Obrázek podcastu Hrubín: Špalíček pohádek

Audiokniha Hrubín: Špalíček pohádek

Délka:

1 hod 20 min

Čte:

Zdeněk Štěpánek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Na konci října

Na konci října

Pandemii se nepostavil žádný vyjukaný pěšák, nýbrž velitel s maršálskou holí. Bude to stačit? Elitní mikrobiolog Henry Parsons se na ženevské konferenci WHO dozví o nákaze v internačním táboře Kongoli u Jakarty, která zabíjí mladé vězně i jejich lékaře. Měl se sice vrát…

Obrázek podcastu Jan Vojáček: Únava není normální

Jan Vojáček: Únava není normální

Proč tolik lidí žije na autopilota a vyčerpání považuje za normu? Funkční lékař Jan Vojáček odhaluje, jak vzniká naše energie, proč se ztrácí a jak ji obnovit. Propojuje nejnovější poznatky o mitochondriích, světle, stravě, spánku, stresu a emocích s principy rovnováhy …

Obrázek podcastu Sicilián

Sicilián

Po dvouletém nuceném exilu na Sicílii se má Michale Corleone vrátit do New Yorku, Kmotr ho však ještě před odjezdem pověří posledním úkolem – má s sebou přivézt Salvatora Giuliana, legendárního sicilského hrdinu, známého pod přezdívkou Turi, který žije mimo zákon a boju…

Obrázek podcastu Kvantová revoluce: Jak kvantové počítače změní svět

Kvantová revoluce: Jak kvantové počítače změní svět

Přejme kvantové fyzice. Slabý je jen ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl. Kvantové počítače, jejichž slibný vývoj pošle už brzy mikročipy i s Mooreovým zákonem na penzi mezi technologické dinosaury, mají šanci zásadně proměnit krajinu naší kaž…

Obrázek podcastu Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme

Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme

Dalajlama patří k největším duchovním autoritám současnosti. Již mnoho let nuceně pobývá v exilu, a snad právě proto může dobře zprostředkovat učení tibetského buddhismu lidem na Západě. Vnáší myšlenky buddhismu do kontextu naší duchovní tradice a způsobu myšlení a odha…

Obrázek podcastu Životní styl blázna

Životní styl blázna

Pokud tě neuspokojuje uspěchaný životní styl moderní společnosti, máš pocit, že ti problémy přerůstají přes „hlavu“, nechceš se honit za věcmi a zážitky, které, jak později zjistíš, jsi vlastně nepotřeboval (ale společnost ti je nabízí), a také už tě unavují neustále de…

Obrázek podcastu Průvodce klimatickou úzkostí

Průvodce klimatickou úzkostí

Jak si udržet chladnou hlavu na zahřívající se planetě. Průvodce klimatickou úzkostí nabízí doporučení a praktické techniky, jak odolávat pocitům viny za stav naší planety. Cenný průvodce světem lidí citlivých vůči životnímu prostředí. Environmentální žal, ekologická v…

Obrázek podcastu Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga

Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Obrázek podcastu Novinářem v Číně 2

Novinářem v Číně 2

Ponořte se do víru zážitků jeho asijské dekády, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen? Jaký byl laureát Nobelovy ceny Liou Siao-po, nejznámější čínský disident? Máme se bát rozpínavosti Číny? Po…

Obrázek podcastu Angličtina do práce A1-B1

Angličtina do práce A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina do práce A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v práci a pri obchodných kontaktoch so zahraničnými partnermi. Kurz je založený na kontextovom učení, to…

Obrázek podcastu Technická angličtina A1-B1

Technická angličtina A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Technická angličtina A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v technickej oblasti. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíčka,…

Obrázek podcastu Panny

Panny

Edward Fosca je vrah. Mariana je o tom přesvědčená. Jenže pohledný a charismatický profesor řecké tragédie je na Cambridgeské univerzitě nedotknutelný. Studenti ho zbožňují, zejména členky tajného studentského spolku nazvaného Panny. A právě z jejich řad vzešla první ob…

