Audiokniha Hrubín: Jobova noc

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Hluboká relaxace
Hluboká relaxace je technika řízené relaxace spojená s pozitivním programováním mysli zaměřená na nácvik hlubokého uvolnění, které se blíží stavu lehké hypnozy. Je vhodná zejména pro posluchače, pro které je těžké novodit stav uvolnění. Ve stavu hlubokého uvolnění je vě…

Dobrodružství žížaly Jůlie
Původní LP a MC album 11 0901-1,4 811 vyšlo v Supraphonu v roce 1990, v roce 1995 vydal Bonton CD album pod kat.číslem 71 0296-2 Nyní vychází titul Dobrodružství žížaly Jůlie poprvé digitálně

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté …

Kočičina
Svoji původní rozhlasovou pohádku nazvala Květa Kuršová "Kočičina". Je z roku 1982 a je to opravdu jedna velká kočičina aneb bláznivě humorný příběh o kočičím světě, kterému vládne pan král, alias Miloš Kopecký, s paní královnou Jiřinou Jiráskovou. Oba chtějí provdat sv…

Tajemství okamžitého léčení
Během několika posledních let naučily nové svépomocné metody mnohé lidi jinému pohledu na svět. Quantum Entrainment (kvantové unášení) je v této oblasti novinkou. Je to proces, kterým se dopracujeme čistého uvědomění, a léčení je vlastně jeho vedlejším účinkem. To zname…

Ministerstvo času
Co kdyby existovala možnost přesunout do naší doby člověka z minulosti? V Británii vzniká pilotní projekt usilující přivést pečlivě zvolenou pětici návštěvníků z dávných dob do současnosti. Přesunu v časoprostoru se dočká i Graham Gore: námořní důstojník a polární badat…

Síla zvyku
Chcete se odnaučit kouřit? Uběhnout maratón? Být produktivnější v práci a dotáhnout všechny úkoly do puntíku a včas? Jestli se vám to příliš nedaří, tak vám v cestě stojí síla zvyku. Nejdřív poznejte svého nepřítele a pak ho rozsekejte na cucky – zjistěte, proč zvyky vů…

Umírající detektiv
V příběhu Umírající detektiv řeší známý detektiv záhadný balíček. I takový génius jako je Holmes se však může dostat do úzkých. A to někdy až nepříjemně blízko smrti, kdy ani vždy spolehlivý doktor Watson nemusí umět pomoci. Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Ku…

Kněžna Ludmila
Mladičká Ludmila se podvolí otcovu přání a provdá se za přemyslovského knížete Bořivoje. Když se jim narodí syn, jejich štěstí se zdá být úplné. Zdání však klame – někdo touží nejen po Bořivojově knížecím titulu, ale také po jeho krásné a urozené manželce Ludmile. Titu…

Církevní dějiny v zrcadle času III.
Konec druhé světové války v roce 1945 a jubilejní rok 2000. Mezi těmito dvěma milníky nacházíme mnoho událostí a osobností, které mají na další dějiny církve rozhodující vliv. Církevní historik profesor Martin Weis hovoří například o tom, jak se odsun Němců promítl v ko…

Le avventure di Pinocchio
Známý příběh o dřevěném panáčkovi, který se chce stát opravdovým chlapcem, je zpracován pro účely těch zájemců, kteří začínají s italštinou a chtěli by si vyzkoušet poslech cizojazyčného souvislého textu. Celý příběh je zjednodušen a zkrácen, úroveň jazyka je vhodná pro…

Krvavá spása
Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na bundě, kterou má oběť na sobě. Josie nedo…

Chytrá vdova
Jedna žena a několik ctitelů, to je oblíbený komediální námět. Italský dramatik Carlo Goldoni ovšem pojednal tuto klasickou zápletku nejen mistrně, ale i originálně. O mladou a chytrou vdovu se ucházejí hned čtyři muži čtyř národností - Francouz, Němec, Angličan a Ital.…

Ve spárech magie
Je svůdná i smrtící… Zoey Kingová je sedmnáctiletá dívka z vážené rodiny pokrevně spřízněné s Tuatha De Danann – starobylým národem, jehož příslušníci odjakživa bývali obdařeni magickými schopnostmi. Celé okolí očekává, že Zoey zdědí kouzelné nadání po své matce, která …

Normální lidi
Jak se pozná, že je to opravdová láska? Dvojici spolužáků – opovrhovanou Marianne a oblíbeného Connella – spojuje víc, než se na první pohled zdá. Přestože spolu ve škole ani mimo ni veřejně nepromluví, mají spolu milostný poměr. A ten nestojí a nepadá pouze se sexem, p…

White Fang
Audiokniha White Fang namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. White Fand is half-dog and a half-wolf, and the only survivor in his litter. The story is told from his point of view as he learns to fend for himself and interact wit…

Zmizím ve tmě
„Budeš navěky umlčena a já zmizím ve tmě…“ „Zabiják z Golden State“ spáchal v 70. a 80. letech v okolí Los Angeles třináct vražd a znásilnil desítky žen. Třicet let po jeho řádění se Michelle McNamarová vydala po zdánlivě vychladlých stopách a začala pátrat po sériovém …

Kouzelníci z pradávna 2: Kouzlo druhé šance
Je zle! Omylem osvobozený jezikrál je zpátky! Dávno pradávno, ještě za časů obrů, se o místo v pralese prali starousedlíci z řad kouzelníků ovládajících magii s válečníky budujícími nový, moderní svět. Prozatím vítězili válečníci, protože se oháněli zbraněmi ze železa, …

Polština pro mírně pokročilé B1 - část 2
Děkujeme za zájem o polechový kurz Polštiny pro mírně pokročilé B1- část druhá. Kurz je určen pro mírně až středně, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky polštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to…

Frankenstein
Světoznámý horor vypráví příběh mladého vědce Viktora Frankensteina, který stvoří umělého člověka, ohavné monstrum s nadlidskou silou… Mary Wollstonecraft Shelleyová (rozená Godwinová) (1797-1851) Byla anglická spisovatelka tvořící v období romantismu, která psala mimo…

Fiabe italiane
Poslechněte si pět originálních pohádkových příběhů v italštině. Některé připomenou pohádky, které známe od dětství z vyprávění babiček a dědečků, další překvapí svou nečekanou zápletkou a neobvyklými hrdiny. V každém případě ale nebude chybět šťastný konec a vítězství …

Šťastnější
>> „Skvělé rady od mé oblíbené vědkyně o tom, jak co nejlépe využít náš nejcennější zdroj: čas.“ — Angela Duckworth, autorka bestselleru Houževnatost << >> Nemám čas na: cvičení, koníčky, poctivý spánek, meditaci, kamarádky, děti, zkoušení nových receptů, vyčistit si z…