Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Hrůzostrašné pohádky

Audiokniha Hrůzostrašné pohádky

Délka:

2 hod 33 min

Čte:

Josef Somr

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Portnoyův komplex

Portnoyův komplex

Souložím, tedy zachraňuju lidstvo. A přece to nezvládám bez svého psychoanalytika… V roce 1966 ulehl na gauč věhlasného newyorského cvokaře a rád by se mu vyzpovídal, neboť s jinou formou hříšné relaxace jeho víra nepočítá. Alexander Portnoy – židovský vzorňák v… ehm… K

Obrázek podcastu Odhalené emoce

Odhalené emoce

Naučte se chápat a číst mimické reakce sebe i lidí kolem vás. Celosvětově známý psycholog Paul Ekman v knize Odhalené emoce reflektuje své desetiletí výzkumu a rozebírá naše reakce na emoce – hněv, strach, znechucení, smutek a štěstí. Popisuje jejich kořeny a poukazuje

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Nikdykde

Nikdykde

Richard Mayhew je docela obyčejný mladý Londýňan, který jednoho dne při cestě na důležitou večeři se svou snoubenkou pomůže otrhané zraněné dívce. V tom okamžiku se však jeho život obrátí vzhůru nohama. Labyrin Podlondýna, drsného světa pod slupkou všedního velkoměsta,

Obrázek podcastu Život víry 2023/01

Život víry 2023/01

Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br

Obrázek podcastu Životopisy císařů

Životopisy císařů

Životopisy římských císařů od Caesara po Domitiana zachycují osobní život a povahové rysy jednotlivých panovníků. Suetonius se narodil v r. 70 n. l. a působil jako římský císařský archivář. Jeho nejznámějším dílem jsou tyto životopisy.Životopisy mají podobnou strukturu,

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Počátek

Počátek

Ať jsi kdokoli. Ať věříš čemukoli. Všechno se brzy změní. Fantasticky vynalézavý román od nejpopulárnějšího autora thrillerů na světě. Čte Martin Sláma. Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúča

Obrázek podcastu Život Válečníka

Život Válečníka

Ti, co věděli, mu říkali Nezrozený. Ti, co tušili, říkali, že spálí svět na popel. Tohle je jeho příběh. Tohle je jeho život. Život válečníka. Sebasttyen byl od útlého věku veden k boji. Sám produkt magických genetických manipulací, jež mu propůjčují rychlou regeneraci

Obrázek podcastu Krv nie je voda

Krv nie je voda

Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Žiadne obdobie v Krauzovej krátkej detektívnej praxi nebolo také ťažké ako rok 1992. Bezpečnostní analyti

Obrázek podcastu Závislé vztahy

Závislé vztahy

Sklony k závislému chování se v našich vztazích objevují mnohem častěji, než by se mohlo zdát. Nesprávné uchopení blízkých vztahů přitom brání zdravému sebehodnocení a celkové životní spokojenosti. Dlouhodobé závislé vztahy se mohou stát spouštěčem úzkostných stavů, dep

Obrázek podcastu To bylo poslední představení

To bylo poslední představení

Komentář k původnímu titulu 1018 3320, který vydal Supraphon v roce 1983 a jenž nyní vychází poprvé digitálně: Televizní film Poslední představení získal na ARS-festivalu v Kroměříži Cenu města Kroměříže. Z jeho zvukového záznamu vznikla tato gramofonová deska, která č

Obrázek podcastu Musela jsem zemřít

Musela jsem zemřít

Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt

Obrázek podcastu Politické kauzy

Politické kauzy

Miliony v krabici od vína, kterou obdržel hejtman David Rath. Láska premiéra Petra Nečase k ředitelce jeho kabinetu Janě Nagyové, jež způsobila pád vlády. Podezřelé obálky šéfa Věcí veřejných Víta Bárty. Utajovaná, leč neutajená lánská schůzka místopředsedy ČSSD Michala

Obrázek podcastu Kolmo na Moskvu

Kolmo na Moskvu

Máte někdy chuť vyrazit někam hodně daleko? Třeba na kole? Jen si říkáte, že na takovou cestu nemáte dost času? Milan Martinec ukáže, že i v rámci normální dovolené je možné střihnout si například tři týdny do Moskvy a zpátky. Nebo zajet přes Alpy a Pyreneje k pobřeží A

Obrázek podcastu Uta z Naumburgu

Uta z Naumburgu

Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra

Obrázek podcastu Mortificatio

Mortificatio

Třicátník Nick, živořící skladník parfémů, se v hromadách starých paperbacků, vinylových desek a zatuchlého oblečení marně snaží hledat důvody, proč tu nadále setrvávat. Na zdech svého omšelého bytu si k tomu den co den mučednicky promítá traumata z dětství a opojený ni

Obrázek podcastu Dům duchů

Dům duchů

Audiokniha Dům duchů je nejlepší ukázkou románového magického realismu a okamžitě se zařadil mezi nejúspěšnější díla 20. století. Jedná se o groteskní až dojemný příběh rodiny chilského senátora Estebana Trueby na pozadí složité doby v Chile od počátku 20. století až po

Obrázek podcastu František Nepil v Dobrém jitru

František Nepil v Dobrém jitru

Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Obrázek podcastu Ptáci odlétají

Ptáci odlétají

Elišku Krásnohorskou sledujeme na stránkách knižky Heleny Hodačové od útlého dětství, které prožívá v Praze a později i za sedmiletého pobytu v Plzni. Příběh je zajímavým svědectvím o cestě mladé Elišky k umění, představuje ji jako začínající libretistku, spisovatelku a

Obrázek podcastu Útěky - Lída Baarová

Útěky - Lída Baarová

Otevřenou zpověď herečky Lídy Baarové zachytil v knize Útěky spisovatel Josef Škvorecký. Knížku vydal ve svém torontském nakladatelství na počátku 80. let minulého století. Český rozhlas Olomouc natočil z této knihy pětidílnou četbu na pokračování.Režie se ujal Michal B

Obrázek podcastu Pohodová produktivita

Pohodová produktivita

V této revoluční knize Ali odhaluje, jak může věda o dobré produktivitě změnit váš život. Představuje tři skryté "energizéry", které jsou základem příjemné produktivity, tři "blokátory", které musíme překonat, abychom porazili prokrastinaci, a tři "udržovače", které zab

Obrázek podcastu Hladový národ

Hladový národ

Evropa, rok 1943. Celý kontinent ovládá Říše Thule plná nelidských okupantů. Klaus Klinsmann je vzorný říšský důstojník s jistotou solidního kariérního postupu. To se však mění po setkání s polskou dívenkou, která se transformuje v bytost, s níž se nikdo dosud nesetkal.

Obrázek podcastu Podzimní děsy

Podzimní děsy

Stejně jako u předchozích souborů povídek Zlověstné jaro, Letní záhady a Mrazivé vraždy, i nyní je leitmotivem sbírky roční období, kdy se případy slavných vyšetřovatelů odehrávají. Podzim je obdobím mlhavých rán a vlahých nocí, které se ale s padajícím listím prodlužuj

Obrázek podcastu Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Jak chtěl pan Spejbl na olympiádu

Scénárista Josef Barchánek napsal před lety pro Divadlo S+H tři scénky se sportovní tématikou, které - také díky skvělé interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl a Hurvínek) a dalších herců - neztratily nic na své aktuálnosti. Ocení to nejen malí, ale i větší příznivci dře