Obrázek podcastu Správce impéria: Císař

Správce impéria: Císař

Druhá část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Po dlouhé roky pečlivě připravovaný plán Jira z Anasati má konečně sklidit své ovoce a přinést mu mnohem více než jen titul vojevůdce. Jiro míří přímo na císařský trůn a přitom hodlá odstranit i svého hlavního protivníka –…

Obrázek podcastu Autismus bez masky

Autismus bez masky

>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Obrázek podcastu Klíčem je klid

Klíčem je klid

RYAN HOLIDAY dokázal nadchnout pro moudrost starověku již mnoho čtenářů. Ve své nové knize Klíčem je klid ukazuje na nadčasových základech stoické a buddhistické filosofie, jak se vnitřní klid může stát naší tajnou zbraní. Všichni velcí myslitelé, umělci, sportovci a vizi…

Obrázek podcastu Václav Havel – The Power of the Powerless in the 20th Century

Václav Havel – The Power of the Powerless in the 20th Century

„Truth and love must triumph over lies and hatred.“ Václav Havel. Martin Vopěnka weaves historical events with biographical narratives, describing the essence of a totalitarian society and the individual's yearning for truth. Are there gaps in your children's knowledge …

Obrázek podcastu Hříšný gentleman

Hříšný gentleman

Neodolatelný a nebezpečný alfa samec s tajemstvím. Křehká a zlomená žena s velkou bolestí. Ona jediná se mu dokáže přiblížit – pokud se oba dokážou vzájemně ochránit před svými démony. Izzy Whiteová toho ví o temnotě tohoto světa hodně. Koneckonců z ní kdysi dávno utekl…

Obrázek podcastu Gomora

Gomora

Využít všechno jako prostředek a sebe jako účel… Dnes již kultovní výpověď italského spisovatele a novináře, který jako sedmadvacetiletý reportér odvážně pronikl do nemilosrdného světa současné neapolské mafie. Zasvěcené a mnohdy šokující svědectví o působení camorry a …

Obrázek podcastu Myslete na velké cíle

Myslete na velké cíle

Autoři v audioknize odhalují tajemství jak myslet ve velkém, jednat podle toho a dosáhnout jedinečného úspěchu. Donald J. Trump je ikona a dokonalý příklad amerického úspěchu. Bill Zanker založil firmu The Learning Annex s pěti tisíci dolary. Postupně z ní vytvořil firm…

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Obrázek podcastu Technická francúzština A1-B1

Technická francúzština A1-B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Technická francúzština A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v technickej oblasti. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že sa naučíte nielen slovíčk…

Obrázek podcastu Nečekané přiznání

Nečekané přiznání

Když je na příjezdové cestě domu v Dentonu nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, je detektiv Josie Quinnová na místě činu jako první. Dům patří Gretchen Palmerové, obětavé člence Josiina týmu, která ale zmizela. Josie ani na okamžik neuvěří, že…

Obrázek podcastu Největší vodvaz v dějinách svangu

Největší vodvaz v dějinách svangu

Největší vodvaz v dějinách svangu byl Grapo Wolinski. A můžete mi věřit. Znali jsme se už od učáku, měli jsme společný holky, kouřili jsme slámu z jedný fajfky a když nám bylo dvanáct a z učáku nás vykopli, táhli jsme to spolu dál, protože tenkrát začal fičet svang. A o…

Obrázek podcastu Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 1

Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už angličtinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, …

Obrázek podcastu Taliančina pre pokročilých B2

Taliančina pre pokročilých B2

Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina – slovná zásoba pre pokročilých B2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov. Jeho pomocou si rozšírite pokročilejšiu slovnú zásobu a upevníte alebo rozšírite si svoje vedomosti o zložitejšie gramatické témy. Kurz je založený …