáti lety života. Mění se kulisy, lidé i pocity. V detailech a s otevřeností, kterou nenajdete v bulvárn…

Dary pre rybára
Pred ľudskou závisťou sa treba mať na pozore. Lebo aj dobrého, úprimného človeka dokáže veľmi rýchlo ožobráčiť. Presvedčil sa o tom aj jeden rybár. Našiel zraneného vodného vtáka žeriava a keďže mal dobré srdce, nezištne mu pomohol. Nebol to však len taký obyčajný vták.…

Antická knihovna
Z obsáhlého komentáře k původnímu 2 LP kompletu 2 58 0431 Antická knihovna, jenž vydal Supraphon v roce 1970 a nyní jej vydává poprvé digitálně:..Podle vzpomínek na skutečný proces se Sókratem, ale především podle své ideální představy o tom, jak má vypadat opravdový fi…

Bridgertonovi V: S láskou, Eloise
Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na j…

Schůzka se smrtí
{'cs': 'Hercule Poirot v nelehké situaci: Rozluští případ do 24 hodin? Jako vždy však chce odhalit celou pravdu, nikoliv pouze pachatele...\n\nNámět na detektivní román Schůzka se smrtí získala Agatha Christie při cestách se svým mužem, archeologem Mallowanem, který pro…

Sen Ockerwee
Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem, …

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Život a dílo skladatele Foltýna
„Tak tohle by nešlo, pane Foltýne,“ řekl jsem. „Takhle by to naprosto nešlo. Můžete to zahodit a začít znovu.“ Byl úplně zdrcen a namáhavě polykal. „Vy myslíte, že je to tak špatné?“ „Docela špatné,“ řekl jsem. „Máte tam dobré věci, ale dohromady je to špatné.“ Poslouch…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Podnájemnice v závoji
Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh …

Já, robot
Děsíte se nástupu umělé inteligence? Prozkoumejte vyhlídky lidstva v devíti legendárních povídkách otce robotické etiky! Lidstvo vyvinulo zástupy umělých bytostí a může si pískat. Mechaničtí pomocníci obstarají vše, na co si jejich pánové vzpomenou. Pohlídají děti, zast…

Kolo času VIII.: Cesta nožů
„Kdo chce jídat s mocnými, musí vyšplhat po cestě nožů.“ Zatímco se Mat zotavuje ze svého zranění, svět nadále sužuje spalující horko vyvolané Temným. Nezbývá než doufat, že Nyneiva s Elain konečně dokážou – za pomoci dalších Aes Sedai, hledaček větru z Mořského národa,…

Temná noc
Před devíti lety učinili rodiče očekávající druhé dítě běžné rozhodnutí – dovolili své dceři přespat venku v zahradním domku. Netušili ovšem, jaké děsivé následky to bude mít. Holčičku už nikdo nikdy neviděl. Když je pak po letech během policejní razie objeveno dívčino …

Noční let
S kniplem v ruce vzdorovali zemské přitažlivosti i běsnícím živlům... O statečných mužích na létajících strojích v dřevních dobách letecké dopravy, ale také o těch, kteří je vysílali na jejich nebezpečné cesty, pojednává Exupéryho román Noční let, při jehož psaní autor …

Patriot
V knize najdete život Alexeje Navalného popsaný jeho vlastními slovy. Dočtete se o jeho dětství v Sovětském svazu, o politickém prozření, o milované rodině, o upřímném a zapáleném odporu proti zkorumpovanému režimu, a hlavně o lásce k Rusku a k jeho lidu. Travičský atak…

Till Eulenspiegel
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Till ist ein Narr, der stets zu Scherzen und zu Streichen aufgelegt ist. Lustige Geschichten in einer vereinfachten Nacherzählung über Deuts…

Pán prstenů: Dvě věže
Dvě věže jsou pokračováním audioknihy Společenstvo Prstenu, v němž sledujeme osudy jednotlivých členů rozpadlého Společenstva. Hobiti Frodo a Sam s Prstenem putují na vlastní pěst do říše Temného pána, zatímco druhé dva hobity, Pipina a Smíška unášejí skřeti, jimž jsou …

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

O Perejdovi
Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti. Příhody čertíka Perejdy ve skvělém hereckém obsazení.Osoby a obsazení: vypravěč (Eduard Cupák), čertík Perejda (Ladislav Mrkvička), ježek (František Filipovský), víla Světluška (Miroslava Hozová), loupežník Valibuk (Pet…

Bílá velryba (rozhlasová hra)
Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135 …

Balada o pilotovi
Příběh špičkového pilota RAF a jeho osudné srážky s poválečnou československou realitou. Je březen 1946 a bývalý pilot RAF Karel Balík se chystá v Paříži na jeden ze svých posledních letů v barvách ČSA. Čeká ho velká kariéra u konkurenčních KLM. Praha hlásí ideální podm…

Kabaret U dobré pohody (5)
V roce 1978 vyšlo LP album s prvním dílem Kabaretu U dobré pohody, miniserie, která navazovala na úspěšný televizní pořad. V následujících letech pak postupně vycházely další 4 díly. Ne všechny díly se nám ale zatím podařilo opatřit smlouvami, což je důvodem, proč nepos…

Hurvínkovy Staré pověsti
V roce 1980 vydal Supraphon 2LP Hurvínkovy Staré pověsti, na četné žádosti našich zákazníků je posíláme na digitální prodej v původní délce. První vydání na CD bylo totiž vzhledem k rozsahu záznamu mírně kráceno. Do digitální podoby ale nelze převést tehdejší bohatě obr…

Roviny bytí
Pátý krok k temnotě nese název Roviny bytí a jde o sólo hlavního autora celé série ve třech partech. Howard Phillips Lovecraft, za života díky vlastní neprůbojnosti prakticky nečtený, leč díky přátelům a oddaným fanouškům posléze jeden z nejvlivnějších spisovatelů zabýv…